Circuit INDIA DE SUD

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

INDIA DE SUD / 17 zile

» Plecari: 17.Feb.2025

» Transport: cu Avion
» Durata: 17 zile
» Pret: de la 2799 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Chennai | Kanchipuram | Mahabalipuram | Pondicherry | Chidambaram | Kumbakonam | Tanjore | Trichy | Chettinad | Madurai | Thekkady | Parcul National Periyar |Allepey | Kovalam | Kochi


Ziua 1 – 17 Februarie | BUCURESTI – DOHA
Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 07:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR220 ce decoleaza la ora 10:00. La ora 15:30 aterizare pe aeroportul din Doha. Imbarcare pe zborul QR528 cu destinatia Chennai care decoleaza la ora 19:00.
Ziua 2 – 18 Februarie | CHENNAI - KANCHIPURAM – MAHABALIPURAM
Sosire pe aeroportul din Chennai la ora 01:55 si dupa indeplinirea formalitatilor vamale si preluarea bagajelor transfer la hotel Zone by Park Chennai 4* sau similar pentru odihna. Dupa ce servim micul dejun incepem aventura noastra in taramul mistic al Indiei de Sud. Ne indreptam catre Kanchipuram – Orasul celor 1000 de temple, un oras cu o lunga istorie, un centru religios si politic, stapanit de-a lungul existentei sale de diferitele dinastii care au condus aceasta regiune. Arta si arhitectura in schimbare reflecta schimbarile dinastice si fluxul religiilor in aceasta zona, lasand in urma temple dedicate zeilor si zeitelor hinduse precum si lui Buddha sau temple dedicate jainismului – una dintre cele mai vechi religii din lume. Punctul culminant al turului este Templul Kailasanathar dedicat zeului Shiva, realizat din ordinul lui Rajasimha Narasimhavarman al II-lea din dinastia Pallava. Structura principala, o magnifica constructie din gresie, impreuna cu cele 58 de altare subsidiare mai mici creaza un complex arhitectonic splendid. Daca timpul ne permite ne oprim la un atelier unde se fabrica matase. Kanchipuram este renumit pentru sariurile de matase realizate aici. Aproximativ 5000 de familii sunt implicate in diferite procese de productie, cum ar fi tesutul matasii, urzeala, filarea, rasucirea si vopsirea firelor. Modelele sunt inspirate de imagini din templele din sudul Indiei sau prezinta caracteristici naturale cum ar fi frunze, pasari si animale. Ne continuam drumul catre destinatia noastra finala de azi si anume Mahabalipuram. Orasul a atins apogeul sub stapanirea dinastiei Pallava, care a lasat in urma monumente magnifice. Transfer la hotel si cazare. Servim cina la hotel. Cazare la hotel Ideal Beach Resort 3* sau similar Mahabalipuram.
Ziua 3 – 19 Februarie | MAHABALIPURAM
Mic dejun. Astazi vom descoperi de ce Mahabalipuram este asa de apreciat de cei ce il viziteaza, un loc cu o atmosfera aproape mistica situat in Golful Bengal. Exploram complexul de temple si monumente sculptate direct in piatra inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Pe malul Golfului Bengal se inalta un templu magnific cu cinci etaje, sculptat din granit, ce a fost realizat in secolul al VIII-lea, fiind astfel unul dintre cele mai vechi temple din piatra din sudul Indiei. Spiralele templului sunt amplu decorate cu basoreliefuri sculptate direct in piatra si, desi timpul si-a pus amprenta asupra sa, inca se pot observa detaliile si maiestria cu care a fost conceput. Templu are o caracteristica inedita si anume faptul ca atat zeul Shiva cat si zeul Vishnu sunt venerati aici. Mai departe admiram Cele Cinci Rathas supranumite Pandav Rathas sau Pancha Rathas, un edificiu reprezentativ pentru templele monolitice din Mahabalipuram. Fiecare dintre cele cinci constructii din acest complex seamana cu un car (Ratha) si fiecare car este realizat dintr-un singur bloc de piatra. Carele sunt amplu decorate cu imagini ale zeilor hindusi in diferitele lor incarnari, cu motive florale sau animale. Elefantul de piatra in marime naturala situat langa carul dedicat zeilor Nakul si Sahadev este o adevarata capodopera. Un alt monument inclus in patrimoniul UNESCO este Penitenta lui Arjuna, un enigmatic basorelief monolitic denumit dupa Arjuna, un erou din Mahabharata, si care exemplifica legenda regelui Bhagiratha ce a adus raul Gange pe Pamant. Templele Pestera sunt un alt punct de interes din cadrul complexului de la Mahabalipuram. Dintre cele sapte pesteri sau mandapams realizate aici cele mai importante sunt Templul lui Varaha, Templul lui Krishna (care este cel mai vechi dintre aceste temple) si Templul Pancha Pandav. Dupa vizita ne intoarcem la hotel si timp liber la dispozitie. Servim cina la hotel. Cazare la hotel Ideal Beach Resort 3* sau similar Mahabalipuram.
Ziua 4 – 20 Februarie | MAHABALIPURAM - PONDICHERRY
Mic dejun. Plecam catre Pondicherry sau Puducherry, faimos pentru ca ofera o bucatica din Franta in India, o fuziune unica a culturii, mostenirii si aromelor franco-tamiliene. Frumoasele promenade de pe malul Golfului Bengal, casele in stil francez vopsite vibrant, care creeaza un frumos efect de bloc de culoare, si mancarea delicioasa influentata atat de aromele frantuzesti, cat si aromele tamil, toate contribuie la farmecul locului. Muzeul Puducherry adaposteste printre altele o frumoasa colectie de artefacte din piatra si bronz ce dateaza din timpul dinastiilor Pallava si Chola, precum si descoperirile arheologice de la Arikamedu, un port antic ce avea legaturi comerciale cu Imperiul Roman. Tot in Pondicherry se afla Ashramul Aurobindo, intemeiat in 1926 de catre Aurobindo Ghosh, unul dintre cei mai mari scriitori si filosofi ai Indiei. Ashramul este un centru plin de viata, o comunitate ai carei membri au o viata vibranta. Transfer la hotel si cazare. Servim cina la hotel. Cazare Shenbaga Hotel & Convention Center 4* sau similar Pondicherry.

Ziua 5 – 21 Februarie | PONDICHERRY - CHIDAMBARAM - KUMBAKONAM
Mic dejun. Excursie la Chidambaram, un oras-templu antic faimos pentru Templul Chidambaram. In acest urias complex de temple, ritualurile sunt indeplinite de o casta speciala de brahmani - dikshitari, care au trait pe teritoriul complexului de multe secole si duc o viata retrasa, slujind templul dedicat lui Nataraja sau Shiva ca „Stapanul dansului cosmic”. Ne continuam drumul catre Kumbakonam un alt oras-templu, decorat cu 18 temple, ce a facut parte din puternicul imperiu Chola si care tine la loc de cinste traditiile si mostenirea culturala. Vizita la Templul Airavatesvara realizat in secolul al XII-lea. Sculptat in piatra, templul are o structura in forma de car si este decorat cu reprezentari ale zeilor vedici si puranici precum Indra, Varuna, Vayu, Brahma sau Vishnu. Transfer la hotel pentru cazare. Servim cina la hotel. Cazare hotel Indeco Swamimalai 3* sau similar Kumbakonam.

Ziua 6 -22 Februarie | KUMBAKONAM - TANJORE
Mic dejun. Plecam spre Tanjore sau Thanjavur, faimos pentru Templul Brigadeeswara, construit din ordinul lui Raja I, la inceputul secolului al XI, la apogeul dinastiei Chola. Tanjore a fost capitala unuia dintre cele mai puternice imperii indiene, ce se intindea de la Madurai la Mekong. Conducatorii Chola au fost mari patroni ai artelor si arhitecturii si au lasat in urma o ampla mostenire. Peste 93 de temple sculptate, construite in stil traditional dravidian, cu turnuri –„gopuram”- falnice, sunt imprastiate prin oras si continua sa duca mai departe puterea si mostenirea uimitoare lasate in urma de Chola in perioada lor de glorie. Palatul Regal din Thanjavur este un impresionant complex format din sali uriase, coridoare largi, turnuri de observatie si curti interioare. Palatul, construit atat in stilul arhitectural Nayaka cat si Maratha, este renumit pentru biblioteca sa cu artefacte istorice. Transfer la hotel pentru cazare. Timp liber la dispozitie. Servim cina la hotel. Cazare hotel Great Trails Riverview Resort 4* sau similar Tanjore.

Ziua 7 – 23 Februarie | TANJORE – TRICHY
Mic dejun. In aceasta zi facem o excursie la Tiruchirapalli sau Trichy, asa cum este cunoscut de catre localnici. Construit de catre regii Nayaka la intrarea in delta raului Cauvery datorita pozitiei sale strategice, acest oras antic a fost mentionat chiar si de Ptolomeu in secolul al II-lea I.H. Aici vom vizita templul RockFort, ce se afla situat pe o stanca inalta de 84m. Numele este dat de catre fortificatiile militare construite aici mai intai de catre regii imperiului Vijayanagara si apoi de catre britanici. Pentru a ajunge la templul de aici trebuie sa urcam 437 de trepte sapate in piatra. La jumatatea drumului se afla Templul Tayumanasvami dedicat zeului Shiva. O data ajunsi in varf suntem rasplatiti cu panorama orasului. Retur la Tanjore. Timp liber la dispozitie. Servim cina la hotel. Cazare hotel Great Trails Riverview Resort 4* sau similar Tanjore.

Ziua 8 - 24 Februarie | TANJORE – CHETTINAD - MADURAI
Mic dejun. Calatoria noastra in Tamil Nadu continua si prima oprire o facem in Chettinad pentru o plimbare printre conacele abandonate. Marsul necrutator al timpului si-a pus amprenta asupra sa, dar in ciuda splendorii sale sterse, Chettinad emana un farmec incontestabil. Aceste minuni arhitecturale nu numai ca prezinta opulenta fostilor lor ocupanti, dar servesc si ca o marturie a importantei comerciale si bancare care au definit candva aceasta regiune. In spatele fatadelor se afla curti vaste, impodobite cu mobilier din tec birmanez si stalpi de marmura italiana. Ne continuam drumul catre Madurai, al doilea cel mai mare oras al regiunii Tamil Nadu, cu o istorie milenara, orasul avand legaturi comerciale atestate cu grecii antici si Imperiul Roman. Centrul istoric al orasului a fost construit in forma de lotus in centrul caruia se afla Templul Meenakshi, principala atractie a orasului. Transfer la hotel pentru cazare. Servim cina la hotel. Cazare hotel Heritage Madurai 5* sau similar Madurai.

Ziua 09 – 25 Februarie | MADURAI
Mic dejun. Ziua de astazi o dedicam explorarii acestui centru cultural si comercial in cadrul unui tur de oras Madurai cu vizitarea principalelor monumente. Palatul Thirumalai Nayak la momentul sau de apogeu a fost considerat unul dintre minunile Indiei de Sud. Impozantul edificiu este faimos pentru stucaturile ce decoreaza domurile si coloanele de piatra albe ce sunt aliniate de-a lungul curtii interioare. In cadrul complexului Meenakshi Amman se afla Muzeul de Arta, adapostit in sala celor o mie de stalpi. Sala in sine este o opera de arta, fiecare stalp fiind scuptat in stilul dravidian iar colectiile muzeului acopera o perioada de 1200 de ani de istorie exemplificata prin artefacte precum icoane, fotografii, tablouri, bijuterii, instrumente muzicale si sculpturi in lemn. Pentru a experimenta orasul ca un adevarat localnic vom face o plimbare cu o ricsa indiana. Unul dintre cele mai interesante monumente din Madurai este fara indoiala Teppakulam care s-ar traduce in templul iaz – o constructie ridicata pe o insula artificiala pe un helesteu alimentat printr-o serie de canale subterane de raul Vaigai. Aici se tin in fiecare an festivitatile din cadrul Festivalului Plutitor. Templul Sree Meenakshi Sundareshwara formeaza inima si linia de viata a orasului Madurai, vechi de 2.500 de ani, si este un simbol semnificativ pentru poporul tamil, mentionat inca din antichitate in literatura tamila. Complexul templului este marginit de ziduri inalte, in mijlocul careia se afla cele doua sanctuare pentru Meenakshi si Sundareshwara, inconjurate de o serie de altare mai mici si sali mari cu stalpi. In templu exista aproximativ 33.000 de sculpturi. Gopurams (turnuri) inconjoara templul si fiecare Gopuram este o structura cu mai multe etaje, acoperite cu mii de figuri sculptate in piatra reprezentand animale, zei si demoni pictati in nuante stralucitoare. Timp liber la dispozitie. Servim cina la hotel. Cazare hotel Heritage Madurai 5* sau similar Madurai.

Ziua 10 – 26 Februarie | MADURAI – THEKKADY
Mic dejun. Parasim regiunea Tamil Nadu si ne indreptam spre Thekkady, in Kerala, o destinatie populara printre turistii care apreciaza natura, fiind asociata cu jungla si plantatiile de mirodenii. Dupa ce ajungem la destinatie si ne cazam, dupa amiaza vom face un tur al unei plantatii de mirodenii, avand oportunitatea de a afla mai multe despre procesul de cultivare, recoltare si prelucrare a mirodeniilor. Cardamonul, piperul, cuisoarele, scortisoara, nucsoara, vanilia si multe alte soiuri de condiment si plante medicinale au schimbat practic harta si istoria lumii, au reprezentat motivatia pentru care marii navigatori europeni au pornit la drum prin ape necunoscute si au dus la crearea marilor imperii. Servim cina la hotel. Cazare hotel Elephant Court Periyar 5* sau similar Thekkady.

Ziua 11 – 27 Februarie | THEKKADY – PARCUL NATIONAL PERIYAR
Mic dejun. Astazi vom vizita una dintre cele mai populare rezervatii naturale din sudul Indiei – Parcul National Periyar. Aici traiesc 49 de specii de mamifere, 246 de specii de pasari, 28 de specii de reptile, 22 de specii de pesti si 112 specii de fluturi. O caracteristica speciala a parcului este faptul ca poti admira natura in toate splendoarea sa printr-o plimbare cu barca pe lacul Periyar. Desigur vom face si noi o plimbare cu barca. Retur la hotel. Timp liber la dispozitie. Servim cina la hotel. Cazare hotel Elephant Court Periyar 5* sau similar Thekkady.

Ziua 12 - 28 Februarie | THEKKADY – ALLEPPEY
Mic dejun. O incursiune in Kerala nu poate fi completa fara experienta unei nopti de cazare pe asa numitele kettuvallam, barje reconditionate care pe vremuri transportau orez sau mirodenii. Punctul nostru de plecare este Alleppey, un mic oras inconjurat de plantatii de cocos situat la marginea unei vaste retele de canale pe apele careia inainte se desfasura intens comertul cu mirodenii. Astazi apele canalului sunt in continuare pline de barci, de data asta transportand turisti care se bucura de o experienta inedita. Servim pranzul si cina la bordul micului vas de croaziera. Cazare la bordul unui mic vas de croziera traditional kettuvallam.

Ziua 13 – 01 Martie | ALLEPEY – KOVALAM
Mic dejun. Plecam Kovalam unde vom petrece ziua bucurandu-ne de plaja. Ceea ce a inceput, ca un sat de pescari linistit, binecuvantat cu intinderi de plaje curate si cocotieri leganati, a devenit una dintre cele mai populare destinatii de plaja si statiuni de wellness din India. Cele trei plaje in forma de semiluna - Lighthouse, Hawa si Samudra - sunt presarate cu statiuni pentru toate buzunarele. Kovalam a fost, de asemenea, un loc de vacanta preferat de catre familia regala din Travancore. Valurile de aici sunt bune pentru surfing si alte sporturi acvatice. Locul este, de asemenea, renumit pentru centrele sale de Ayurveda, yoga si wellness. Sosire la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie pentru relaxare la malul marii. Servim cina la hotel. Cazare hote Uday Samudra Leisure Beach Hotel & Spa 5* sau similar Kovalam.

Ziua 14 – 02 Martie | KOVALAM
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja si relaxare. Servim cina la hotel. Cazare hote Uday Samudra Leisure Beach Hotel & Spa 5* sau similar Kovalam.

Ziua 15 – 03 Martie | KOVALAM – KOCHI
Mic dejun. Ne indreptam astazi catre ultimul stop din odiseea noastra prin sudul Indiei – Kochi sau Cochin. Istoria orasului este strans legata de comertul cu mirodenii. Un mic sat linistit pana in secolul al XIV-lea, Kochi a inflorit ca un important port pentru comertul cu mirodenii si incepand cu secolul al XVI-lea s-a aflat sub stapanirea imperiul portughez, mare parte din arhitectura portugheza fiind vizibila si astazi. Transfer la hotel pentru cazare. Servim cina la hotel. Cazare hotel Trident Cochin 5* sau similar Kochi.

Ziua 16 – 04 Martie | KOCHI
Mic dejun. Astazi vom face un tur de oras in Kochi si vom incepe prin a vedea plasele de pescuit chinezesti de la Fort Kochi, aceasta fiind una dintre imaginile emblematice ale Keralei. Construita la inceputul secolului al XVI-lea Biserica Sf. Francis este una dintre cele mai vechi biserici europene din India. Biserica, initial o mica constructie din lemn, a fost intemeiata de catre calugarii ce faceau parte din ordinul Franciscan ce au ajuns in India impreuna cu vestitul explorator portughez Pedro Alvarez Cabral. Istoria bisericii este legata si de un alt explorator portughez celebru, Vasco da Gama, care a fost inmormantat aici pentru 14 ani inainte sa fie transportat inapoi la Lisabona. Palatul Mattancherry sau Palatul olandez a fost construit de catre portughezi in stilul traditional Kerala, cu picturi murale uimitoare ale zeitatilor hinduse ca un cadou pentru Regele Kochi. Considerat unul dintre cele mai bune amestecuri de stil arhitectural Kerala si colonial, portughezii au folosit mai multe tehnici traditionale de constructie in realizarea Palatului Mattancherry. Pardoseala, care arata ca marmura neagra, a fost de fapt realizata folosind coji de nuca de cocos arse amestecate cu var, sucuri de plante si albusuri de ou. Dormitorul regelui este deosebit de impresionant cu picturi murale uimitoare din epopee si scripturi hinduse. Construita in 1568 in inima orasului Mattancherry, Sinagoga Paradesi este cea mai veche sinagoga care a supraviețuit din Commonwealth-ul Britanic. Cu toate acestea, se crede ca istoria evreilor din Kerala are cel putin 2000 de ani. Unii considera ca un val puternic de migratie evreiasca a ajuns in Kerala dupa ce romanii au atacat Ierusalimul in anul 70 d.Hr., in timp ce altii sustin ca ar fi fost comertul lucrativ cu mirodenii care i-a adus in Kerala pe evreii care au lucrat impreuna cu arabii (ce dominau comertul maritim in antichitate si Evul Mediu). Seara vom merge la un teatru local pentru a vedea spectacolul de dans Kathakali - cea mai elaborata dintre formele de dans din sudul Indiei. Kerala isi datoreaza faima internationala acestei forme de dans clasic care combina elemente de balet, opera, masca si pantomima. Kathakali exprima idei si povesti din epopeele indiene si din Puranas. Servim cina la hotel. Cazare hotel Trident Cochin 5* sau similar Kochi.

Ziua 17 – 05 Martie | KOCHI – BUCURESTI
Imediat dupa miezul noptii transfer la aeroport pentru zborul inapoi spre casa. Imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR 517 ce decoleaza la ora 03:45 si soseste pe aeroportul din Doha la ora 05:55. La ora 09:10 decoleaza zborul QR 221 care va ajunge pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:20.


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Zboruri la dus Bucuresti => Chennai, via Doha, Compania Qatar Airways
• Zboruri la retur Kochi => Bucuresti, via Doha, Compania Qatar Airways
(Includ 1 bagaj de mana si 1 bagaj de cala)
• Taxele de aeroport si combustibil (se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului si a deciziilor autoritatilor aeroportuare)
• Cazare 16 nopti cu mic dejun astfel:
 1 noapte la Chennai, hotel Zone by Park 4* sau similar
 2 nopti la Mahabalipuram, hotel Ideal Beach Resort 3* sau similar
 1 noapte la Pondicherry, hotel Shenbaga Hotel & Convention Center 4* sau similar
 1 noapte la Kumbakonam, hotel Indeco Swamimalai 3* sau similar
 2 nopti la Tanjore, hotel Great Trails Riverview Resort 4* sau similar
 2 nopti la Madurai, hotel Heritage Madurai 5* sau similar
 2 nopti la Thekkady, hotel Elephant Court Periyar 5* sau similar
 1 noapte la Allepey pe un mic vas de croaziera kettuvallam
 2 nopti la Kovalam, hotel Uday Samudra Leisure Beach Hotel & Spa 5* sau similar
 2 nopti la Kochi, hotel Trident Cochin 5* sau similar
* De prima si de ultima noapte de cazare se beneficiaza partial conform orarului de zbor
• Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi
• Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
• Mese incluse conform programului: 15 cine si 1 pranz (preparatele servite au specific local, bauturile nu sunt incluse)
• Vizitele si excursiile incluse in program
• Biletele de intrare la obiectivele din program
• Ghizi locali la vizitele si obiectivele din program
• Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
• Taxa de viza + taxa procesare viza on-line India de catre agentie: 35 Euro/persoana (se achita la inscriere)
• Asigurarea medicala de calatorie si storno
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc: recomandat 5 Euro/persoana/zi
• Alte servicii decat cele mentionate in program
• Biletele de intrare, altele decat cele mentionate in program
Acte necesare pentru obtinerea vizei ELECTRONICE de INDIA (nu mai este necesara prezenta la ambasada):
 Pasaport simplu sau electronic, valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari
- Format imagine: JPEG
- Dimensiune: minim 10 KB si maxim 1 MB
- Inaltimea si latimea pozei sa fie egale:
 dimensiuni minime 350 pixeli (latime) X 350 pixeli (inaltime)
 dimensiuni maxime 1000 pixeli (latime) X 1000 pixeli (inaltime)
 Copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc. Verificati ca pasaportul sa fie valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea stampilei la sosire.
- Format: PDF
- Dimensiune: minimum 10 KB si maximum 300 KB
 Copie dupa cartea de identitate
 Daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta
 Formularul transmis de agentie completat
 Asigurare medicala cu protectie covid valabila pe perioada calatoriei
 Telefon de contact (indicat telefonul mobil)

in

Oferta din categoria:


 
INDIA DE SUD - 17 zile / 2799 EURO
Plecare Pana la
17.Feb.2025 05.Mar.2025 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 14.10.2024




# #