Top 5 destinatii turistice din Romania in care poti petrece Pastele

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 5 destinatii turistice din Romania in care poti petrece Pastele


Daca iti doresti ca vacanta de Paste sa fie una diferita anul acesta, poti opta pentru un mini-concediu petrecut pe plaiurile mioritice. Astfel, vei fi mai aproape de casa si te vei putea bucura de toate obiceiurile si traditiile pascale si de slujba de Inviere. Totusi, inainte de a te grabi sa-ti faci bagajele, poti arunca o privire pe recomandarile pe care ti le-am pregatit!

Satul Viscri din judetul Brasov
Satul Viscri este situat in judetul Brasov si este destinatia perfecta pentru cei indragostiti de arhitectura medievala. In aceasta comuna, traditiile au fost conservate de-a lungul timpului, motiv pentru care o calatorie in Viscri te va face sa te simti ca intr-o poveste de-a lui Ion Creanga.

Amabilitatea localnicilor, peisajele inedite si linistea acestui loc sunt elementele perfecte pentru vacanta de Paste. Daca inca nu esti convins, iti spunem ca Printul Charles a fost atat de impresionat de Viscri, incat si-a cumparat o casa in acest sat.

Pastele in Bucovina
In Bucovina, sarbatoarea Pastelui este celebrata dupa adevaratele obiceiuri crestine. In aceasta regiune, atat tinerii cat si batranii se strang la manastiri pentru a primi lumina sfanta in noaptea de Inviere. Apoi, localnicii se imbraca in costume populare si il asteapta pe preot in curtea bisericii pentru a sfinti cosurile cu oua incondeiate si pasca.

Bucovina este renumita pentru incondeierea oualelor de Paste, iar satul Ciocanesti gazduieste in fiecare an un festival dedicat acestui mestesug. Daca ajungi in Bucovina pentru vacanta de Paste, iti recomandam sa vizitezi si manastirile Voronet, Putna, Sucevita, Moldovita si Humor.

Poiana Marului, zona cu cel mai curat aer din Europa
Daca iubesti natura, cu siguranta ti-ar placea sa petreci vacanta de Paste in Poiana Marului, care este un adevarat colt de rai, in inima muntilor. Dupa ce vei ajunge acolo vei simti cum intineresti, datorita aerului puternic ozonat.
In toata lumea, cercetatorii incearca sa foloseasca aparate performante pentru obtinerea ozonului, insa in Poiana Marului, acesta se gaseste in mod natural. De asemenea, lacul de acumulare din Poiana Marului este locul potrivit pentru plaja, sporturi acvatice sau plimbari cu barca.
Daca iti place sa pescuiesti, in aceasta zona poti prinde caras, pastrav sau oblete.

Mini-vacanta de Paste la Sinaia
Poti profita de vacanta de Paste pentru a face o escapada la Sinaia, pentru cateva zile. O portie de aer curat si putina relaxare cu siguranta ti-ar face bine in aceasta perioada.

Desi are o suprafata destul de mica, orasul Sinaia nu te va plictisi deloc, pentru ca poti vizita o multime de obiective turistice, printre care mentionam Castelul Peles, Casa Memoriala George Enescu, Castelul Stirbey si Schitul Sfanta Ana.

Paste in stil medieval la Sibiu
Daca iti doresti sa petreci Pastele intr-un loc desprins din basme, atunci poti organiza o mini-vacanta la Sibiu. Arhitectura medievala, bisericile, manastirile vechi si obiceiurile zonei te vor cuceri cu siguranta.

Anumite restaurante din Sibiu organizeaza pentru turisti mese cu specific medieval, care au in meniu: berbecut la protap, vinuri vechi din crame domnesti si cozonaci bine rumeniti. De asemenea, in Sibiu poti participa si la diverse activitati, cum ar fi tirul cu arcul, drumetiile prin padure sau atelierele de incondeiat oua.

Asadar, daca anul acesta visezi la o adevarata vacanta de Paste, poti lua in calcul destinatiile pe care ti le-am propus. De asemenea, poti cauta si online oferte de Paste pentru 2019 in Romania, pentru a gasi cele mai bune preturi si cele mai frumoase destinatii pentru tine si familia ta.

Foto: https://unsplash.com/photos/_IZZKKL0uBs


294

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival D'automne - Festivalul Toamnei de la Paris
Festivalul Toamnei de la Paris, desfasurat pe stradutele orasului in perioada septembrie-decembrie, ..
Stiai ca?
Argentina se mai numeste si "Tara tangoului".... Liban se mai numeste si "Tara cedrilor" si "Perla Mediteranei"....
Dictionar turistic
Greutatea acceptata a bagajelor - Cantitate de bagaje pe care un pasager o poate incarca la bordul unei aeronave. De exemplu, in sistemul utilizat in cadrul liniilor aeriene, greutatea acceptata a unui bagaj este de 30 kg/persoana pentru clasa business si 20 de kg/persoana pentru clasa economic.
7 recomandari