Sursa poza
10. Focuri in aer liber
In multe locuri din intreaga lume, se aprind focuri pentru a sarbatori sosirea Anului Nou. In Ecuador aceasta reprezinta arderea unor simboluri intruchipand anumite personaje. In Brazilia, pe bulevardul Paulista sunt aprinse focuri in aer liber la miezul noptii. Intr-o astfel de sarbatoare, focurile de arficii sunt vestitoarele Noului An.
Sursa poza
9. Painea de Anul Nou
In Grecia o paine speciala numita "Vasilopita" este servita de Revelion. Un banut se ascunde in interiorul acesteia cand se pune la cuptor. Painea se taie exact la miezul noptii si cine primeste bucata cu premiul va avea noroc in anul care vine.
Sursa poza
8. Cadouri
Nu este un lucru neobisnuit ca de Revelion sa se faca si sa se primeasca cadouri. In Franta se marcheaza sarbatoarea numita "le Réveillon" cu alimente de lux, sampanie si cadouri. In Turcia, cadourile sunt schimbate in timpul unei sarbatori a alimentelor traditionale turcesti.
Sursa poza
7. Douasprezece boabe de struguri
In Spania exista traditia de a se manca 12 boabe de struguri la miezul noptii de Revelion. Fiecare reprezinta o luna din anul ce urmeaza. In functie de cat de dulce este asa va fi si luna respectiva: mai buna sau mai dificila.
Sursa poza
6. Imbracamintea
In jurul lumii se observa obiceiuri diferite in ceea ce priveste imbracamintea purtata de Revelion. In Filipine se poarta haine cu cercuri/buline. In Venezuela, cei care isi cauta sufletul pereche poarta lenjerie rosie. In Ecuador se spune ca lenjerie galbena aduce optimism anul urmator.
Sursa poza
5. Superstitii
In Filipine se spune ca aruncarea monezilor la miezul noptii semnifica cresterea veniturilor. In Mexic se intalnesc mai multe superstitii: scoaterea bagajelor afara pentru calatorii bune in anul ce vine si agatarea unor figurine in forma de oaie pe clanta usii pentru prosperitate.
Sursa poza
4. Noaptea Alba
In unele religii crestine, Anul Nou mai este denumit si Noaptea Alba atunci cand comunitatile se aduna pentru a aduce multumiri si rugaciuni pentru anul ce urmeaza. Obiceiul isi are radacinile in anul 1732, dar i-a fost acordata o importanta deosebita in randul sclavilor din America, cand in 1863 au asteptat de 1 ianuarie zorii eliberarii.
Sursa poza
3. Sampania
Se pare ca in intreaga lume cea mai populara bautura de Revelion este sampania. Peste tot in Europa si in America este insotita de un toast. In Rusia o bautura din vodca, suc de lamaie si apa de la robinet este denumita "apa murdara" si se bea pentru a opri ghinionul.
Sursa poza
2. Sarutul
Se obisnuieste ca oamenii sa se sarute la miezul noptii de Revelion. Poate fi considerat un gest romantic, dar este, de asemenea, un salut pentru Anul Nou intre persoane ce isi ureaza un an fericit, cu sanatate si noroc. Mai poate semnifica intre parteneri un an plin de afectiune.
Sursa poza
1. Aruncarea unui obiect
De peste 100 de ani a fost pastrata traditia de a se arunca o minge in Times Square, New York. Este cel mai cunoscut obicei de a arunca ceva la miezul noptii de Revelion. Acest lucru se intampla si in Hong Kong, Sydney, Rio de Janeiro, San Antonio si Sacramento, California. In alte destinatii se arunca diverse lucruri pentru a marca Anul Nou: in Easton, Maryland un crab, in Atlanta, Georgia o piersica, in New Orleans o oala.
Sursa poza
Sursa articol
Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea