Circuit 21.10 AZERBAIJAN & GEORGIA: Toamna in Caucaz , avion , 10 nopti, pret/ persoana =1544Eur

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

21.10 AZERBAIJAN & GEORGIA: Toamna in Caucaz , avion , 10 nopti, pret/ persoana =1544Eur / 11 zile

» Plecari: 21.Oct.2024

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 11 zile
» Pret: de la 1544 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Baku – Muntele de foc Yanar Dag– Shamakhi – Sheki – Sighnaghi
Marele Caucaz – Gudauri – Manastirea Sfintei Treimi - Uplistsikhe - Tbilisi


21 Octombrie . BUCURESTI – BAKU

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 16:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei LOT LO646 cu destinatia Baku, via Varsovia. Decolare la ora 18:15 si sosire in Varsovia la ora 19:05. Imbarcare pe zborul LO721 cu destinatia Baku cu decolare la ora 23:00.



22 Octombrie. BAKU

Sosire pe aeroportul din Baku la ora 05:10. Bine ati venit in Baku, cel mai mare oras si capitala Azerbaijan-ului, precum si cel mai mare oras de la Marea Caspica si din regiunea Caucaz, situat pe malul sudic al peninsulei Absheron. „Tinutul Focului” din Azerbaijan iti ofera o calatorie captivanta prin frumusetile naturale, istoria bogata si cultura inedita a acestei tari plina de surprize. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale transfer si cazare la hotel Midtown 4* sau similar Baku.

Mic dejun. Incepem un prim tur panoramic si pietonal in Baku: Highland Park – numit si Piata Panoramelor pentru privelistile spectaculoase spre Marea Caspica si spre oras, Flame Towers – un simbol al mandriei azere cu turnurile avangardinste. Patrundem adanc in Orasul Vechi aflat in Patrimoniul Mondial UNESCO: Turnul Fecioarei, Caravanseraiul si una dintre perlele arhitecturii din Azerbaijan - Palatul Sirvanshahilor sau Sirvan, cel mai durabil stat medieval din Azerbaijan. Exploram cele mai importante repere: Fantana Square si strada Nizami – cunoscuta si sub numele de Torgovaya. Servirea cinei (bauturile nu sunt incluse). Cazare la hotel Midtown 4* sau similar Baku.



23 Octombrie. TINUTUL FOCULUI: YANAR DAG – ATESHGAH – BAKU

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata “Tinutului Focului”. Ghidul local o sa ne povesteasca despre flacara eterna de la Yanar Dag din Peninsula Absheron. Probabil unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale este muntele Yanar Dag. Ce il face atat de special? Focul care arde de peste 4000 de ani, fara oprire, indiferent de conditiile meteo. Exploratorul venetian Marco Polo a scris despre aceste fenomene misterioase cand a trecut prin tara in secolul al XIII-lea. In vechea religie zoroastriana, focul era o legatura intre oameni si lumea supranaturala. Este purificator, sustine viata si este o parte importanta a ritualului religios. Ajungem in Ateshgah-Templul focului, muzeu inclus in patrimoniu UNESCO. Dupa pranz, continuam spre Centrul Heydar Aliyev – este probabil cea mai interesanta si recognoscibila cladire din Baku, realizat de arhitecta Zaha Hadid. Cel mai important centru cultural din Baku a fost conceput ca un simbol al procesului de construire a natiunii Azerbaijanului si al dezvoltarii si modernizarii economice recente a tarii. Cu o suprafata totala de peste 57.000 de metri patrati, centrul Heydar Aliyev este un loc multifunctional care gazduieste o sala de 1000 de locuri, spatii de expozitie temporara, un centru de conferinte, ateliere si un muzeu. Vom avea timp suficient sa admiram „comorile” azere. Servirea cinei (bauturile nu sunt incluse). Cazare la hotel Midtown 4* sau similar Baku.



24 Octombrie. BAKU

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Puteti experimenta Muzeul Covorului - un omagiu acestei forme de arta sau Moscheea Bibi-Heybat – un exemplu de arhitectura islamica cu domurile sale turcoaz si cu faianta cu modele complexe. Vremea ramane placuta, iar parcurile din oras se transforma intr-o simfonie de culori de toamna. Este, de asemenea, o perioada excelenta pentru a te rasfata cu bucataria azera, pe terasele restaurantelor. La sfarsit, va recomandam o plimbare pe Promenada de-a lungul Marii Caspice si in Mica Venetie – o versiune in miniatura a orasului istoric italian cu o retea de canale, poduri, cascade si cladiri colorate. Cazare si cina (bauturile nu sunt inclus) la hotel Midtown 4* sau similar Baku.



25 Octombrie. BAKU – PEISAJE MONTANE: SHAMAKHI – SHEKI

Mic dejun. Excursia continua prin peisajul pitoresc al muntilor caucazieni din nord-vestul tarii. Ajungem in Shamakhi si vizitam Juma, cea mai veche moschee din Azerbaijan. Ne vom indrepta apoi spre Sheki, cel mai autentic oras din Azerbaijan, datorita asezarii sale pe culmile impadurite ale Marelui Caucaz si a faptului ca pe aici trecea vestitul Drum al Matasii. In trecut, matasea produsa in Sheki era una dintre cele mai renumite si mai apreciate pe piata europeana, in special in Venetia, unde era la fel de cautata ca matasea din China sau Japonia. Vom face un tur panoramic si pietonal cu numeroase atractii istorice si arhitecturale: Fortareata, Caravanserai, Palatul Sheki Khan - ridicat in sec. al XVIII-lea de catre Hussein Khan, apreciat pentru frescele magnifice si vitraliile deosebite. Ne oprim in satul Kish pentru a vizita cea mai veche biserica din Caucaz, Biserica Albaneza Sf. Eliseus. Cazare si cina (bauturile nu sunt incluse) Sheki Palace 4* sau similar Sheki.



26 Octombrie. SHEKI – SINGHNAGHI - TBILISI

Mic dejun. Ne indreptam astazi spre granita cu Georgia, pentru a explora traditiile, cultura, religia si peisajele naturale incredibile ale acestei tari mai putin turistice. Prin comparatie cu Azerbaijan, vom observa contrastele, dar si asemanarile celor doua tari vecine ce impart o istorie impreuna. Ajungem in regiunea Kakheti, faimoasa pentru pamanturile fertile, podgoriile imense, vinurile de inalta calitate, dar si pentru ospitalitatea localnicilor. Vizitam pitorescul orasl Sighnaghi, cunoscut si sub numele de “Toscana a Georgiei”. Ne vom plimba in acest fermecator orasel-fortareata fondat in secolul 18 si vom admira arhitectura aproape intacta, tipica acelui secol. Sighnaghi este si in prezent inconjurat de zidurile de aparare, iar bastioanele, portile de intrare in cetate si aleile pietruite ne vor transporta in vremurile demult apuse ale Georgiei. In continuarea zilei, vom vizita Manastirea Bodbe – manastire de maicute, cu gradini paradisiace. In acest loc cu insemnatate sacra este inhumat Sfantul Nino, cel care a convertit Georgia la crestinism. Apoi, vom participa la o degustare de vinuri locale, unde vom afla informatii interesante despre productia vinului si metodele traditionale folosite chiar si in zilele noastre, de peste 8000 de ani, aflat in Patrimoniul UNESCO. La sfarsit, ajungem Tbilisi, in capitala Georgiei si vom avea o cina traditionala (bauturile nu sunt incluse). Cazare la hotel Astoria 4* sau similar Tbilisi.



27 Octombrie. TBILISI

Mic dejun. Astazi vom face turul capitalei Georgiei, Tbilisi - una dintre cele mai vechi capitale europene. Pe vremea aceea, era o fortareata care a prosperat de-a lungul secolelor, datorita pozitionarii georgrafice strategice intre Asia si Europa. Otomanii, mongolezii si iranienii au invadat Tbilisi de-a lungul secolelor si, dupa o istorie tumultoasa, in 1991 orasul devine capitala unei tari declarate independente fata de URSS. Vom incepe turul cu vizita la Biserica Metekhi, de unde ne vom bucura de o vedere panoramica asupra orasului si vom admira arhitectura diversa a orasului. Biserica Metekhi este une din cele mai vechi biserici din Tbilisi si este dedicata Fecioarei Maria. Vom continua turul pietonal si vom vizita alte monumente istorice si moderne precum: Catedrala Sioni – cu o arhitectura tipic georgiana, Biserica Anchiskhati, Sinagoga, Podul Pacii – pod pietonal modern, construit din sticla si otel, Teatrul de Papusi si vom vizita baile impresionante cu ape sulfuroase – o atractie a orasului. Descoperim farmecul monumentului Cronicile Georgiei, cu o inaltime de aproximativ 30 metri care descrie istoria Georgiei. Partea de sus conține regi, regine si eroi care sunt amintiti in istorie, in timp ce sectiunea inferioara prezinta scene din viata lui Isus Hristos si crucea Sfintei Nino, femeia care a adus crestinismul in Georgia în secolul al IV-lea. Intoarcere la hotel si timp liber. Cazare la hotel Astoria 4* sau similar Tbilisi.



28 Octombrie. TBILISI - MTSKHETA: Jvari si catedrala Svetitskhovel - MARELE CAUCAZ: Fortareata Ananuri - GUDAURI

Mic dejun. Vom porni astazi spre capitala medievala a Georgiei, Mtskheta, unde vom vizita doua dintre cele mai importante locuri sacre, ambele inscrise in Partrimoniul UNESCO: Manastirea Jvari – construita in secolul 6, in urma adoptarii crestinismului in Georgia. Localizata pe un munte stancos, manastirea ne va oferi privelisti uluitoare spre raurile Aragvi si Kura, dar si spre orasul medieval Mtskheta. Al doilea obiectiv turistic este Catedrala Svetiskhoveli – construita in secolul 11, exemplu graitor de arhitectura bisericeasca si, legendar, loc unde ar fi ingropata mantia lui Iisus Hristos. In continuare, vom porni spre Muntii Caucaz si vom parcurge Drumul Militar si ne vom bucura de atmosfera mistica creata de rauri sclipitoare, munti inalti, campii verzi si pajisti alpine – aceste panorame unice nu ne vor lasa indiferenti cu siguranta! Mai departe, vom vizita Complexul Ananuri, construit in secolele 15-16, considerat poate cel mai spectaculos castel din Caucaz. In perioada feudala, Fortareata Ananuri a servit ca palat-resedinta pentru ducii de Aragvi - “eristavi”, cum se numeau conducatorii georgieni in Epoca Medievala. Vom admira fatada sculptata a bisericii principale, unde vom intalni motive precum cruci, arhangheli, creaturi mitice sau copaci ai vietii – complexul este un alt exemplu de arhitectura bisericeasca georgiana. Ananuri domina de la 900 m altitudine lacul de acumulare Zhinvali, oferind astfel privelisti de vis. La sfarsit, ajungem in inima orasului Gudauri, o populara statiune de schi. Timp liber la dispozitie. Cazare si cina (bauturile nu sunt incluse) la hotel Marco Polo 4* sau similar Gudauri.



29 Octombrie. GUDAURI – Manastirea Sfintei Treimi – Muntele Kazbegi – TBILISI

Mic dejun. Astazi vom calatori cu vehicule off-road spre Manastirea Sfintei Treimi de unde, daca vremea ne va permite, vom admira maiestuosul Varf Kazbek, numit si “Perla Alba a Caucazului”, cu o altitudine impresionanta de 5054 m. Varful este cel mai inalt din estul Georgiei si al treilea cel mai inalt din intreaga tara. Manastirea Sfintei Treimi se situeaza la o altitudine de 2170 m, intr-un cadru natural ce iti taie respiratia. Desi informatii legate despre perioada constructiei sunt neclare, biserica ramane unul dintre cele mai importante puncte turistice din Georgia, fiind o marturie a Bisericii Ortodoxe Georgiene. La finalul zilei, ne intoarcem in Tbilisi, iar pe drum vom admira natura inca virgina a Georgiei. Cazare la hotel Astoria 4* sau similar Tbilisi.



30 Octombrie. TBILISI – UPLISTSIKHE

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional, Excursie la Uplistsikhe. Vom vizita fascinantul oras pestera Uplistsikhe despre care arheologii sustin ca istoria acestuia merge pana in mileniul 3 i.Hr si este tradus ca “Cetatea Domnului”. Este o bijuterie arheologica impresionanta sculptata in stanca cheilor raului Kura. Strategic situat pe Drumul Matasii, Uplistsikhe a servit ca un centru important pentru comert si cultura. In perioada de glorie, a fost un centru infloritor al vietii religioase, culturale si politice. Situl prezinta o varietate de locuinte rupestre, palate, temple, teatre, depozite si un sistem de irigare sofisticat. In trecut a fost un templu de cult, un mare centru pagan inainte de introducerea crestinismului in Georgia. Restaurarea acestui monument istoric remarcabil din istoria culturii georgiane au reinviat Uplistsikhe, care astazi este inclus printre monumentele istorice protejate de UNESCO. Ne intoarcem la hotel. Cazare la hotel Astoria 4* sau similar Tbilisi.



31 Octombrie. TBILISI – BUCURESTI

Dis-de-dimineata, transfer la aeroportul din Tbilisi pentru imbarcare pe zborul Companiei LOT LO724 cu destinatia Bucuresti, via Varsovia. Decolare la ora 05:25 si sosire la Varsovia la ora 06:20. Imbarcare pe zborul LO641 cu destinatia Bucuresti la ora 11:00. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:50.


Servicii incluse:
Servicii incluse
- Bilet de avion Bucuresti – Baku, via Varsovia, compania LOT
- Bilet de avion Tbilisi – Bucuresti, via Varsovia, compania LOT
- Taxele de aeroport, cu bagaj de mana de 8 kg + bagaj de cala 23 kg
- Transferuri aeroport – hotel – aeroport
- Transport cu autocar local modern, pe durata circuitului
- Taxa de viza si procesare on-line pentru Azerbaijan
- 10 nopti cazare la hoteluri de 4* astfel:
1 early check in + 2 nopti cazare in Baku la hotel Midtown 4* sau similar
1 noapte cazare in Sheki la hotel Palace Sheki 4* sau similar
4 nopti cazare in Tbilisi la hotel Astoria 4* sau similar
1 noapte cazare in Gudauri la hotel Marco Polo 4* sau similar
- Mese incluse: 10 mic dejun si 6 cine (bauturile nu sunt incluse)
- Tururi de oras: Baku, Shamakhi, Sheki, Tbilisi, Gudauri, Sighnaghi
- Excursii in Azerbaijan: Tinutul Focului: Yanar Dag & Ateshgah
- Peisaje montane: Shamakhi & Sheki
- Excursii in Georgia: Marele Caucaz, manastirile, fortarete si drumul militar
Urcare cu masini de teren 4x4 la Biserica Sfanta Treime si varful Kazbek
Degustare de vinuri in regiunea Kakheti
- Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
- Ghizi locali licentiat, vorbitor de limba engleza, de la sosire pana la plecare
- Insotitor roman de grup

Servicii neincluse
- Asigurare medicala cu protectie COVID + storno
- Taxele de oras, se achita la hotel
- Bilete de intrare la obiectivele turistice, mese, bauturi
(altele decat cele mentionate la servicii incluse)
- Excursiile optionale
- Bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program
- Bacsisuri recomandate pentru ghidul local si soferi: 40 eur/ pers Note: bacsisurile se achita numerar direct insotitorului de grup la sosire, bacsisurile nu se refera si la excursiile opţionale

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica tarifele si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila.
- Din acest motiv, va rugam sa verificati la agentie detaliile ofertelor de care sunteti interesati inainte de a face o rezervare.
- Informatiile primite in agentie vor avea intotdeauna prioritate !
7

Oferta din categoria:


 
21.10 AZERBAIJAN & GEORGIA: Toamna in Caucaz , avion , 10 nopti, pret/ persoana =1544Eur - 11 zile / 1544 EURO
Plecare Pana la
21.Oct.2024 31.Oct.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 07.07.2024




# #