Top 10 cele mai vizitate locuri in Las Vegas, Nevada

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 cele mai vizitate locuri in Las Vegas, Nevada


Realitatea ultimului an ne-a arătat că timpul nu așteaptă și că nu avem o veșnicie la dispoziție pentru a ne împlini visurile și dorințele. Pentru mulți dintre noi, orașul Las Vegas ocupă un loc important în topul celor mai dorite destinații de vacanță.

Imaginile de la stiri, documentarele, dar mai ales luxul, luminile și distracția non-stop prezentată în filme au făcut ca orașul care nu doarme niciodată să fie în gândurile tuturor.

Situat în Deșertul Mojave, Las Vegas este al 28-lea cel mai populat oraș al Americii, cel mai mare oraș din statul Nevada și centrul administrativ al Clark County. Construcția orașului a început în 1905, dar el a fost recunoscut oficial în 1911.



În timp, acest oraș stațiune a căpătat recunoaștere internațională, primind titlul neoficial de Capitala Divertismentului în lume pentru industria jocurilor de noroc, restaurantele rafinate, cumpărături, divertisment și viața de noapte. Toleranța și promovarea unor numeroase forme de divertisment pentru adulți au făcut din acest oraș un mediu propice pentru literatură, filme, programe de televiziune sau videoclipuri muzicale.

Dacă te hotărăști să vizitezi Orașul Luminilor, ar fi bine să știi că sunt unele locuri care trebuie văzute neapărat.

The Las Vegas Strip
The Strip este o porțiune de aproximativ 7.2 kilometri din Bulevardul Las Vegas. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute străzi din lume. La această recunoaștere au contribuit arhitectura contemporană, dar mai ales viața de noapte plină de lumini și o mare varietate de divertisment. Devenit forța motrice a economiei din Las Vegas, The Strip este în același timp una dintre cele mai populare destinații turistice din lume.

Plin ochi mai mereu, bulevardul atrage milioane de vizitatori anual, fiind locul în care poți face lucruri interesante de unul singur, cu familia sau cu prietenii. Pe lângă restaurante, spectacole, hoteluri și alte activități recreative, un rol major în dezvoltarea The Strip l-au avut cazinourile.

În jurul lor au crescut toate celelalte activități, așa încât li se acordă o atenție deosebită. Dacă, între timp, unele au dispărut, fiind înlocuite cu stabilimente care acoperă nevoile noilor jucători, altele au fost refăcute păstrând vie istoria locului. Nu așa s-a întâmplat, din păcate, și cu vechile cazinouri românești lăsate în paragină.

Barajul Hoover
Dacă The Strip Boulevard a făcut orașul faimos, Barajul Hoover l-a făcut sustenabil. Cunoscut și ca Boulder Dam, acest baraj gravitațional de pe râul Colorado, la granița dintre Arizona și Nevada, a fost construit între 1931 și 1936, în timpul Marii Depresiuni economice. Cu o lungime de 379 metri și o înălțime de 221 metri, barajul delimitează lacul artificial Meade, cel care asigură apa pentru milioane de oameni.

Oferind energie electrică statelor Nevada, Arizona și California, acesta este o minune inginerească proiectată să reziste 2.000 de ani, prognozându-se că cimentul folosit la construcție se va întări complet abia peste 500 de ani. Atât Barajul, cât și Centrala Electrică pot fi vizitate în cadrul unor tururi organizate.

Semnul „Welcome to Fabulous Las Vegas”
Ce rost are să vizitezi acest oraș magnific, dacă nu faci un selfie cu una dintre cele mai populare piese de semnalizare din istoria Americii. Situat la capătul sudic al Las Vegas Strip, semnul îi întâmpină pe turiști la orice oră din zi sau din noapte. El a apărut în filme, campanii publicitare, reclame, videoclipuri muzicale și a fost imprimat chiar pe plăcuțele de înmatriculare, devenind o piesă de referință a istoriei orașului Las Vegas.

Proiectat de artista locală Betty Willis, semnul care îi primește pe turiști din 1959 are menirea să reflecte spiritul Las Vegas și să anunțe vizitatorii obosiți că aici își pot împlini fanteziile.

Shark Reef Aquarium
Situat în Mandalay Bay, lângă Centrul de Convenții, Acvariul Shark Reef este o opțiune excelentă pentru a vă petrece timpul cu copiii. Aici veți vedea broaște țestoase, piranha, anghile, numeroase alte specii de pești și peste 15 specii de rechini.

Unele studii recente au dezvăluit că privitul peștilor provoacă scăderea tensiunii arteriale așa încât o vizită la acvariu este cât se poate de potrivită după sesiunile de zaruri, ruletă, poker, sloturi sau blackjack. Cei care simt nevoia de adrenalină, pentru o taxă suplimentară pot face scufundări în care vor interacționa cu peste 30 de rechini.

The Stratosphere Tower
Având peste 350 de metri înălțime, The Stratosphere Tower este cea mai înaltă clădire din Sin City și cel mai înalt turn independent din SUA. Clădirea a fost ridicată între 1992 și 1995 și funcționează ca hotel, centru de conferințe și rețea de restaurante.
Dezvoltat de aceeași firmă de inginerie care a proiectat Singapore Flyer, turnul pune la dispoziția amatorilor de aventuri 4 circuite pline de adrenalină, printre care paracadism (parașutism în tandem) și escaladă.

The High Roller
De la deschiderea sa în 2016, The High Roller a devenit una dintre emblemele Las Vegas. Atingând o înălțime de 168 de metri (550 picioare), Roata de Observație oferă vizitatorilor o vedere panoramică asupra orașului din cele 28 de cabine care pot găzdui câte 10 persoane adulte. În cele 30 de minute în care Roata face o rotație completă, pentru costuri suplimentare se pot organiza evenimente sau cursuri de yoga.

Bellagio Conservatory and Botanical Garden
Situată la intrarea în Hotelul Bellagio, această „sărbătoare pentru ochi” este apreciată la fel de mult de localnici și vizitatori, fiind una dintre atracțiile gratuite ale orașului. Cei peste 120 de horticultori, ingineri și designeri creează afișaje cu peste 10.000 de flori care se schimbă la fiecare 2 săptămâni. Întreaga expoziție naturală este organizată pe 4 secțiuni (Vest, Est, Nord și Sud) și include în spectacolele sale „teatrale” toate anotimpurile.

Gold Strike Hot Springs Trail Head
Parcul de izvoare termale, situat la 40 de minute de mers cu mașina în afara orașului este unul dintre secretele acestuia. El este accesibil în urma unei excursii de 6.5 km care durează 3 ore. Traseul înseamnă urcări și coborâri pe coardă, dar încercarea merită, premiul fiind un peisaj spectaculos care vă va dezvălui viața sălbatică a zonei, istoria acesteia și multiple modalități de relaxare: escaladă, rapel, caiac în Canionul Negru, baie în bazinele cu apă termală sau sărituri de pe stânci.

The Basement – A Live Escape Room Experience
Aceasta este o aventură pentru cei care caută emoții puternice și sunt fanii filmelor de groază. Experiența este una captivantă, interactivă, în care oaspeții sunt închiși într-o încăpere (Studioul sau Subsolul) plină de puzzle-uri, indicii și obiecte ascunse care să-i ajute să scape de notoriul criminal canibal Edward Trandy.

The Secret Garden & Dolphin Habitat
Fondat în 1990 de cunoscuții magicieni Siegfried și Roy, acest obiectiv turistic este găzduit de celebrul hotel The Mirage și a atras milioane de turisti de-a lungul timpului. Habitatul găzduiește delfini, tigri albi, pantere sau lei cu care vizitatorii pot interacționa pentru picturi, înot sau yoga.


2990

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Romania  |  Belgia  |  Malta  |  Spania  |  Cehia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un barbat obisnuit intre 2.000 si 4.000 de cuvinte pe zi?... Orasul Giza din Egipt este cel mai vechi oras din lume?...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari