Circuit EGIPT – de la mirajul Desertului la misterul Templelor ! Incursiune inedita in desert cu vehicule 4X4

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

EGIPT – de la mirajul Desertului la misterul Templelor ! Incursiune inedita in desert cu vehicule 4X4 / 12 zile

» Plecari: 23.Nov.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 12 zile
» Pret: de la 2499 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: BUCURESTI – CAIRO-PLATOUL GIZA – SAKKARA-OAZA EL HEIZ – DESERTUL NEGRU – MUNTELE DE CRISTAL-DESERTUL ALB – OAZA BAHARYA - ASSIUT -QINA - LUXOR-TEMPLUL LUXOR – VALEA REGILOR – TEMPLUL REGINEI HATCHEPSUT – TEMPLUL KARNAK – COLOSII LUI MEMNON-HURGHADA – SEJUR LA MAREA ROSIE-HURGHADA – CAIRO - BUCURESTI


23 Noiembrie | BUCURESTI – CAIRO
Intalnire cu reprezentantul agentiei de turism in Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul TAROM RO101 cu destinatia Cairo.

24 Noiembrie | CAIRO
Decolare la ora 00:45 si aterizare in Cairo la ora 02:30. Transfer cu autocarul la hotel si cazare (noaptea de cazare este achitata integral pentru a putea beneficia de camere la sosire). Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo. Early check-in.

Mic dejun. Ne aflam in Cairo (El Qahira), capitala Egiptului - cea mai mare aglomerare urbana de pe continentul african, cu peste 6 milioane de locuitori, unde ne va fascina cu siguranta forfota metropolitana. Intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-o incursiune in istoria de 7000 ani a Egiptului intr-un tur de oras Cairo care va incepe cu o vizita la Muzeul de Egiptologie – acesta adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte din perioada faraonica, cea mai pretioasa comoara a muzeului fiind colectia faraonului Tutankhamon care cuprinde obiecte de cult, bjuterii, statui, sarcofagul in care a fost inmormantat faraonul si celebra masca mortuara de aur! Vom continua apoi cu o vizita la Muzeul Civilizatiei Moderne unde 22 de mumii regale (18 ale unor regi si 4 ale unor regine) asteapta sa le admiram. Ultimul popas al zilei il vom face la Bazarul egiptean Khan El Khalili unde veti fi transportati inapoi in timp la un vechi souk arab. Intoarcere la hotel. Cina si cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.
25 Noiembrie | CAIRO – PLATOUL GIZA – SAKKARA
Mic dejun. Excursie cu ghid local la Platoul Giza si marile Piramide. Ne vom indrepta spre platoul Giza pentru a vizita Piramidele si Sfinxul (vizite exterioare) – binecunoscutele embleme ale Egiptului. Piramida lui Keops, ce mai mare dintre cele trei este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului, ea fiind de asemenea si cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul – creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om cunoscut primilor arabi sub numele de Tatal Groazei, asteapta sa ne impresioneze, el fiind cel mai vechi monument de sculptura din Egiptul Antic. Dupa amiaza, continuam cu o excursie la Sakkara, loc ce a servit ca necropola pentru vechea capitala egipteana Memphis. Aici se afla vestita piramida in trepte a lui Zoser. Intoarcere la Cairo. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Holiday Inn Citystars 5* sau similar Cairo.

26 Noiembrie | CAIRO – OAZA EL HEIZ – DESERTUL NEGRU – MUNTELE DE CRISTAL
Mic dejun. Astazi vom parasi Cairo pentru a incepe o aventura in desert! Ne vom indrepta catre Desertul Negru si, in drumul nostru, vom face o oprire la izvorul de apa El Heiz. El Heiz este o oaza inconjurata de palmieri din care poti culege (cand e sezonul 😊) niste curmale delicioase. Pauza va fi una binemeritata si ne va da ocazia de a admira natura in toata splendoarea ei, de a ne reimprospata si de a servi un pranz usor. Odata terminata pauza ne vom indrepta catre Desertul Negru - o regiune de movile in forma de con vulcanic si larg distantate, distribuite de-a lungul a aproximativ 30 km in vestul Egiptului. Format din eroziunea muntilor care au intins un strat de pulbere neagra si pietre peste varfuri si platouri (de unde si culoarea caracteristica), parca arata ca un peisaj desprins direct din Infernul lui Hades. Vom trece apoi de la intuneric la lumina caci urmatoarea oprire va fi la Muntele de Cristal – un munte (mai degraba un deal de cristal, supranumit „Bijuteria Desertului”) de poveste care straluceste!! Unele dintre cele mai importante obiective turistice de aici ar fi, evident, cristalele care au aproape o forma alungita sau patrata. Daca ar fi verzi, aceste grupari ar arata foarte mult ca si faimoasa kriptonita a lui Superman....cu toate acestea, aceste cristale sunt albe limpezi sau tulburi. Asigurati-va ca vedeti arcul de cristal natural, care s-a format in creasta. Este suficient de inalt incat sa poti sta sub el. In plus, urmariti formatiunile de cristal care „izvorasc” peste tot in desertul din jurul muntelui. Dupa aceasta zi plina si intriganta, vom ajunge la o cazare traditionala. Cina si cazare la Shahrazad Camp sau similar.
27 Noiembrie | DESERTUL ALB
Mic dejun. Dedicam toata ziua de azi unei alte minunatii create de natura – Desertul Alb. Desertul Alb face parte din Desertul de Vest al Egiptului, ceea ce ne va face sa ne simtim ca si cum am revenit in timp in epocile de piatra....frumusete pura in modul ei cel mai minunat. Acel sentiment ca si cum ne-am intoarce in timp milioane de ani este complet explicabil, Desertul Alb fiind format din ocean si creaturile marine care au existat acum 80 de milioane de ani. Acum, dupa milioane de ani si decenii, il putem vizita pentru a vedea in mod clar fosilele care indica viata trecuta a acestui desert peste tot....o bucata uimitoare de pamant si istorie de care aproape ca habar n-aveam ca exista aici. In acest peisaj selenar vom servi si un pranz, sub forma de picnic cum altfel. Alb oriunde te uiti, din calcar sau creta, lasand in urma o scena de o frumusete divina care ne va lasa fara cuvinte. Datorita eroziunii atmosferei care actioneaza asupra desertului vom gasi aici diferite structuri care ne vor antrena imaginatia de fiecare data cand ne vom uita in jurul nostru. Exista forme de animale, pui, ciuperci, fete, piramide si chiar sfinx....trebuie doar sa ne lasam imaginatia libera. Cele mai cunoscute forme sunt puiul si ciuperca, pe care le veti putea vedea si fotografia. Retur la cazare. Cina si cazare la Shahrazad Camp sau similar.
28 Noiembrie | DESERTUL ALB – OAZA BAHARYA - ASSIUT
Mic dejun. Parasim peisajul selenar pentru a ne indrepta catre Oaza Baharya, taram candva si al dinozaurilor. La prima vedere, Oaza Bahariya poate sa nu genereze un impact vizual mare, nu exista aici ruine mari din cele mai vechi timpuri si nici vegetatie atat de luxurianta, dar, cu putina sapatura ies la iveala cateva descoperiri demne de cunoscut: Muzeul Mumiilor de Aur - principalul muzeu din orasul Bawiti unde puteti vedea cum aceste opere de arta funerara, datand din perioada greco-romana, au un stil care face trecerea de la formele rigide ale Egiptului Antic la cele mai realiste ale „portretelor lui El Fayum”; Qasr Selim, un mic deal cu doua morminte bogat decorate, datand din dinastia a 26-a - mormintele apartin lui Zed-Amun-f-Ankh, un bogat negustor al vremii si fiului sau, Bannentui. Dupe ce vizitam cele doua importante puncte din zona, continuam drumul catre Assiut – cel mai popular oras al Egiptului de Sud. Cina si cazare la hotel Royal 4* sau similar Assiut.

29 Noiembrie | ASSIUT – QINA - LUXOR
Mic dejun. Usor lasam in urma mirajul desertului si ne pregatim sa facem cunostinta cu o alta minunatie a Egiptului - templele impresionante – pe masura ce ne croim drum catre Luxor. Pe drum vom face un popas si la Qena (sau Qina), un oras-targ si capitala de provincie situata intr-un cot al raului Nil si care ofera vizitatorilor Egiptului modern o privire in trecutul indepartat. Continuam spre Luxor. Cina si cazare la Hotel Sonesta St George 5* sau similar Luxor.

30 Noiembrie | TEMPLUL LUXOR – VALEA REGILOR – TEMPLUL REGINEI HATCHEPSUT – TEMPLUL KARNAK – COLOSII LUI MEMNON
Mic dejun. Intreaga zi va fi dedicata templelor si minunilor din zona Luxor. Vom vizita Valea Regilor unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui gigantice. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita Templul Reginei Hatchepsut, una dintra cele mai cunoscute femei faraon din istoria Egiptului apoi vom vizita Templul Karnak – cel mai mare complex religios din Egipt dedicat zeului Amon-Ra. Nu vom rata nici Templul Luxor, construit de-a lungul sutelor de ani de Amenhotep III, Ramses II, Tutankhamon si alti faraoni, si care a fost cel mai mare si mai important centru religios din Egiptul antic. Retur la hotel in Luxor. Cina si cazare la Hotel Sonesta St George 5* sau similar Luxor.
01 Decembrie | LUXOR – HURGHADA
Mic dejun. Dupa atata desert si atata istorie azi a venit momentul sa ne imbarcam in autocar si sa pornim catre Hurghada, pentru un binemeritat mini-sejur la mare! ”Al-Ghardaka” in limba araba, Hurghada este statiunea turistica cu care a inceput industria din domeniu in Egipt. La inceput un umil satuc de pescari de pe malul Marii Rosii, a devenit in ultimele doua decade o infloritoare destinatie de vacanta, cu plaje frumoase intesate de hoteluri si soare care straluceste tot timpul anului, cu apa limpede precum cristalul numai buna de scufundari, iar noaptea prinde viata in restaurantele si barurile sale precum si in numeroasele centre comerciale. Transfer la hotel si cazare in sistem ALL INCLUSIVE. Timp liber la dispozitie in Hurghada. Cina si cazare la Hotel Hilton Hurghada Plaza 5* sau similar Hurghada.

02 Decembrie | HURGHADA – SEJUR LA MAREA ROSIE
Cazare cu ALL INCLUSIVE. Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale.
Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale.
• Plimbare cu submarinul
• Jeep Safari in desert
• Dolphin house
Cazare Hotel Hilton Hurghada Plaza 5* sau similar Hurghada.
03 - 04 Decembrie | HURGHADA – CAIRO - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Hurghada. Pentru a beneficia din plin de timpul la plaja si relaxare, veti beneficia de late check-out. Se va servi pranzul dupa care se vor elibera camerele de hotel. Ne vom luam la revedere de la Marea Rosie imbarcandu-ne in autocarul care ne va purta spre nord, avand ca tinta finala orasul Cairo. Dupa e sesiune de shoping tarzie la mall sau o cina servita in atmosfera vie a teraselor din Cairo se va efectua transferul la aeroportul din Cairo pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 03:30 (a doua zi) cu zborul RO102 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:20.


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Cairo si retur, zbor direct compania Tarom
(Include 1 bagaj de mana si 1 bagaj de cala)
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• 3 nopti cazare cu mic dejun si 2 cine la Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* Cairo sau similar Cairo (de prima noapte se beneficiaza partial, functie de orarul de zbor)
• 2 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina) la Shahrazad Camp (corturi deluxe cu toaleta proprie)
• 1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina) la Hotel Royal 4* sau similar Assiut
• 2 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina) la Hotel Sonesta St George 5* sau similar Luxor
• 2 nopti cazare cu ALL INCLUSIVE Hotel Hilton Hurghada Plaza 5* sau similar Hurghada
• Late check-out + pranz in ultima zi in Hurghada
• Transferuri aeroport – hotel – aeroport in Cairo

• EXCURSII INCLUSE:
 Tur de oras Cairo cu vizite la Muzeul Egiptean, Muzeul Civilizatiei Moderne si Bazarul Khan El Khalil
 Vizita la Platoul Giza, Marile Piramide si Sakkara
 Vizite in desert la: El Heiz, Deserul Negru, Muntele de Cristal si Desertul Alb
 Vizita la Muzeul Mumiilor de Aur si la Mormantul din Qasr Selim
 Vizitarea templelor din zona Luxor: Templul Karnak, Templul Luxor, Valea Regilor, Colosii lui Memnon si Templele Reginei Hatshepsut
• Transport cu vehicule 4X4 (pentru zilele petrecute in desert), respectiv autocar local
• Ghid local
• Insotitor de grup din partea agentiei

Servicii neincluse:
• Asigurare storno si medicala (recomandare ferma);
• Taxa de viza pentru Egipt: aprox. 25 USD (viza se obtine la sosire pe aeroportul din Cairo);
• Bacsisul recomandat pentru soferi, ghizi, personal hotelier, hamali, personal restaurante sau obiective turistice etc (este o practica uzuala in Egipt): 5 USD/persoana/zi
• Intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate in program:
 Intrarea la Marea Piramida a lui Keops: aprox. 440 lire egiptene
• Excursiile optionale
• Bauturile la mesele din program;

Important!
• Pentru calatoria in Egipt este necesar PASAPORTUL simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei!

Nota: La camera dubla cu pat suplimentar al treilea pat poate fi sub forma de pat pliant, fotoliu-pat, canapea extensibila etc. NU se pot garanta 3 paturi la fel in camera!

Nota: In situatia in care moneda europeana EUR se va deprecia in raport cu moneda americana USD (curs 1 EUR mai mic de 1.00 USD), tarifele se vor recalcula, cu 21 de zile inainte de plecare!


Oferta din categoria:


 
EGIPT – de la mirajul Desertului la misterul Templelor ! Incursiune inedita in desert cu vehicule 4X4 - 12 zile / 2499 EURO
Plecare Pana la
23.Nov.2024 04.Dec.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 13.09.2024




# #