Circuit 27.09 CIPRU 2024 - O calatorie spirituala ,avion , 7 nopti, pret/ persoana =1115Eur

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

27.09 CIPRU 2024 - O calatorie spirituala ,avion , 7 nopti, pret/ persoana =1115Eur / 8 zile

» Plecari: 27.Sep.2024

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 1115 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: BUCURESTI - LARNACA - Manastirea Kykkos - Agios Ioannis Lambadistis Omodos - Nicosia - Manastirea Sf. Irakleidios Manastirea Machairas Biserica Timios Stavros Manastirea Sf. Mina - Paphos Biserica Sf.Paul Manastirea Sf. Neofytos - Manastirea Sf. Rafael Manastirea Sf.Barnaba Biserica Ayioi Anargyroi


Ziua 1: BUCURESTI - LARNACA


Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 14:30, pentru imbarcare pe cursa charter a companiei FlyOne cu destinatia Larnaca. Decolare la ora 16:45 si sosire in Cipru (Larnaca) la ora locala 19:00. Transfer si cazare in Larnaca la hotel Best Western By Larco 4* (sau similar). Cina este inclusa si se va servi la hotel.


Ziua 2: Manastirea Kykkos - Agios Ioannis Lambadistis Omodos

Mic dejun. Ne incepem ziua calatorind catre renumita manastire Kykkos, aflata in inima muntilor Troodos. Construita in secolul al XI-lea, manastirea este dedicata Fecioarei Maria, adapostind o icoana a Sfintei Fecioare, pictata de Sfantul Luca. Ne continuam drumul catre manastirea Agios Ioannis Lambadistis, unul dintre cele mai venerabile si mai renumite locuri de cult din intreaga insula. Urmatoarea oprire va fi in satul Omodos, un sat cu un farmec aparte dat de casele vechi si de amplasarea lui la adapostul dealurilor acoperite de vita de vie si livezi de maslini. Aici vom vizita Manastirea Timios Stavros (Sfanta Cruce), o bijuterie arhitectonica ce dateaza din secolul al XIV-lea. Tot aici sunt depuse fragmente din moastele Sfantului Apostol Filip. Intoarcere in Larnaca unde vom servi cina si vom avea cazare la acelasi hotel.


Ziua 3: Larnaca tur de oras

Mic dejun. In prima parte a zilei vom participa la un tur pietonal al orasului Larnaca impreuna cu insotitorul de grup. Vom vizita acest oras animat si cosmopolit, cu numeroase restaurante, cafenele, magazine desfasurate de-a lungul frumoasei promenade Finikoudes. Dupa-amiaza vom avea timp liber pentru plaja sau plimbari individuale. Cina si cazare in Larnaca la acelasi hotel.


Ziua 4: Nicosia


Mic dejun urmat de vizitarea capitalei cipriote, Nicosia - singura capitala divizata din lume. Vom vizita Catedrala Sfantul Ioan, datand din secolul al XIV-lea, martora a schimbarilor istorice si culturale ce se reflecta in arhitectura si operele de arta pe care le gazduieste. Vom servi o cafea sau o limonada si o placinta traditionala ,,Bugatsa (incluse in pret). Dupa mica ,,pauza dulce, vom vizita Biserica Sfintii Ciprian si Iustina unde ne putem inchina la moastele sfintilor. Cazare si cina in Larnaca la acelasi hotel.


Ziua 5: Manastirea Sf. Irakleidios Manastirea Machairas Biserica Timios Stavros Manastirea Sf. Mina


Mic dejun. Pornim catre Manastirea Sf.Irakleidios, un loc incarcat de semnificatie spirituala si istorica, situat in apropierea orasului Lefka (Lefke). Fondata in secolul al IV-lea d.Hr., manastirea este dedicata Sfantului Irakleidios, unul dintre primii sfinti crestini martirizati pe insula. Ne continuam apoi drumul si ajungem la Manastirea Machairas, cunoscuta pentru simplitatea sa, pentru atmosfera linistita si spirituala. Se crede ca manastirea a fost fondata in secolul al XII-lea de catre un grup de calugari ortodocsi, care s-au retras in aceasta zona izolata pentru a trai o viata dedicata rugaciunii. In interiorul manastiri regasim o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Mergem mai departe catre satul traditional Lefkara, unde ne vom inchina in Biserica Timios Stavros (Biserica Sfantei Cruci). In biserica regasim fragmente din Sfanta Cruce. Urmatoarea oprire este la Manastirea Sf. Mina, un loc sacru si venerat, dedicat Sfantului Mucenic Mina. Cina si cazare in Larnaca la acelasi hotel.


Ziua 6: Paphos Biserica Sf.Paul Manastirea Sf. Neofytos


Dupa micul dejun vom porni spre Paphos, una dintre cele mai vechi si frumoase statiuni din Cipru. Paphos se mandreste cu o istorie indelungata, fiind un important centru comercial si cultural inca din antichitate. Siturile arheologice, inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO, ofera o perspectiva asupra trecutului bogat al orasului, ilustrat de mozaicurile romane bine conservate si de ruinele vechilor vile si palate. Prima oprire va fi pe faleza, de unde vom admira Petra Tou Romiou, cunoscuta si sub numele de \\''Stanca Afroditei\\''. Conform legendei, Afrodita, zeita frumusetii, s-a nascut din spuma marii in apropierea acestei stanci. Ne indreptam apoi catre inima orasului vechi si vom vizita Biserica Sf. Paul, unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult din statiune. Aici este pastrat pilonul pe care a fost rastignit Sfantul Apostol. Ne indreptam apoi catre Manastirea si Pestera Sf. Neofytos si ne vom inchina la moastele sfantului. Cina si cazare in Larnaca la acelasi hotel.


Ziua 7: Manastirea Sf. Rafael Manastirea Sf.Barnaba Biserica Ayioi Anargyroi


Mic dejun. Ziua va debuta cu vizitarea Manastirii Sf Raphael, renumita pentru frumusetea si linistea sa, oferind o atmosfera ideala pentru meditatie si conectare spirituala tuturor celor care ii trec pragul. Continuam apoi drumul catre Salamis, orasul unde s-a nascut si a murit Apostolul Varnava, cunoscut si sub numele de Barnaba in unele traditii. Acesta a fost unul dintre primii crestini care au raspandit Evanghelia dupa crucificarea si invierea lui Iisus Hristos. Vom vizita manastirea dedicata Sfantului Barnaba, acolo unde se afla si mormantul lui. Urmatoarea oprire este la Biserica Ayioi Anargyroi Ayia Napa. Aceasta este dedicata ,,Sfintilor Doctori fara de arginti, Cosma si Damian cunoscuti ca Ayioi Anargyroi in limba greaca. Dupa vizitarea ei, vom face o scurta pauza unde vom avea timp liber pentru vizite individuale. Cina si cazare in Larnaca la acelasi hotel.


Ziua 8: LARNACA BUCURESTI

Mic dejun urmat de eliberarea camerelor si transfer catre aeroport. Inainte de a ajunge la aeroport, vom vizita Biserica Sf. Lazar, unde se afla si mormantul care adaposteste moastele Sfantului. Continuam drumul spre biserica Angeloktisti dedicata Sfantului Apostol Evanghelist Luca. Aceasta dateaza din secolul al XI-lea Ci este cunoscuta pentru mozaicurile bizantine spectaculoase, intre acestea remarcandu-se frumoasa reprezentare a Arhanghelului Mihail. Biserica adaposteste si o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Mergem mai departe catre manastirea Agia Thekla, dedicata Sfintei Thekla, cunoscuta in traditia crestina ca o ucenica a Sfantului Apostol Pavel. Potrivit legendei, Sfanta Thekla a trait in secolul I-d.Hr. si a fost convertita la crestinism de catre Sfantul Pavel. Ea a fost torturata pentru credinta ei si este venerata in mai multe traditii crestine. In continuare vom avea transferul catre aeroportul din Larnaca pentru imbarcare la cursa charter a companiei FlyOne cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 19:45 si sosire la Bucuresti la ora 22:00.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Larnaca Bucuresti cu compania FlyOne;
un bagaj de cala si un bagaj de mana;
7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina, fara bauturi incluse) la hotel de 4* din Larnaca;
transferuri aeroport hotel aeroport;
transport cu autocarul conform itinerariului;
tur pietonal cu insotitorul de grup in Larnaca;
excursie la Manastirea Kykkos - Agios Ioannis Lambadistis - Omodos;
excursie in Nicosia;
excursie la Manastirea Sf. Irakleidios - Manastirea Machairas - Biserica Timios Stavros - Manastirea Sf. Mina;
excursie in Paphos - Biserica Sf.Paul - Manastirea Sf. Neofytos;
excursie la Manastirea Sf. Rafael - Manastirea Sf.Barnaba - Biserica Ayioi Anargyroi;
insotitor roman de grup si ghid local vorbitor de engleza in timpul tururilor;
o sticla de apa gratuita in timpul excursiilor (0,5 ml);
taxele de aeroport (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna mai 2024. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie;
asigurarea storno (optionala) - se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 30 EUR/persoana se practica in Cipru, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
27.09 Bucuresti 16:45 Larnaca 19:00
04.10 Larnaca 19:45 Bucuresti 22:00

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica tarifele si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila.
- Din acest motiv, va rugam sa verificati la agentie detaliile ofertelor de care sunteti interesati inainte de a face o rezervare.
- Informatiile primite in agentie vor avea intotdeauna prioritate !
3


Oferta din categoria:


 
27.09 CIPRU 2024 - O calatorie spirituala ,avion , 7 nopti, pret/ persoana =1115Eur - 8 zile / 1115 EURO
Plecare Pana la
27.Sep.2024 04.Oct.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 07.07.2024




# #