Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
Pentru detalii sau rezervari directe:
Click pentru a vizualiza numerele de telefon | |
Alte oferte ale agentiei + |
Date contact agentie + |
Detalii agentie |
Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end. Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant al ei te va contacta cat mai curand posibil: |
Circuit Franța – Belgia – Germania / 12 zile
» Plecari: 17.Aug.2025, 22.Jun.2025, 25.May.2025
» Transport: cu Autocar » Durata: 12 zile |
» Pret: de la 949 EURO de persoana » Categorie cazare 2/3* |
» Traseu: În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Budapesta - Viena - Salzburg - Munchen - Strasbourg - Reims - Paris – Versailles - Amboise - Chenonceau- Gent - Bruges - Bruxelles - Koln - Frankfurt - Rothenburg - Nurnberg - Regensburg - Passau
Program
Ziua 1. București - Budapesta
Plecare la ora 6.30 dimineața din Bucuresti – Piata Alba Iulia. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. Cazare în Budapesta.
Ziua 2. Viena -Salzburg
Plecam spre Viena, un important centru cultural al Europei, ce deține adevărate comori arhitectonice, moștenite de la Imperiul Habsburgic, a cărui reședință a fost aici vreme de șase secole. Complexul Palatului Hofburg adăpostește capela imperială Burgkapel și celebra Școală Spaniolă de Echitație, unde armăsarii Lipizzaner execută figuri elegante, ca de balet. Metropola austriacă este o destinație fascinantă care poate rivaliza cu Parisul, Londra, Praga sau Roma, fiind vizitată anual de milioane de călători. Iar călătorii cu experieță știu că în preajma atracțiilor, palatelor și monumnetelor din Viena se aliniază restaurante sofisticate și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri.
Parcurgem un scurt tur panoramic din autocar admirând pe rând: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.
Lăsăm în urmă Viena si ne îndreptăm spre Salzburg, orașul lui Mozart. Gluma care spune: „dacă o clădire este barocă, lăsați-o așa”, rezumă perfect acest oraș, unde găsim numeroase turnuri grațioase, o fortăreață pe o culme amețitoare și munți de jur împrejur. Aici se află Palatul Mirabell, care este înconjurat de o grădină minunată, plină de trandafiri. Vă vindem un pont: străzile Salzburgului sunt pline de restaurante și rulote care servesc schnitzel și wurst delicioși! După ce ne-am delectat cu bunătățurile locale ajungem în turul nostru pietonal în Domplatz – Piața Catedralei care se gasește chiar în fața Domului din Salzburg și este îngrădită de Palatul Residenz si de Manastirea Sf. Petru. Locul unde se găsește actuala Catedrală din Salzburg, a fost probabil un loc sfânt folosit pentru ritualuri si sacrificii încă din perioada Celtică și Romană a orașului Salzburg.
Primul Dom a fost construit sub supravegherea Sf. Virgil, iar prima atestare vine încă din anul 774. În aceasta biserică a fost botezat Mozart, iar vasul de botez încă se mai pastrează si este amplasat la intrarea în incintă. Ne îndreptăm spre hotel. Cazare în zona Salzburg.
Ziua 3. Munchen – Baden- Baden - Strasbourg
Pornim spre Munchen, un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alură mediteraneană se împletesc armonios cu berăriile bavareze. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate.
Lăsăm în urmă Bavaria și ne îndreptăm spre legendarul ținut Pădurea Neagră, de unde izvorăște Dunărea și unde s-au născut numeroase povești nemțești. Cel mai înalt vârf, Feldberg, veghează de la cei 1.493 metri ai săi podgoriile care acoperă dealurile.
Ne oprim în Baden-Baden, orașul de lângă Pădurea Neagră ce ne întâmpină cu clădiri vechi cu coloane și vile art nouveau așezate pe dealuri. Acest loc este recunoscut pentru numărul mare de băi termale, dar și pentru celebrul său cazino cu arhitectură ce amintește de Versailles.
Continuăm pe drumuri pitorești și ajungem în Franța. Ne îndreptam spre hotelul nostru din zona Strasbourg pentru cazare.
Ziua 4. Strasbourg - Reims - Paris
După micul dejun incepem vizita in Capitala Alsaciei. Cu catedrale gotice, căsuțe colorate și canale mici traversate de poduri, Strasbourg formează un tablou scos din Frații Grimm, iar Catedrala Notre-Dame ne duce și ea cu gândul la basme. Palatul Rohan, un Versailles în miniatură, este un complex de muzee, acoperind subiecte precum arheologia, arta clasică, dar și cea decorativă.
Moment de răgaz (timp liber):
Bucătăria franceză nu încetează să fascineze, cu precădere pe europeni și pe americani, dar nu numai. Faimoși pentru brânzeturi, vin și pentru preparate sofisticate, francezii se simt onorați de interesul mare față de mâncarea lor. Având un meniu extrem de divers, vom evita să vă limităm opțiunile prin recomandări și vă vom sfătui să alegeți orice vă stârnește curiozitatea. Nu veți regreta!
Părăsim Strasbourgul şi mergem la Reims, unde se află comori arhitecturale bine păstrate. Aici vedem impozanta Catedrală Notre-Dame, unde au fost încoronați regii Franței. Turnurile sale sculptate în detaliu sunt decorate cu îngeri și garguie care păzesc orașul de aproape 1.000 de ani. Pe latura sudică a catedralei se află Palais du Tau, sediul arhiepiscopului de Reims şi locul unde viitorii regi stăteau înainte de încoronare. La est, în dreptul catedralei şi al Palatului Tau (numit aşa de la litera T - tau, în greceşte - pentru că planurile palatului erau de această formă) este un frumos parc, decorat cu splendide flori. Amintim faptul că, împreună cu Mănăstirea Saint-Remi şi Palatul Tau, Catedrala Notre Dame din Reims a fost înscrisă în anul 1991 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Spre seara ne îndreptam spre Paris, capitala Franţei. Cazare la hotel la Paris.
Ziua 5. Paris – Palatul Versailles
Parisul nu are nevoie de nicio prezentare: indiferent că ești la prima sau la a zecea vizită în Orașul luminilor, te simți de fiecare dată acasă. Să fie datorită imaginilor atât de cunoscute descrise in filme, cărți sau tablouri? Să fie datorită bulevardelor largi, a cafenelelor șarmante, a frumoaselor clădiri haussmaniene, a parcurilor îngrijite sau a atmosferei unice, pline de romantism? Fiecare dintre cei peste 15 milioane de turiști care vin anual în capitala Franței are propriul său motiv! Astăzi vom descoperi o parte dintre comorile Parisului printr-un tur panoramic de oras: cartierul de zgârie nori La Defence, L''''Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Şcoala Militară, Domul Invalizilor, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees, Place Concorde. Apoi deplasare pe lângă Opera Garnier, Galeriile Lafayette, către Moulin Rouge şi Place Pigalle.
Timp liber in Paris. Va recomandam sa ajungeti si la Palatul Versailles. Impresionanta reședință a lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare, este situată la mai puțin de 20 de kilometri de Paris. Vizitatorii vor admira parcul uriaș unde se pot vedea Fântâna lui Apollo, Fântâna Latona, Oranjeria sau Pavilionul Belvedere, construit pentru Maria Antoaneta, dar și apartamentele regale din interiorul Palatului, somptuos decorate, impresionanta Sală a oglinzilor sau colecția de tablouri inestimabile. Cazare la acelasi hotel.
Ziua 6. Valea Loarei– Amboise – Chenonceau
Timp liber în Paris sau excursie opțională pe Valea Loirei. Vom explora una dintre cele mai frumoase și faimoase zone ale Franței, Valea Loarei, supranumită și ”grădina Franței”. Tărâm al artei și al istoriei, cu un peisaj mirific, străbătut de ape limpezi, Valea Loarei își vrăjește vizitatorii cu somptuoase palate renascentiste, cu cetăți și turnuri medievale, castele ca în basme, ferme fortificate, biserici, mănăstiri și catedrale. Vom avea răgazul necesar pentru a vizita două dintre cele mai frumoase și admirate castele de pe Valea Loarei: Castelul Chenonceau, așezat maiestuos pe râul Cher.
Acest superb castel este cunoscut și sub numele de ”castelul femeilor”, din pricina personajelor istorice feminine care și-au lăsat amprenta asupra lui, dintre care le amintim pe Caterina de Medici sau Diane de Poitiers. Cea de-a doua oprire o facem la Castelul Amboise, construit în stil renascentist și amplasat pe platoul înalt care domină centrul Văii Loarei, păstrând neștirbită măreția secolelor trecute. Castelul Amboise comunică printr-un pasaj subteran cu elegantul conac Clos Lucé, aflat la 500 de metri, locul unde celebrul inventator, arhitect și pictor Leonardo da Vinci și-a petrecut ultimii ani din viață și a ales să fie înmormântat. Spre seară ne îndreptăm spre Paris pentru cazare la acelasi hotel.
Ziua 7. Paris – L’Ille de la Cite - Montmartre
După micul dejun, începem explorarea oraşului utilizând transportul public: L''''Ille de la Cite, inima istorico-spirituală a Parisului, cu impozanta Catedrală Nôtre Dame şi Palatul de Justiţie cu delicata Sainte Chapelle. Apoi traversăm într-un tur pietonal Cartierul Latin spre Universitatea Sorbona, Pantheon şi Grădinile Luxembourg.
Moment de răgaz (timp liber):
Nu te sfii să intri într-una dintre miile de brutării ale Parisului numite boulangeries, și să te bucuri de unul dintre simbolurile culinare ale Franței - croissant au beurre. Mic dejun preferat al francezilor, croasantul cu unt este un adevărat răsfăț culinar atunci când este proaspăt scos din cuptor și este preparat după rețeta tradițională.
Timp liber în renumitul cartier Montmartre pentru a admira impozanta Bazilică Sacre Coeur şi pitoreasca Place du Tertre. Întoarcere la hotel pentru cazare.
Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateaux mouches . În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Grand Palais, Place de la Concorde, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin. Cazare la acelasi hotel.
Ziua 8. Paris – Gent – Bruges – Bruxelles
După micul dejun îi spunem ”au revoir” frumosului Paris (și îi promitem că ne vom revedea cât de curând) și ne îndreptăm spre Gent care a primit supranumele Perla Flandrei datorită influențelor flamande, canalelor sale romantice și străzilor medievale. Ajunsi în centrul vechi al orasului privirile ne sunt atrase de cladirea Primariei, Turnul cu Ceas Belfort, superbul Gravensteen (Castelul Contelui) și Catedrala St. Bavo în interiorul căreia se află Adoratia mielului mistic – capodopera lui Jan van Eyck.
Plecăm spre Bruges, fosta capitală a Culturii Europene în 2002 ,un loc special pentru iubitorii de artă și cultură.
Centrul istoric al orasului a fost inclus în patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. S-au păstrat nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotică specifică nordului Europei și a Tărilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo –“Madonna cu Pruncul” care i-a fost donată în 1514, de către un negustor bogat, Piata Markt cu clopotnița, Piața Primariei.
Moment de răgaz (timp liber):
Pregatiți aparatele foto și surprindeți peisaje fabuloase de la bordul vasului de croazieră care străbate canalele orașului. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei. Dacă nu sunteti hotarâti ce sortiment va place, încercați mostrele care vă sunt oferite spre degustare în multe din ciocolateriile aflate peste tot în oras, aveti de unde alege: de la ciocolata alba, cu lapte, sau neagră, la praline, cu fructe trase în ciocolată până la ciocolată cu busuioc, sare, piper sau curry. Delicios!
Ne îndreptăm spre Bruxelles, capitala Belgiei . Cazare la hotel în Bruxelles.
Ziua 9. Bruxelles – Koln – Koblenz
Descoperim farmecul inegalabil al capitalei belgiene încă de dimineață. Fațadele art-nouveau se învecinează cu clădiri de beton din anii 1960 și palatele regale din secolul al XIX-lea contrastează interesant cu sticla care domină construcțiile noi. Ne plimbăm prin Grand Place, inclusă de UNESCO în lista patrimoniului mondial si una dintre cele mai frumoase piețe ale Europei, înconjurată de clădiri vechi de sute de ani, și mergem la cumpărături în faimoasele galerii St. Houbert. Vedem Catedrala St. Michel, o perlă arhitectonică gotică, Piața Spaniei și nu plecăm fără să îi facem o vizită simbolului orașului - Manneken Pis, o statuie amuzantă din bronz, care a devenit faimoasă în întreaga lume. Atomium este un alt simbol al orașului și este inclus in lista de obiective turistice din Bruxelles. Construcția ce are forma unui atom își are locul între arta sculpturii și cea a arhitecturii, dând impresia de edificiu futurist, bizar. Atomul de fier de 103 metri înălțime a fost construit pentru Expoziția Internațională din 1958. Sferele sunt interconectate prin tuburile în care se află scări și lifturi, iar înăuntrul lor se află un muzeu.
Părăsim Belgia si ne îndreptăm spre Germania. Ajungem în Koln, cea mai veche dintre localitățile mari ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toată lumea, de la pasionații de sport, la cei care apreciază ciocolata. Admirăm măretia impresionantă a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minuțios. Superlativele sunt darnice cu acest lăcaș: este cea mai mare biserică din Germania, este considerată a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitată clădire din întreaga Germanie.
Moment de răgaz (timp liber):
Koln se mândrește cu peste 30 de muzee de anvergură, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar si Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totusi, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat într-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat institutiei 350 de opere de arta moderna.
Ne continuam drumul spre Koblenz. Cazare la o frumoasa pensiune din zona Koblenz.
Ziua 10. Valea Rinului – Frankfurt – Rothenburg -Nurnberg -Regensburg
Traseul pana la Frankfurt urmează minunata Vale a Rinului cu legendara Stâncă Lorelei, situată pe malul estic al fluviului si având o înălțime de 132 m. Lorelei este cântată în balade, ea fiind o zână, care ademenea cu cântecul ei pe navigatori. Pe lângă glasul ademenitor și frumusețea ei, zâna mai avea un păr lung blond strălucitor pe care-l pieptăna cu un pieptene de aur. Aceste lucruri vrăjeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem in Frankfurt, un oraș modern care a reușit să integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de-a lungul secolelor în peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgărie-norii care brăzdează cerul și dau locului un aer fermecător. Admirăm Catedrala Sf Bartolomeu cu turnul său gotic de 95 m si Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, ne dezvăluie o frântură din aspectul cetății din Evul Mediu, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. În Frankfurt se află și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe până în 1795, transformată în prezent în muzeu. Călătoria noastră continuă spre Rothenburg ob der Tauber, o destinație turistică de top. Vedem rețeaua de străzi pietruie, casele înalte și pereții fortificați.
Moment de răgaz (timp liber):
Atențiune dulce națiune! Urmează cel mai dulce moment al zilei. Haideți să ne ocupăm locurile la mese și să așteptăm farfuriile. Germknödel nu este doar un desert fabulos, este o adevărată plăcere să te uiți la el, ca un obiect de artă abstractă. Însă gustul său este de un realism încântător. Găluștele măiestrite din albuș de ou, zahăr și unt, umplute cu gem delicios de prune, sunt fierte la aburi. Cât sunt încă fierbinți, se pun pe farfurii și se adaugă peste ele o cremă fină de vanilie, apoi sunt desăvârșite presărând peste ele semințe de mac. Un deliciu ce ne va aminti mereu de Germania
Ajungem în Nurnberg, al doilea oraș ca mărime al Bavariei și capitala neoficială a Franconiei. Acest loc este plin de energie, are o viață de noapte intensă, iar berea brună este la loc de cinste în barurile și restaurantele locale. Vedem Catedrala St. Sebald, cea mai veche biserică de aici, care a fost construită din gresie în secolul al XIII-lea și al cărei exterior este plin de sculpturi și simboluri religioase. Seara ne cazăm la un hotel din zona Regensburg.
Ziua 11. Regensburg – Passau - Budapesta
Continuăm periplul pe teritoriul german cu o vizita in pitorescul Regensburg. Elementul central de atractie este Domul, monument reprezentativ al arhitecturii gotice din Bavaria. Partea orașului situată la sud de Dunăre a avut în epoca romană numele Castrum Regina (castrul de pe râul Regen - de unde și numele orașului). Dunărea era în acel timp granița de nord a Imperiului Roman, fapt pentru care partea de pe malul nordic al Dunării nu a făcut parte din imperiu. Centrul istoric vechi și ostrovul Stadtamhof au fost înscrise în 2006 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Ne indreptam spre Passau , cunoscut si sub numele de Dreiflüssestadt („Orașul celor trei râuri”), datorită faptului că la Passau se întâlnesc trei râuri: Dunărea, Inn și Ilz. Mergem si noi la punctul de belvedere pentru a admira confluenta celor trei rauri, iar pe malul de sus al Dunarii admiram cele aproxinativ 40 de biserici si catedrale care vegheaza deasupra orasului. Zona este plina de ambarcatiuni de toate soiurile, multe turistice care pot ajunge la Mainz sau la Viena.
Ne continuam calatoria noastra spre Budapesta, care ascunde minunății la fiecare pas. Capitala Ungariei are suficiente clădiri baroce, neoclasice, eclectice și art nouveau cât să satisfacă pe toată lumea. Vom descoperi mai multe locuri interesante, așa că parcurgem capitala de pe Dunăre într-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf. Stefan. Ne oprim pentru o scurtă sedinta foto în Piata Eroilor, situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața Eroilor și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei.
Experiență: ritm și gusturi tradiționale
Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de croaziera? (optional).Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!
Seara ne reîntoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.
Ziua 12. Budapesta - Bucureşti
Plecăm din Budapesta spre România, cu amintiri de poveste și suveniruri pentru cei dragi.
Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE
• transport cu autocar/minibus clasificat, excepție zilele 6 și 7, cu transportul public;
• 11 cazări la hotel de 2-3*
• 11 mic dejun;
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
• 1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg
TRANSPORT :
• Locuri preferentiale - 25€/ pers.
• Confirmare loc in autocar - 5€/pers.
• Extra bagaj - 25€/1 piesa de 20 kg
EXCURSII OPTIONALE:
• 1. Croaziera Sena -29 €/ pers.
• 2. Excursie Valea Loirei - 63 € /pers.
NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel alte taxe şi cheltuieli personale.
• Funicular in Salzburg, urcarea in Turnul Eiffel, transportul in Paris
• Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).
SUPLIMENTE & REDUCERI
• Supliment de single - 475 €
• Reducere copil 6-12 ani - 40 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți.
Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
-16-24 pers - supliment 110 €/pers
-25-34 pers- supliment 55 €/ pers
• transport cu autocar/minibus clasificat, excepție zilele 6 și 7, cu transportul public;
• 11 cazări la hotel de 2-3*
• 11 mic dejun;
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
• 1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg
TRANSPORT :
• Locuri preferentiale - 25€/ pers.
• Confirmare loc in autocar - 5€/pers.
• Extra bagaj - 25€/1 piesa de 20 kg
EXCURSII OPTIONALE:
• 1. Croaziera Sena -29 €/ pers.
• 2. Excursie Valea Loirei - 63 € /pers.
NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel alte taxe şi cheltuieli personale.
• Funicular in Salzburg, urcarea in Turnul Eiffel, transportul in Paris
• Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).
SUPLIMENTE & REDUCERI
• Supliment de single - 475 €
• Reducere copil 6-12 ani - 40 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți.
Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
-16-24 pers - supliment 110 €/pers
-25-34 pers- supliment 55 €/ pers
Oferta din categoria: