Circuit CARNAVAL BASEL

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CARNAVAL BASEL / 6 zile

» Plecari: 08.Mar.2025

» Transport: cu Avion
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 999 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: BUCURESTI-BASEL-BERNA-ZURICH- MULHOUSE - COLMAR-BASEL - BUCURESTI


Ziua 1 – 08 Martie | BUCURESTI – BASEL
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 03:30 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 06:00 si sosire la Munchen la ora 07:15. La ora 08:00 decolare cu zborul LH2394 cu destinatia Basel, unde ajungem la ora 08:55. Transfer in oras unde vom face un tur de oras impreuna cu ghidul local. Printre monumentele emblema ale orasului se numara cladirea primariei cu decoratiuni realizate din gresie rosie si Catedrala din Basel (Basler Munster) realizata in stil romanic. Nu trebuie ratata o plimbare pe strazile cu piatra cubica din centrul istoric unde fiecare pas pe care il facem ne dezvaluie o poveste. Transfer la hotel pentru cazare. Dupa amiaza timp liber la dispozitie. Cazare Pullman Hotel Europe Basel 4* sau similar.

Ziua 2 – 09 Martie | BERNA - ZURICH
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Berna si Zurich. Plecam mai intai catre Berna unde principalele obiective turistice asteapta sa fie descoperite. Orasul istoric, Catedrala, Parlamentul, Orologiul astronomic si Turnul cu ceas va asteapta sa le admirati. Dupa, ne indreptam catre Zurich, cel mai mare oras si inima comerciala a Elvetiei. Aici se afla sediul Federatiei International de Fotbal – FIFA. Vom face cunostinta cu acest minunat oras in cadrul unui tur de oras: Lacul Zurich, Bahnhofstrasse – artera cea mai animata a orasului, cu magazine de lux, mari banci si imobile moderne, catedrala Grossmünster si Wasserkirche, Primaria, Muzeul National, Limmatquai, Parcul Teilor si multe altele. Seara retur la Basel. Cazare Pullman Hotel Europe Basel 4* sau similar.

Ziua 3 – 10 Martie | CARNAVALUL DE LA BASEL
Mic dejun. Originea acestui carnaval este pierduta in negura timpului, fiind influentat de practicile celtice si germanice, de traditiile medievale si guvernarea ghildelor. Prima atestare documentara a carnavalului apare inca din secolul al XIV-lea, insa forma actuala a inceput sa se contureze in secolul al XIX-lea. S-au format primele grupuri – cliques, cantaretii Schnitzelbank si-au facut aparitia pentru prima data, flautul, instrumentele de alama si toba au devenit sunetul distinctiv al Fasnacht-ului iar paradele au inceput treptat sa aiba caracterul satiric tipic. Asadar haideti sa descoperim „cele mai frumoase trei zile”, cum le numesc locuitorii din Basel. Dis de diminea, cand afara este inca intuneric si orasul este cufundat in liniste, locuitorii din Basel si vizitatorii se aduna deopotriva pe strazi si asteapta deschiderea carnavalului. La ora 4 dimineata clopotul Bisericii Sf Martin bate de 4 ori si apoi rasuna prin tot orasul Morgestraich – marsul ce se canta doar cu aceasta ocazie. Mii de participanti costumati canta, aducand orasul la viata, in timp ce lampioanele amplu decorate le lumineaza calea. Bucurati-va de spectacolul ce il ofera Carnavalul de Basel. Care alegorice, trasuri trase de cai, grupuri in costume coordonate si masti elaborate, toate pe fundalul muzicii de fanfara cu un repertoriu cat se poate de larg. Locuitorii din Basel imbratiseaza cu mandrie aceasta traditie si acest lucru se vede in amploarea evenimentului si energia ce pluteste in aer. Cazare Pullman Hotel Europe Basel 4* sau similar.

Ziua 4 – 11 Martie | MULHOUSE - COLMAR
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Mulhouse si Colmar. Dimineata plecam catre orasul Mulhouse, unde ne vom plimba de-a lungul stradutelor fermecatoare admirand obiective precum: Turnul Europei - cea mai emblematica cladire a orasului, opera arhitectului François Spoerry, Turnul Bollwerk - construit in 1390, una dintre cele mai vechi relicve ale fortificatiilor orasului, Rue du Sauvage - strada comerciala pietonala a orasului - sau fermecatoarea Capela Saint-Jean din secolul al XIII-lea. Apoi fermecatorul oras Colmar ne asteapta. Locul de nastere al sculptorului Auguste Bartholdi, cel care a creat faimoasa Statuie a Libertatii, Colmar este un oras incredibil de arta, istorie si traditie. Precum ceva desprins dintr-un basm al fratilor Grimm, fiecare alee ingusta este o incantare de privit, farmecul sau ii inspira pe indragostiti, iar canalele sale sunt ideale pentru cele mai dulci declaratii de dragoste, precum o “Mica Venetie” in stil francez. Colmar a ramas relativ neschimbat de-a lungul secolelor, iar atractii precum orasul vechi, Piata Catedralei, Muzeul Unterlinden, Biserica Dominicana, Koïfhus Vechea Casa Personalizata, Cartierul “Mica Venetie”, Biserica Saint Martin, Cheiul Pescarilor, Muzeul Jucariilor si Trenuletelor si multe, multe altele abia asteasta sa le descoperiti. Intoarcere la Basel si timp liber la dispozitie. Marti seara, fanfarele Guggenmusik echipate cu trompete, tromboane, tube, tobe, și talgere se intalnesc in Piata Expoziției in jurul orei 18.30. De acolo defileaza pe Clarastrasse catre centrul orașului si cele trei piete mari (Barfusserplatz, Marktplatz si Claraplatz), unde vor sustine concerte (19:30-23:00). Cazare Pullman Hotel Europe Basel 4* sau similar.

Ziua 5 – 12 Martie | CARNAVALUL DE LA BASEL
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sa va bucurati de Fasnacht Basel. Daca ati ratat defilarea cortegiului de luni, astazi, aveti ultima sansa sa o vedeti. Aceasta mare parada strabate orasul creand o atmosfera de sarbatoare cum nu e alta, in care muzica, culoare si costumele uimitoare sunt ingredientele pentru o experienta de neuitat. Aproximativ 10 000 oameni participa an de an la Carnaval, facand parte din grupuri – cliques, trupe de muzica gugge sau interpreti Schnitzelbank. Peste 200 de felinare sunt pictate manual special pentru Carnaval iar dupa parada sunt expuse in Münsterplatz pentru a putea fi admirate. Traditia nescrisa a carnavalului este ca participanti sa fie costumati din cap pana in picioare in costume – masgge iar mastile de pe cap, create in mare parte manual prezinta elemente exagerate si satirice. Unele dintre costumele clasice au o lunga traditie asa ca ne vom intalni cu Arlechin, a carui origine italiana este usor de recunoscut, Waggis - reprezentare caricaturata a taranul alsacian sau Alti dante – doamnele din intalta societate. Aceasta este ultima zi a carnavalului asa ca strazile sunt pline pana noaptea tarziu sarbatorindu-se ultimele ore ale Carnavalului, care se incheie la ora 4 in noapte de miercuri spre joi. Cazare Pullman Hotel Europe Basel 4* sau similar.

Ziua 6 – 10 Decembrie | BASEL - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Predarea camerelor se face pana la ora 12:00. Transfer la aeroportul din Basel pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa LH2401 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 20:05 si sosire la Munchen la ora 21:05. Decolare la ora 22:15 cu zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 01:10 (a doua zi).


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Basel – Bucuresti, via Munchen, Compania Lufthansa
(include 1 bagaj de mana si 1 bagaj de cala)
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
• Cazare 5 nopti cu mic dejun inclus la Pullman Hotel Europe Basel 4* sau similar.
• Tur de oras cu ghid local in Basel
• Transfer aeroport – hotel - aeroport
• Insotitor de grup

Servicii neincluse:
• Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (recomandata, se emite in aceeasi zi cu contractul)
• Intrarile la obiectivele turistice
• Excursiile optionale
• Taxele de oras (se vor plati individual la receptia hotelului)
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, etc: recomandat 5 Euro/persoana/zi

Excursii optionale tarife informative calculate pentru minim 20 de participanti

• Excursie la Berna & Zurich: 130 Euro/persoana
Include: transport cu autocar local, taxe de drum, insotitor de grup

• Excursie la Mulhouse & Colmar : 140 Euro/persoana
Include: transport cu autocar local, taxe de drum, ghid local in Colmar, insotitor de grup

NOTA: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie

IN

Oferta din categoria:


 
CARNAVAL BASEL - 6 zile / 999 EURO
Plecare Pana la
08.Mar.2025 13.Mar.2025 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.10.2024




# #