Delta Dunarii este una dintre cele mai impresionante arii protejate din cate exista. Este important ca turistii sa cunoasca informatii despre acest loc pe care natura il ofera si sa participe la procesele de conservare a frumusetii sale. Delta este situata in proportie de 82% in partea de Est a Romaniei si partial in Sud-Estul Ucrainei. Cele mai vizitate locuri pe care turistii romani si cei de pretutindeni le aleg sunt Sulina si Tulcea. De altfel, majoritatea traseelor organizate de profesionisti, precum cei de la PensiuneaAkropolis.ro au ca punct de plecare sau destinatie aceste doua localitati.
Majoritatea turistilor opteaza pentru Delta Dunarii fiind pasionati de pescuit, fotografie, bucataria cu specific pescaresc, ori dorindu-si sa se relaxeze sau sa aiba experienta unei astfel de excursii altfel. Aceasta destinatie este cu mult mai diferita decat litoralul romanesc. Daca pe litoral turistii se inghesuie in localuri de lux, in Delta acestia prefera linistea si momentele de relaxare.
Viziteaza Delta Dunarii daca esti pasionat de fotografie
Varietatea de pasari si plante din Delta fac din aceasta destinatie una perfecta pentru pasionatii de fotografie. In acest sens, turistii pot vizita plajele salbatice, ori pot realiza fotografii artistice cu ocazia unui traseu cu barca. Fotografiile wild-life de la apus sau de la rasarit sunt un must-have in Delta!
Pentru a afla despre cele mai fascinante locuri din Delta, turistii pot apela la un ghid specializat, care cunoaste asteptarile pasionatilor cu privire la calitatea fotografiilor. Acesta trebuie sa ghideze turistii catre cele mai atractive locuri, la ore potrivite, atunci cand cerul si pasarile pot fi surprinse in toata splendoarea lor.
Pescuitul in Delta
Cei care se relaxeaza in sesiunile de pescuit vor dezvolta, cu siguranta, o reala pasiune pentru Delta. Profesionistii sunt de parere ca cele mai bune momente din zi pentru pescuit sunt dimineata si seara, alaturi de un ghid.
Turistii pot pescui in zonele special amenajate cu un permis pe care il pot dobandi de la Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” (ARBDD), din punctele de informare publice, online de pe site-ul oficial al Administratiei Rezervatiei, ori de la unul dintre automatele puse la dispozitie de autoritati. In acest sens, turistii trebuie sa stie daca este nevoie de plata unei taxe si daca le este permis pescuitul in perioada vizitei lor.
Un sfat de luat in considerare de catre pasionati este verificarea pe forum-uri a informatiilor privind locurile bune pentru pescuit, ce tip de peste poate fi pescuit acolo, de ce momeala este nevoie si altele asemenea. Este bine ca in prima zi, cel putin, daca turistii opteaza pentru pescuitul pe barca, sa apeleze la ajutorul unui localnic sau al unui ghid specializat din Delta. Daca nu este posibil, turistii ar trebui sa ramana pe mal – apa poate fi foarte inselatoare, la fel si pestii de aici.
Tot de pe site-urile cu review-urile turistilor se poate afla daca perioada in care are loc excursia este potrivita pescuitului. Exista anumite fenomene externe care pot afecta aceasta activitate precum: calitatea apei, conditiile meteo.
Vezi oferta de excursii de pe PensiuneaAkropolis.ro
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi