Top 10 cele mai vechi muzee din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 cele mai vechi muzee din lume


ROMA

Singurul mod in care putem calatori inapoi in timp este in interiorul unui muzeu. Lectura este, de asemenea, o metoda buna, dar nimic se va compara cu vederea obiectelor din anumite perioade istorice. Si daca doriti o calatorie cuprinzatoare in care sa cunoasteti principalele repere istorice ale omenirii, vizitarea celor mai vechi muzee din lume este obligatorie. In afara de descoperirile arheologice, aceste locuri va vor introduce si in lumea artistilor care au avut un impact important in vietile noastre. De la picturi la sculpturi si alte elemente inspirate, lucrurile pe care le veti invata de la aceste muzee pot rivaliza cu orice altceva.

1. Musei Capitolini



Acest loc este compus din mai multe muzee de arta si arheologie. Primul pas in crearea acestor muzee a fost facut in 1471, cand Papa Sixtus al IV-lea a donat bronzuri de origini antice Romei. El a pus aceste artefacte in Capitolini Hill. In 1536, Michelangelo Buonarroti a proiectat un loc cu trei cladiri si o piata in mijloc. A durat peste 400 de ani pana acest loc, care adaposteste muzeele, sa fie finalizat. Cand vizitati Muzei Capitolini aveti ocazia de a admira arta medievala si renascentista, statui antice romane, colectii de monede, bijuterii si multe altele.

2. Musei Vaticani



Acesta este un alt loc unde nu te poti bucura doar de un muzeu, ci de mai multe. Incepand din prima parte a secolului 16, Musei Vaticani pot fi gasite in interiorul Vaticanului. Primul sau exponat a fost achizitionat cu acordul Papei Iulius al II-lea in anul 1506. Colectia initiala a fost amplasata in apartamentul Borgia. Putin mai tarziu a fost ordonata construirea unei cladiri pentru unicul scop de a adaposti articolele. Astazi, Musei Vaticani este un grup de muzee cu muzee de sculptura si multe altele.

3. Amerbach Cabinet



Aceasta este o colectie privata de curiozitati achizitionata de catre orasul Basel din Elvetia in anul 1661. Zece ani mai tarziu, colectia a fost expusa publicului. Acest eveniment marcheaza deschiderea primului muzeu care inca exista din lume. In momentul de fata, colectia este parte dintr-un bogat patrimoniu istoric si cultural al orasului Basel. Acest loc este o Mecca pentru toti cei care iubesc sa arunce o privire in trecut, printre artefacte si opere de arta.

4. Royal Armouries



Acesta este cel mai vechi muzeu din Marea Britanie si unul dintre cele mai vechi din lume. Este, de asemenea, muzeul care gazduieste cele mai mari colectii de arme si armuri din lume. Colectiile principale sunt Colectia Nationala a Armelor, Colectia Artileriei Nationale, precum si Colectia Nationala de Arme si Armuri. Conform inregistrarilor, primul vizitator care s-a bucurat de frumoasele colectii a facut acest lucru in 1545.

5. Musee des Beaux-Arts et d'archeologie



Muzeul de Arte Frumoase si Arheologie din Besancon este cel mai vechi muzeu public din Franta. Deschis in 1694, acest muzeu este acum renumit pentru colectiile sale mari de arheologie si picturi. Printre elementele pe care le puteti admira sunt mumiile egiptene, mai multe opere de arta de la pictori notabili italieni, francezi, spanioli si peste 5.500 de desene colectate de la scolile europene.

6. Ashmolean Museum



Situat in Oxford, Anglia, aceasta este cea mai veche universitate muzeu din lume. In 1677 a primit prima sa colectie, cabinetul de curiozitati, de la Elias Ashmole. In anul urmator, a inceput constructia unei cladiri care a fost finalizata in 1683. Astazi, muzeul gazduieste o vasta colectie de obiecte cu semnificatie artistica si arheologica. Alte colectii si elemente notabile pe care le puteti admira la muzeu sunt manuscrisele biblice, desene ale lui Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo, o rochie de ceremonie detinuta de Lawrence a Arabiei si multe altele.

7. British Museum



Infiintat in 1753, British Museum este unul dintre cele mai vechi muzee din lume, cu cea mai extinsa colectie de obiecte din toata lumea. Numarand mai mult de 7 milioane, este posibil ca o bucatica din toate colturile lumii sa fie gasita in interiorul cladirilor frumoase ale British Museum. Principalele departamente sunt: Departamentul Egiptulul Antic si Sudanului, Departamentul de Antichitati Grecesti si Romane, Departamentul Orientului Mijlociu, Departamentul de Printuri si Desene, Departamentul Asiei, Departamentul Africii, Oceaniei si Americii, Departamentul de Monede si Medalii, Departamentul de Preistorie si al Europei, Departamentul de Conservare si Cercetare Stiintifica, precum si biblioteci si arhive.

8. Uffizi Gallery



Localizat in Florenta, Italia acest muzeu nu este doar unul dintre cele mai vechi, dar si unul dintre cele mai cunoscute din lume. Este renumit pentru colectiile sale, precum si pentru cladire. Curtea principala a muzeului este lunga si ingusta si are deschidere intr-un capat catre raul Arno. In momentul in care a fost construita (totul a fost finalizat in 1581) designul ei era unic. Printre elementele pe care le puteti regasi in muzee se numara si opere ale lui Leonardo da Vinci, Botticelli, Giotoo, Michelangelo, Duccio, Simone Martini, Fra Filippo Lippi si Caravaggio.

9. Belvedere



Acest muzeu gazduieste o colectie inceputa si adunata de catre familia imperiala din Viena. Proprietariul acestui palat, construit pentru a fi o casa de vacanta, a fost Printul Eugen de Savoy. Primele elemente expuse public au fost picturi ce completau galeria Dinastiei Habsburgice. Galeria a fost initial adapostita in grajdurile imperiale pentru ca apoi sa fie adusa la Upper Belvedere. Acest lucru s-a intamplat in 1776. Cinci ani mai tarziu, galeria a fost deschisa pentru public.

10. Musee du Louvre



Poate unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume, Luvru este de asemenea unul dintre cele mai mari. Si da, unul dintre cele mai vechi! Cladirea a fost o fortareata in secolul al 12-lea. A fost oficial deschis pe 10 august 1793, cu o expozitie de 537 de picturi. Cele mai multe dintre aceste elemente au fost luate din proprietatea bisericilor de peste tot in lume. Astazi, exista aproape 35.000 articole in muzeu.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


7341

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Chelsea Flower Show
Evenimentul se desfasoara anual, in luna mai, fiind organizat de Societatea Regala de Horticultura. ..
Stiai ca?
In medie, in Kenia, o femeie munceste cu 35% mai mult decat un barbat?... Cele mai calde izvoare de apa termala din Romaia se gasesc in statiunea Baile Herculane. Aici temperatura apei depaseste 55 grade Celsius....
Dictionar turistic
Greutatea acceptata a bagajelor - Cantitate de bagaje pe care un pasager o poate incarca la bordul unei aeronave. De exemplu, in sistemul utilizat in cadrul liniilor aeriene, greutatea acceptata a unui bagaj este de 30 kg/persoana pentru clasa business si 20 de kg/persoana pentru clasa economic.
7 recomandari