Circuit Feerie de Iarna in „Capitala Craciunului” si „Mica Venetie din Alsacia”

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Feerie de Iarna in „Capitala Craciunului” si „Mica Venetie din Alsacia” / 6 zile

» Plecari: 30.Nov.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 999 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: PIETELE DE CRACIUN DIN ALSACIA & LORENA


30 Noiembrie | Bucuresti – Basel – Mulhouse - Nancy
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda - Otopeni la ora 04:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Munchen. Decolare din Bucuresti la ora 06:00. Sosire in Munchen la ora 07:15. Dupa o scurta escala, la ora 08:00, ne imbarcam pe zborul LH2394 cu destinatia Basel, unde vom ateriza la ora 08:55. Transfer in orasul Mulhouse pentru un tur de oras. De-a lungul acestui tur vom avea ocazia sa vedem obiective precum: Turnul Europei, cea mai emblematica cladire a orasului, opera arhitectului François Spoerry; Turnul Bollwerk, construit in 1390, una dintre cele mai vechi relicve ale fortificatiilor orasului; continuam apoi cu Rue du Sauvage, strada comerciala pietonala a orasului, apoi ne vom pierde pe strazile care duc de la Place de la Réunion; apoi vom merge spre Rue des Franciscains, casa producatorilor de textile din secolul al XIX-lea; de acolo vom continua pe Rue du Raisin si Rue de l’Arsenal, cufundandu-ne in inima vibranta a orasului si unde vom prinde gustul pentru viata sociala din Mulhouse. Vom descoperi apoi fermecatoarea Capela Saint-Jean din secolul al XIII-lea, care gazduieste uneori concerte intime....sau, cel mai bine, haideti sa ne lasam condusi de instinct catre descoperiri mai neobisnuite..... Mulhouse este plin si de acestea! Transfer la hotel in Nancy. Cazare la hotel Mercure Nancy Centre Stanislas 4*, situat central, sau similar Nancy.

01 Decembrie | Nancy
Mic dejun. Suntem in Nancy, orasul ducilor de Lorena. Centrul istoric al orasului vechi este un labirint de strazi inguste tipic medievale ce duc catre Palatul Ducilor de Lorena si Grand Rue. Impresionanta Porte de la Craffe este si astazi poarta de intrare in orasul medieval. Strazile inguste dintre Porte de la Craffe si Place Saint Epvre sunt marginite de magazine si restaurante. O atmosfera atemporala si animata definesc zona. Spre sfarsitul perioadei renascentiste Ducele de Lorena, Carol al III-lea, a decis contruirea unui nou oras la sud de vechiul oras (Ville Vielle), un oras de patru ori mai mare, realizat dupa concepte moderne de planificare urbana. Astazi aici este zona principala de shopping din Nancy. Marche Central sau piata acoperita dintre Rue Saint Dizier si Piata Carol III este una dintre cele mai mari din Franta. Vechiul si noul oras au fost unificate de catre Stanislas Leszczynski, fost rege al Poloniei si Duce de Lorena, in secolul al XVIII-lea, definind aspectul orasului modern Nancy. Piata Stanislas este considerata un exemplu definitoriu al clasicismului francez si bijuteria arhitecturala a orasului Nancy, fiind inclusa in Patrimoniul UNESCO. Piata dominata de statuia dedicata lui Stanislas Leszczynski, realizata de catre sculptorul Georges Jacquot, este inconjurata de cladiri unde se regasesc primaria, muzeul de arta si opera, unite intre ele de porti de fier amplu ornate, realizate de catre maestrul fierar Jean Lamour. Tur de oras Nancy cu ghid local. Dupa amiaza timp liber la dispozitie sa descoperiti pe cont propriu acest oras dinamic si elegant care o data cu venirea frigului se lasa imbratisat de traditie si se transforma intr-o feerie de iarna. Pietele de Craciun din Nancy sunt cu totul speciale, ele fiind dedicate Sf. Nicolae, acesta fiind considerat protectorul Lorenei. Astfel an de an in piata Carol al III-lea ia nastere Satul lui Mos Nicolae, unde veti gasi produse realizate local, bunatati de sezon si desigur vinul fiert va umple de aroma aerul rece al iernii. Cazare la hotel Mercure Nancy Centre Stanislas 4*, situat central, sau similar Nancy.

02 Decembrie | Nancy – Selestat –Colmar
Mic dejun. Ziua de astazi va fi pentru dvs un adevarat rasfat al simturilor in timp ce vom calatori spre superbul orasel Colmar! Prima oprire a zilei va fi in Selestat, o adevarata Mecca a Umanismului din zona Rinului, clasificat drept “Oras al Artelor si Istoriei”. Bogat din punct de vedere cultural, orasul are peste 34 de monumente istorice inregistrate, monumente precum Biserica Sainte Foy (in stil Romanesc, secolul al XII-lea), Biserica Saint Georges (in stil Gotic, secolele XIII-XV) sau Biblioteca Umanista. Lasati-va surprinsi de mostenirea artistica a orasului si mergeti pe urmele gigantului Sletto, care va va ghida prin oras pentru a descoperi istoria si bogatia culturala a orasului…..si incercati sa nu ratati cartierul tabacariilor, cu casele sale tipice pe jumatate din lemn, cu acoperis ascutit. Ne indreptam catre fermecatorul orasel Colmar. Locul de nastere al sculptorului Auguste Bartholdi, cel care a creat faimoasa Statuie a Libertatii, Colmar este un oras incredibil de arta, istorie si traditie. Precum ceva desprins dintr-un basm al fratilor Grimm, fiecare alee ingusta este o incantare de privit, farmecul sau ii inspira pe indragostiti, iar canalele sale sunt ideale pentru cele mai dulci declaratii de dragoste, precum o “Mica Venetie” in stil francez. Colmar a ramas relativ neschimbat de-a lungul secolelor, iar atractii precum orasul vechi, Piata Catedralei, Muzeul Unterlinden, Biserica Dominicana, Koïfhus Vechea Casa Personalizata, Cartierul “Mica Venetie”, Biserica Saint Martin, Cheiul Pescarilor, Muzeul Jucariilor si Trenuletelor si multe, multe altele abia asteapta sa le descoperiti in cadrul unui tur de oras cu ghid local in Colmar. Spiritul de Craciun alsacian este prezent la fiecare pas pe care il faceti si veti intelege de ce Colmar este o destinatie indragita de toti cei care iubesc Craciunul. Retur in Nancy. Cazare la hotel Mercure Nancy Centre Stanislas 4*, situat central, sau similar Nancy.

03 Decembrie | Nancy – Strasbourg
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional excursie la Strasbourg – „Capitala Craciunului”. In aceasta perioada a anului atmosfera din Strasbourg este minunata, toate cladirile si vitrinile sunt decorata in spiritul sarbatorilor, luminitele stralucesc si desigur nelipsitul pom de Craciun frumos aranjat domina centrul orasului. Tur de oras cu ghid local din care nu vor lipsi vizite exterioare la obiective precum: Catedrala Notre Dame din Strasbourg – care, cu peretii sai acoperiti de gresie roz, timp de patru secole a fost considerata cea mai inalta cladire din lumea moderna si, mai mult decat atat, era considerata unica fiind una dintre putinele biserici gotice dotate cu un singur turn; Centrul istoric „Petite France” - zona inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, un loc fermecator si plin de romantism, cu o arhitectura unica de case cu jumatate din pereti de lemn si cu poduri acoperite peste canalele raului local Il; Strasbourg-ul modern - cu arhitectura lor neobisnuita Art Nouveau si fatadele de sticla sclipitoare ale unor cladiri precum Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Consiliul Europei sau Parlamentul European; multe alte obiective precum poduri acoperite, turnuri de veghe, barajul Vauban cu o punte panoramică in partea de sus, casa lui Kozhevniki, biserica Sfantul Toma, Piata Gutenberg sau casa lui Kammerzel. Retur in Nancy. Cazare la hotel Mercure Nancy Centre Stanislas 4*, situat central, sau similar Nancy.

04 Decembrie | Nancy – St. Mihiel –Metz
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale in Nancy sau excursie optionala la St. Mihiel si Metz. Plecam catre St. Mihiel, un oras fortificat situat pe malul drept al raului Meusse, ce s-a dezvoltat in jurul abatiei benedictine fondata in secolul al VIII-lea. Apoi ne indreptam catre Metz, in nord-estul Frantei, in regiunea istorica a Lorenei. Acesta este unul dintre cele mai vechi orase ale Frantei, originile sale datand din vremurile antice. Capitala a unui trib galic, ce ulterior a fost cucerit de catre romani, numele orasului a evoluat de la Divodorum Mediomatricorum la actualul Metz pana in secolul al XIV-lea. Aici vom gasi unele dintre bijuteriile arhitectonice ale Frantei, cafenele si restaurante cochete ce au transformat orasul intr-o destinatie gastronomica, precum si frumoase gradini si parcuri ce ne invita sa ne plimbam si le admiram, totul inconjurat de un superb peisaj montan. Piata de Craciun din Metz a fost desemnata in 2023 drept una dintre cele mai frumoase Piete de Craciun din Franta de catre Europeam Best Destinations. Plimbati-va printre casutele pline cu bunatati si produse locale, pe langa cladirile istorice luminate de mii de beculete si decideti daca veti acorda acelasi verdict si in 2024. Intoarcere la Nancy. Cazare la hotel Mercure Nancy Centre Stanislas 4*, situat central, sau similar Nancy.

05 Decembrie | Nancy - Basel ¬– Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Basel pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa 2399 catre Bucuresti, via Munchen. Decolare la ora 16:55 si aterizare in Munchen la ora 17:55. Imbarcare pe zborul LH1654 catre Bucuresti cu decolare la ora 22:15 si sosire la destinatie la ora 01:10 (a doua zi).

Nota: Programul Pietelor de Craciun este stabilit de catre organizatori si poate suferi modificari


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti - Basel si retur, via Munchen, Compania Lufthansa
Include 1 bagaj de mana si un bagaj de cala
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
• 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel Mercure Nancy Centre Stanislas 4*, situat central, sau similar Nancy
• Transferuri cu autocarul aeroport - hotel – aeroport
• PACHET EXCURSII INCLUS
o Tur de oras Mulhouse
o Tur de oras cu ghid local Nancy
o Excursie la Selestat si Colmar
• Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
• Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (recomandata, se emite in aceeasi zi cu contractul),
• Intrarile la obiectivele turistice
• Excursiile optionale
• Taxe de oras (se vor plati individual la receptia hotelului)
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, etc: recomandat 5 Euro/persoana/zi

Excursii optionale tarife valabile pentru minim 20 de participanti
Pentru un numar mai mic de participanti tarifele se recalculeaza

• Excursie la Strasbourg: 125 Euro/persoana
Include: transport autocar, ghid local pentru tur de oras in Strasbourg, insotitor de grup

• Excursie la St. Mihiel & Metz: 100 Euro/persoana
Include: transport autocar, insotitor de grup

NOTA: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.

IN

Oferta din categoria:


 
Feerie de Iarna in „Capitala Craciunului” si „Mica Venetie din Alsacia” - 6 zile / 999 EURO
Plecare Pana la
30.Nov.2024 05.Dec.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 26.07.2024




# #