Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
Pentru detalii sau rezervari directe:
Click pentru a vizualiza numerele de telefon | |
Alte oferte ale agentiei + |
Date contact agentie + |
Detalii agentie |
Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end. Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant al ei te va contacta cat mai curand posibil: |
Bosnia-Croaţia-Slovenia, aventură în Balcani / 8 zile
» Plecari: 23.Sep.2025, 02.Sep.2025, 05.Aug.2025, 08.Jul.2025, 03.Jun.2025
» Transport: cu Avion » Durata: 8 zile |
» Pret: de la 841 EURO de persoana » Categorie cazare 2/3* |
» Traseu:
Medjugorje – Sarajevo - Plitvice – Zagreb– Ljublijana – Postojna – Opatija - Insula Krk – Zadar
Trogir – Split – Dubrovnik - Ston – Insula Korčula
Program
Ziua 1. București – Dubrovnik – Medjugorje - Mostar
Călătoria noastră începe pe Aeroportul Henri Coandă, unde, după formalitățile vamale zburam catre Dubrovnik. După aterizare, ne imbarcam in autocarul nostru si ne îndreptăm spre Bosnia. Prima oprire va fi in Medjugorje, al carui nume se traduce „intre munti” si care este binecuvantat cu o clima mediteraneana blanda. Orasul a devenit in 1981 loc de pelerinaj dupa ce Fecioara Maria ar fi aparut in fata mai multor copii. Ne indreptam spre Mostar unde vom petrece prima noapte. Cazare la hotel in Mostar.
Ziua 2. Mostar – Sarajevo - Bihac
După micul dejun descoperim Mostar, centrul comercial al Hertegovinei de secole, care ne dezvaluie o arhitecura otomana perfect conservata. Vizitam celebrul sau Pod Vechi peste raul Neretva, ridicat in secolul al XVI-lea.
Drum liber în față, în autocar avem de povestit, de schimbat impresii și de temperat nerăbdarea de a vedea alte meleaguri de poveste. Ajungem în curând în Sarajevo, capitala statului ex-yugoslav Bosnia și Hertegovina. Sarajevo ni se dezvăluie îndrâzneț, după ce a trecut printr-o restaurare complexă după războiul devastator între 1992-1996. Cafenelele primitoare și magazinele pline de chilipiruri ne amintesc de amprenta profund-otomană imprimată de-a lungul timpului de negustorii turci. La sud și la nord, cartierele de pe dealuri sunt presărate cu case bosniece cu acoperișuri roșii și minaretele nenumărate par să atingă munții din apropiere. Vei avea sansa sa admiri panorama care se vede de la antica Fortareata alba, inainte de a te reintoarce in oras, in locul unde a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand, in 1914 si la Stadionul Olimpic. Atractia principala este reprezentata de Muzeul Tunelului, acolo unde, in anul 1993, locuitorii au sapat un pasaj subteran, lung de 792 de metri, care a devenit calea unica de aprovizionare a orasului asediat. Cartierul Ilidza, cu minunatul său parc Vrelo Bosne, se aseamănă unei păduri, fiind plin de copaci seculari și străbătut de râul Bosna, ce izvorăște din munții care se zăresc în peisaj. Acum 4.000 de ani aici se afla o așezare numită Aquae Sulphurae, întemeiată de romani. Rațe și lebede se scaldă în voie, pe muzica delicatelor cascade care împânzesc locul.
Moment de ragaz (timp liber):
Mancarea bosniaca este un amestec echilibrat intre bucataria vestica si cea estica, iar cafeaua poate fi considerata inima vietii sociale. Este tare, dar cu o finete aparte, se prepara in vase din cupru denumite dzezva si ritualul presupune sa o amesteci si sa o torni singur in cana fildzan dupa ce este trecuta printr-o sita. Nu uita ca gustul este pus in evidenta de cuburi de zahar sau o bomboana traditionala!
Maiestria artizanilor din Bosnia si Hertegovina este foarte greu de egalat. Isi vindem un pont! In Sarajevo, in piata de langa Bascarsija, poti cumpara un stilou unicat realizat manual din gloantele razboiului de acum 20 de ani.
Ne despartim cu greu de Sarajevo si ne indreptam spre hotelul nostru din Bihac pentru cazare. Maine ne asteapta Croatia!
Ziua 3. Parcul Național Plitvice – Zagreb - Ljubljana
După micul dejun pornim din nou în căutarea altor tărâmuri de basm. Și ca să nu crezi că e o figură de stil, îți dezvăluim destinația: Parcul National Plitvice. Înscrisă pe lista Patrimoniului UNESCO, rezervația atrage peste un milion de vizitatori, fiind și cea mai veche rezervaţie naturală din sud-estul Europei. Ne aflăm în unul dintre cele mai spectaculoase şi mai salbatice locuri din Europa. Lacurile terasate ce se varsă în cascade produc curcubee spectaculoase, vegetația de un verde intens este îmbăiată în vapori de apă cristalină și pe alocuri zărim celebrele fenomene carstice. Este pur și simplu o minune a naturii, înconjurată de munţi si păduri dese, neatinse de civilizație.
După ce ne-am încărcat de frumoase privelişti naturale ne îmbarcăm în autocoar şi ne continuăm drumul prin Croaţia. Urmatorul popas va fi in Zagreb. Capitala croată ne oferă o perspectivă frumoasă, încadrată de Muntele Medvednica. Orasul a rezistat eroic atacurilor turceşti dar și cutremurului devastator din 1880. Încercările trăite de-a lungul timpului se văd, azi, în Zagreb, în două moduri. Bisericile luxuriante și mănăstirile arată credința puternică în Dumnezeu. Pe de altă parte, palatele, parcurile și aria comercială arată că în Zagreb oamenii știu să se bucure de viață! În vizita noastră, vedem ambele perspective: cea spirituală, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piaţa Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea, dar și partea modernă, vibrantă pe care o simți atât în Piaţa Banului Josip Jelačić cât şi în Piaţa Centrală Zrinjevac.
Moment de răgaz (timp liber) :
Aici zăbovim cât să savurăm o plăcintă delicioasă numită soparnik, un preparat tradițional croat al cărui gust ne cucerește pe loc. Plăcinta este umplută cu cremă de mangold, o plantă cu proprietăți miraculoase, fiind bogată în antioxidați. Soparnik a fost ridicată la rang de moștenire culturală de catre Ministerul Culturii din Croația.
Parasim Croatia, pentru scurt timp si ne indreptam spre Slovenia. Seara cazare la hotel in zona Ljubljana.
Ziua 4. Ljublijana – Postojna - Buzet
Dupa micul dejun descoperm Ljubljana, capitala Sloveniei, unul dintre cele mai fermecătoare orașe ale Europei Centrale. Ne bucurăm împreună că am ajuns în acest oraș care, cu siguranță, ne va încânta ochii și sufletul cu abilitatea sa de a aduce împreună trecutul și prezentul. Pornim împreună să vedem cu ochii noștri cum se integrează istoria într-un prezent vibrant și viu. Căci te uimește verdeața orașului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care se înalță pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta datează din secolul al XV-lea și aspectul său impunător îi trădează rolul istoric de fortăreață, cazarmă și reședință regală. Verifică bateriile aparatului de fotografiat sau bazează-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa specială reuneșete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval. Zona este animată de baruri și restaurante, iar turiștii reușesc aici să facă fotografii demne de pus în ramă!
În continuare ne deplasăm spre Peștera Postojna, fenomen carstic de excepţie în Europa. Are o faună foarte variată: de la creveți, miriapode și greieri de peșteră, la marea atracție pentru turiști: Proteus Anguinus, o reptilă acvatică rară cu piele asemănătoare cu cea umană, semitransparentă. Animalele pot fi văzute la vivariul de lângă peșteră.
Seara ne vom caza in cocheta statiune croata Buzet. Cazare la hotel in Buzet.
Ziua 5. Opatija – Krk - Croaziera spre 4 insule - Zadar
După micul dejun pornim din nou în căutarea altor tărâmuri de basm. Ne îndreptăm spre Opatija, cea mai cunoscută staţiune din Croaţia, numită si “Marea Doamnă a Croației”, cautată încă din secolul al XIX-lea de către aristocraţia Austro-Ungară. Situată în golful Kvarner, la poalele Muntelui Ucka, staţiunea a devenit rapid cunoscută în epocă o dată cu construirea în 1844 a Vilei Angiolina, care astăzi găzduiește Muzeul Croat al Turismului. Aici se află şi Biserica Sfântul Jacob, ce datează din anul 1420, și care a fost inițial o mănăstire pentru refugiații benedictini. La poalele Muntelui Ucka se află o rezervaţie naturală care poartă numele de Carmen Silva, pseudonimul literar al Reginei Elisabeta a României.
Traseul nostru coboara spre Insula Krk unde avem timp liber. Optional vă puteţi îmbarca pentru Croaziera (cca. 4 ore) pe Marea Adriatică (Insulele Krk, Cres, Plavnik şi Kormati). Nu uitaţi costumul de baie!
Dupa frumoasa croaziera pe marea Adriatica pornim la drum de-a lungul coastei Dalmate si ne oprim pentru cazare in zona Zadar. Cazare la hotel in zona Zadar.
Ziua 6. Zadar - Trogir – Split
Ne trezim voioşi pentru a începe ziua cu o incursiune în Zadar , un oraș istoric pitoresc, pentru un tur pietonal în centrul istoric. Oraşul se remarcă prin numeroasele biserici care au supravieţuit raidurilor aeriene în timpul celui de-al doilea război mondial. Catedrala Sf. Anastasia din secolul al XIII-lea, este cea mai mare și mai frumoasă biserică romană din Dalmația. Oraşul se mândreşte cu o orgă de lumini denumită “ Salutul Soarelui” , precum şi o “ orga muzicală” activată de puterea valurilor, ambele unicat in Europa.
Următoarea oprire va fi în Trogir, „oraşul-muzeu” și sit UNESCO care ne dezvăluie o mulțime de atracţii istorice minunate, de la ziduri medievale și bastioane, la străzi pitorești și arcade. Catedrala Sf. Laurențiu, datează din anul 1213 dominând peisajul atracțiilor turistice din Trogir, este amplasată în centrul vechi al oraşului. Statuile lui Adam şi a Evei „păzesc” intrarea în catedrală, iar daca vrei să admiri de la înălţime frumoasa piaţetă poţi urca până la etajul superior. După catedrală se află Turnul cu Ceas şi Loggia, rămăşiţe ale unei biserici mici „Sf Sebastian”. Urmează Palatul Primăriei-Rectorului sau Palatului Ducelui, o construcţie foarte frumoasă cu o fântânî în curte, o scară interioară cu motive gotice, iar pe interior la partea superioară multiple blazoane ale vechilor şi importantelor familii din Trogir. Pe nişte străzi înguste trecând pe lângă numeroase terase, şi apoi pe lângă Mănăstirea “Sf. Nicolae”, ieşim pe bulevardul de promenadă al oraşului-muzeu, intitulat Riva. Printre palmieri şi tarabe cu fel de fel de suveniruri, trecând pe lângă statuia lui Augustin Kazotic, un umanist şi episcop născut în Trogir, ajungem în partea de sud-est a oraşului, unde se află Fortăreaţa Kamerlengo , fosta resedinţă a guvernatorului veneţian. Alături se află Turnul Sf. Marcu, o construcţie circulară care corespundea cândva cu fortăreaţa şi adăpostea artileria capabilă să apere oraşul de forţele care veneau dinspre mare.
Plecăm din Trogir cu o impresie plăcută despre frumosul oraş venetian si ne indreptam spre Split, cel de-al doilea oraş al Croaţiei - o adevărată nestemată la malul mării, un amestec spectaculos de vechi și nou, de clădiri istorice unice, cu plaje cosmopolite și o peninsulă împădurită numită “Marjan”. Paşii ne poarta către inima orașului vechi unde se află cetatea antică și fortificațiile vechiului palat roman – Palatul Diocleţian, construit la comanda împăratului. Rătăcim pe aleile medievale pline de viață unde avem de ales între magazine cochete, restaurante apetisante și galerii de artă. Tot aici vizităm, Catedrala cu faimosul turn cu clopot, Templul lui Jupiter, iar lângă, avem ocazia să contemplăm ruinele romane şi câteva clădiri medievale.
Moment de răgaz (timp liber):
Promenada oraşului cu faleza ne oferă o priveliște încântătoare spre marea animată de veliere, iar în depărtare ghicim că se ascund plaje izolate, pâlcuri de pini și plantații de măslini bătute de briza aromată a mării. Savurati o cafea sau un frappe la una dintre cafenelele de aici si contempleaza frumoasa culoare albastra a Mării Adriatice.
In cursul serii ajungem in Neum pentru cazare la hotel.
Ziua 7. Ston - Korčula – Dubrovnik
Ultima zi a vacantei noastre o rezervam pentru un program special. Dimineata o incepem cu o vizita in pitorescul oraşel medieval Ston, recunoscut pentru că deţine cel mai lung zid de piatră din Europa, ce măsoară 5,5 km. Aici se regăsesc cele mai vechi fabrici de sare recunoscute în întreaga lume ce funcţionează şi în prezent după aceleaşi reţete de preparare ca în timpul romanilor, motiv pentru care localitatea mai este cunoscută şi ca “oraşul de sare”. Stațiunile Mali Ston, Hodilje, Luka și Duba ocupă o regiune de coastă unde localnicii au reușit să conserve farmecul rural tipic țărmului Adriatic.
Moment de răgaz (timp liber):
Localnicii sunt foarte mândri de fermele de midii și stridii din zonă, și pe bună dreptate. Iar noi, ca să le dăm satisfacție, vom merge la una dintre aceste ferme ca să savurăm stridii proapspete și aromate, adevărate afrodisiace naturale recunoscute încă de pe vremea romanilor (ostrea edulis).
Ne indreptam spre Orebic unde vom avea tip liber pentru plaja si baie in apele Marii Adriatice. Celor dornici de aventura va propunem o excursie optionala pe insula Korčula, locul natal al marelui navigator Marco Polo si apreciată pentru frumuseţea pădurilor de pini, bogată în podgorii și plantații de măslini. Korčula este a șasea insulă ca mărime din Marea Adriatică, cu o lungime de aproape 47 km. Pădurile dese de aici i-au determinat pe coloniștii greci să numească insula Korkyra Melaina (Korčula Întunecată). Aici este raiul oenofililor, căci vinurile albe ale insulei, produse din soiul de struguri pošip, au întrecut în faimă orice alt produs din Croația. Admirăm Catedrala Sf. Marcu construită între 1301-1806 în stil romano-gotic, Palatul Guvernatorilor Veneţieni, palatele din sec XV si XVI ale nobililor comercianţi şi fortificaţiile masive ale oraşului. De pe zidurile înalte privim spre insula Badija unde se află o Mănăstire Franciscană ridicată în sec. XV.
Fascinati de frumusetile croate de pe coasta Dalmata ne urcam in autocar si ne indreptam spre hotelul nostru din zona Dubrovnik. Ne cazam si ne pregatim sa incheiem programul nostru de aventuri in Balcani cu o vizita in Dubrovnik, orașul pe care Byron l-a descris drept “Perla Adriaticii”. A fost întemeiat în secolul al XVI-lea, adăpostind în portul său o flotă comercială recunoscută timp de secole în întreaga lume.
Intrăm animați de o curiozitate… De ce a fost ales Dubrovnik, de către echipa serialului “Urzeala Tronurilor” ca loc de filmare? De îndată ce pornim la pas prin vechiul oraș, găsim și răspunsul: scenografia e perfecta pentru scenele pline de fantezie din serial. Palatele superbe, capelele renascentiste, clădiri veneţiene și vile elegante cu influenţe baroce străjuiesc străduțele pavate cu piatră cubică. Avem motiv să ne oprim la Biserica Franciscană cu cea mai veche farmacie din lume. Apoi ne atrag ca niște magneți fortăreaţa Lovrijenac și Minceta. Mergem pe Stradun – principala arteră pietonală din cetate, și vedem alte vestigii ale gloriei acestui oraș-port: biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor, superbul Palat Sponza, Turnul cu Ceas, simbol al oraşului, Biserica Sf. Vasile, Mănăstirea Dominicană, Portul vechi şi Fortăreaţa Ravelin.
Admirăm Catedrala din Dubrovnik, o impresionantă bazilică barocă a cărei reconstrucție ar fi fost finanțată de însuși marele rege cruciat Richard Inimă de Leu. Apoi ne facem timp pentru cumpărături, pentru a savura o cafea şi admira peisajul citadin.
Celebrităţi ca Beyoncé, Roman Abramovici, Sir Roger Moore și Bob Geldof au fost zăriți pe aici, ba mai mult, orașul vechi din Dubrovnik a devenit o locație populară de cinema în ultimii ani. De exemplu, aici au fost filmate scene ample pentru “Game of Thrones”, “Star Wars” sau “Robin Hood”. Plecăm din Dubrovnik cu un album impresionant de peisaje și momente surprinse cu aparatele foto pe care le rememorăm în camera hotelului nostru.
Ziua 8. Dubrovnik – Bucuresti
Călătoria noastră a ajuns la final. Ne deplasăm la aeroport, unde ne îmbarcăm în zborul spre casă, încercați de un sentiment de bucurie, dar și cu aparatul foto plin amintiri ale frumuseților vizitate.
INFORMAŢII PARTE DIN CONTRACT:
Derulare program:
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.
• Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.
Hoteluri contractate ȋn sezonul 2024:
Mostar – Hotel Oasis 3*
Bihac: Hotel Spahir 3*
Zona Ljubliana – Hotel Creina 3*
Buzet - Hotel Fontana 3*
Zona Zadar – Hotel Donat 3*
Zona Neum - Hotel Zenit 3 *
Dubrovnik – Hotel Vis 3*
*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleaşi hoteluri sau unele similare.
Servicii incluse:
NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice;
• serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).
SUPLIMENTE &REDUCERI
• Supliment de single 215 €
• Reducere a 3-a persoană în cameră 15 €.
• Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi
Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
-16-24 pers - supliment 35 €/pers
-25-34 pers- supliment 20 €/ pers
PREŢUL INCLUDE
• Bilet de avion Bucuresti – Dubrovnik – Bucuresti
• Transfer aeroport - hotel – aeroport
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 7 nopți de cazare la hotel 2- 3*
• 7 mic dejun;
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
• 1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg
EXPERIENTA CALATORIEI:
PROTECTIE : (* vezi detalii anexa)
• Asigurare Basic – 59 RON/ pers.
• Asigurare Standard - 77 RON/ pers.
• Asigurare Plus - 192 RON/ pers
• Avantaj flex – 14.99 €/ pers.
• Cost protect - 7.99 €/ pers.
TRANSPORT : (* vezi detalii anexa)
• Locuri preferentiale - 25€/ pers.
• Confirmare loc in autocar - 5€/pers.
• Extra bagaj - 25€/1 piesa de 20 kg
EXCURSII OPTIONALE:
(* vezi detalii anexa)
• 1. Croaziera spre 4 Insule - 58 €/ pers.
• 2. Croaziera Insula Korčula - 63 €/ pers
• Intrările la obiectivele turistice;
• serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).
SUPLIMENTE &REDUCERI
• Supliment de single 215 €
• Reducere a 3-a persoană în cameră 15 €.
• Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi
Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
-16-24 pers - supliment 35 €/pers
-25-34 pers- supliment 20 €/ pers
PREŢUL INCLUDE
• Bilet de avion Bucuresti – Dubrovnik – Bucuresti
• Transfer aeroport - hotel – aeroport
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 7 nopți de cazare la hotel 2- 3*
• 7 mic dejun;
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
• 1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg
EXPERIENTA CALATORIEI:
PROTECTIE : (* vezi detalii anexa)
• Asigurare Basic – 59 RON/ pers.
• Asigurare Standard - 77 RON/ pers.
• Asigurare Plus - 192 RON/ pers
• Avantaj flex – 14.99 €/ pers.
• Cost protect - 7.99 €/ pers.
TRANSPORT : (* vezi detalii anexa)
• Locuri preferentiale - 25€/ pers.
• Confirmare loc in autocar - 5€/pers.
• Extra bagaj - 25€/1 piesa de 20 kg
EXCURSII OPTIONALE:
(* vezi detalii anexa)
• 1. Croaziera spre 4 Insule - 58 €/ pers.
• 2. Croaziera Insula Korčula - 63 €/ pers
Oferta din categoria: