Vacanta cu autocarul. Sfaturi pentru a calatori confortabil

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Vacanta cu autocarul. Sfaturi pentru a calatori confortabil


Sejururile cu autocarul raman un tip de vacanta foarte popular in randul turistilor, fie ei romani sau straini. Pe langa faptul ca bugetul pentru transport devine unul rezonabil, nu trebuie sa iti mai bati capul cu cazarea, si, in plus, poluezi mai putin mediul.

Este adevarat ca astfel de vacante pot avea unele dezavantaje, precum durata mai lunga a calatoriei, insa, cu putina organizare, orice inconvenient poate fi eliminat, sejurul devenind placut si distractiv.

Astfel, daca vrei sa economisesti cu transportul, daca nu esti un sofer prea experimentat sau pur si simplu vrei o alternativa de calatorie, autocarul poate fi o modalitate excelenta de a avea o vacanta in Romania sau in strainatate, mai ales cand sunt atat de multe locuri de vizitat.

Cateodata, mai mult înseamna mai mult
Oricat de ciudat ar suna, standardele companiilor de transport difera foarte mult si nu este recomandat sa optezi pentru cea mai ieftina oferta de calatorie, aici nefiind vorba numai de confort, ci si de masurile de siguranta. Poti gasi pe internet, de exemplu, pe site-uri specializate sau pe bloguri de calatorie numeroase informatii despre respectiva companie.

Marcheaza-ti bagajul
Uneori poate fi dificil sa iti gasesti bagajul intre cele ale colegilor de calatorie. Mai ales daca valiza ta este una clasica neagra sau maro. Daca sejurul implica opriri in mai multe orase, cu mai multe locuri de cazare, atunci vei dori cu siguranta sa iti gasesti usor valiza. Din acest motiv, se recomanda sa iti accesorizezi bagajul cu o eticheta vizibila sau sa folosesti o valiza cu un model mai putin comun.

Fa-ti un bagaj de mana
Cel mai probabil, inainte de a te urca în autocar, iti vei lasa valiza în spatiul special de stocare. Totusi, lucrurile pe care le consideri fragile ar trebui transportate intr-un bagaj de mana, unde ar fi recomandat sa ai si cateva lucruri de schimb, gustari, apa, ochelari de soare, un dispozitiv pentru ascultat muzica, casti audio, tableta sau laptop, servetele, lotiune de dezinfectare a mainilor, o crema de maini si un balsam de buze, o revista etc.

Poarta lucruri confortabile
Un important factor care tine de starea de bine este sa te imbraci in tinute confortabile atunci cand calatoresti cu autocarul. Renunta la lucrurile foarte stramte si la cele la care trebuie mereu sa fii atent in ce pozitie stai. O pereche de pantaloni lejeri - nu este nevoie sa renunti la eleganta si sa te îmbraci cu tinute de yoga - si un tricou sau o bluza confortabila sunt foarte potrivite pentru astfel de calatorii. De asemenea, opteaza pentru tinutele în straturi pentru a preveni orice disconfort creat de eventuale variatii de temperatura. Daca ai probleme cu sistemul circulator, poti purta ciorapi speciali compresivi.

Cum dormi în autocar
Este posibil sa te ia somnul in timpul calatoriei, iar din acest motiv ai putea sa iti pui in bagajul de mana o perna pentru gat. Pe piata exista numeroase modele care sunt gonflabile si ocupa foarte putin loc in bagaj. Un astfel de accesoriu te poate ajuta sa tragi un pui de somn, dar si sa iti tii capul într-o pozitie stabila. Daca nu ai fost prevazator, poti inlocui perna cu o esarfa mare, un accesoriu care poate fi folosit si pentru acoperirea corpului, in cazul în care ti se pare prea rece în autocar.

Protejeaza-te de zgomote
Este posibil sa nimeresti langa o familie care merge în concediu impreuna cu un copil mic sau langa niste turisti care vorbesc prea tare. Acesta este motivul pentru care nu strica sa pui in bagajul de mana o pereche de casti audio. Poti asculta muzica preferata sau un podcast si toate sunetele deranjante vor fi blocate. Aceleasi casti te pot ajuta sa eviti sa vorbesti cu turistul enervant care s-a asezat langa tine.

Pune niste gustari in bagajul de mana
Ti se va parea ca timpul trece mai repede daca ai la indemana cateva gustari de rontait. Orice preferi, de la gustari sarate la dulciuri, fructe uscate si seminte. Singura regula ar fi ca acestea sa nu aiba un miros persistent pentru a nu deranja olfactiv vecinii. De asemenea, este recomandat ca in loc de apa normala sa optezi pentru bauturi cu saruri. Astfel vei fi hidratat, dar nu vei fi nevoit sa mergi la toaleta prea frecvent.

Nu in ultimul rand, profita de opriri. Chiar daca nu ai nevoie sa folosesti toaleta, coboara din autocar si plimba-te putin, pentru a te dezmorti. Daca stai prea mult timp pe scaun, tot corpul este afectat, de la coloana vertebrala la sistemul circulator. Ai grija sa nu te indepartezi prea mult si fii atent la indicatiile soferului.

Sursa foto: Pexels.com, Pixabay.com


745

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Caderea Bastiliei (Ziua Nationala a Frantei)
In data de de 14 iulie francezii sarbatoresc cu mare fast Caderea Bastiliei sau Fete nationale.14 iu..
Stiai ca?
In Estonia, daca scapi o bucata de paine pe jos, trebuie sa o saruti inainte de a o arunca la gunoi. In acest fel arati ca respecti traditia coacerii painii.... Primul institut speologic din lume a fost infiintat de marele explorator roman Emil Racovita. Emil Racovita este totodata si “parintele biospeologiei“, alaturi de René Jeannel....
Dictionar turistic
Oficiu de turism - Organism oficial sau semioficial national, regional sau local, insarcinat cu reprezentarea si apararea intereselor turistice ale teritorului respectiv. In scopul dezvoltarii activitatii sale, un oficiu poate deschide, in diferite locuri, reprezentante numite "Birouri de turism".
7 recomandari