Circuit VENEŢIA – Magia Oraşului Lacustru

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

VENEŢIA – Magia Oraşului Lacustru / 7 zile

» Plecari: 11.Sep.2025, 18.Aug.2025, 21.Jul.2025, 16.Jun.2025, 19.May.2025

» Transport: cu Autocar
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 426 EURO de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu: În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Graz - Padova – Veneţia - Sirmione - Verona – Ljubljana – Zagreb - Belgrad


Program

 Ziua 1. București – Budapesta
Plecare la ora 6.30 dimineața din Bucuresti – Piata Alba Iulia. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. (Cazare în Budapesta).

 Ziua 2. Budapesta – Graz – Padova
Bună dimineața! După micul dejun pornim motoarele şi ne aventurăm în călătoria noastra spre Italia. Prima noastra oprire va fi in Austria la Graz, situat la poalele Alpilor si catalogat ca fiind al doilea oraş ca mărime al tarii. Aici găsim un amestec fericit de stiluri şi mişcări artistice, de la gotic, renascentist şi baroc la contemporan, care s-au succedat de-a lungul celor opt secole de istorie a oraşului, Grazul fiind considerat cel mai nordic oraş renascentist din Europa, unind atmosfera sudului cu peisajele proaspete şi verzi. Nu este de mirare că întreg centrul vechi se adaugă astăzi patrimoniului cultural mondial al UNESCO.
O lume pitorească a colţurilor ascunse şi a pasajelor secrete şi-a făcut loc lângă împăduritul Schlossberg. Pe platoul acestuia se ridică vechiul simbol al oraşului: turnul cu ceas din Graz, parte a fostei fortăreţe. Privind de aici, oraşul de pe Mur se deschide asemenea unei cărţi. Domul din Graz, o clădire aparţinând goticului târziu, aduce aminte de zilele în care Grazul era oraş imperial. Prefectura se aseamănă unui palazzo veneţian, în timp ce Muzeul universal Joanneum, fondat de arhiducele Johann, conţine mai multe obiecte decât orice alt muzeu regional din Austria.
Dar aceasta este numai o faţetă a temperamentalului oraş. Acestui fapt îi stă mărturie ciuperca imensă, albăstrie, a noului monument al oraşului Graz: arhitectura incitantă concepută de Peter Cook pentru Casa de Cultură – Kunsthaus , o clădire cu rezonanţă internaţională, care a marcat pe malul drept al Murului începutul unei noi ere. Ea îşi are originea, ca şi insula Mur în formă de scoică, ce a fost concepută de artistul american Vito Acconci, în 2003, anul în care Grazul a fost Capitala Culturală.

Moment de răgaz (timp liber):
In Graz aveti ocazia sa admirati un vitraliu celebru si unic in lume. Acesta se gaseste in Biserica Sangele Domnului, aflata pe Herrengasse, vis-a-vis de Muzeul Armelor. In vitraliu, Hitler si Mussolini sunt reprezentați printre chinuitorii lui Cristos. Aici s-a mai pastrat si fostul altar principal cu hramul Adormirea Sfintei Fecioare Maria, care este atribuit pictorului venețian Tintoretto.
Ne continuam drumul spre Padova unde ajungem în cursul serii. Ne cazăm la un hotel din zona Padova şi ne pregătim de marea aventură italiană.

 Ziua 3. Padova – Venetia
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala Padova si Venetia. Remarcăm cu amuzament cât de apropiate sunt limba italiană și cea română. Chiar dacă nu ai făcut o oră de italiană la școală, imposibil să nu intuiești, cel puțin, sensul unor fraze în italiană. Cu acest sentiment familiar în suflet ne îndreptăm spre centrul orasului Padova pentru a descoperi Basilica di Sant’Antonio, locul unde este inmormantat Sf. Anton de Padova, unul dintre cei mai venerati sfinti ai Italiei. Tot aici vedem o capodoperă a lui Tiţian care prezintă în fresce viaţa Sfântului Anton.


Ne indreptam apoi spre Veneția, orasul lacustru, care a fost inclus în 1979 in patrimoniul universal UNESCO. Străduțele și canalele sunt animate de veselia tipică a italienilor, iar noi ne îndreptăm spre Piața San Marco. Deși poate nu ai mai fost aici, suntem siguri că ai o senzație puternică de deja-vu. Imaginile cu Piața San Marco, “ cel mai frumos salon din Europa” după spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Veneția, dar acum ai șansa să vezi și să simți energia incredibilă a acestui loc….. muzică, porumbei, artă.
La câtiva pasi se află Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinţa, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete şi a Curtii de Justitie, dar şi a închisorilor municipale şi a multor instituţii administrative. Aflându-se pe lista celor mai frumoase cladiri gotice din lume palatul ne încântă cu arhitectura sa impresionantă care ne duce cu gândul la oamenii puternici care au condus, de aici, orașul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care şi-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, care a ilustrat perfect proximitatea dintre lux și suferință. Puntea unește Palatul de închisoarea în care erau abandonați deținutii.
Trecem pe intinerariul nostru uimitor și Basilica San Marco, care adăposteste de aproape o mie de ani mormantul Sfântului Marcu şi care a servit drept capelă particulară a dogilor, sprijin spiritual şi simbol fundamental al puterii, autorităţii şi continuităţii statului veneţian – cea ma longevivă republică din lume. Tot in Piata San Marco zarim silueta inalta si zvelta a Campanilei, cea mai inalta constructie din Venetia, cu cei 98.5 m, ofera cea mai incantatoare priveliste. Cand a fost construita in anul 912, ave trei scopuri diferite: sa fie pe post de clopotnita pentru basilica, sa fie punct de observatie pentru pentru portul situat mai jos si sa serveasca drept far pentru corabii.
Moment de răgaz (timp liber):
Emblema Veneției, în memoria colectivă dragi prieteni, nu este Palatul Dogilor, ci gondolierul cu bluzon în dungi alb-roșii sau albastre și pălăria neagră inconfundabilă care cu ambitusul lui Pavarotii cântă o serenadă celor doi pasageri îndrăgostiți din ambarcațiunea sa. Acum este ocazia să tocmim un gondolier și să navigăm alene pe canalele orașului, locul perfect să admirăm arhitectura inconfundabilă a clădirilor, palatelor, monumentelor şi podurilor vechi de secole, să simțim vibrația acestui oraș unic, romantic prin definiție.
Revenind la cele lumești, trecem de-a lungul Canale Grande. Este cel mai important canal al Veneției, cu o lungime de patru kilometri și admirăm împreună celebrul vaporetto “autobuzul din laguna “.
Pe lista noastră se mai află si Podul Rialto. Turistii familiarizaţi cu Veneţia pot merge individual în croazieră pe insula Murano, vestită pentru sticlarii care fac aici adevărate minuni. Plecăm după ce ne desfătăm privirile cu obiectele de artă și bijuteriile cu sticlă de Murano. Loc ideal pentru achiziționat primele suveniruri, desigur! Intoarcere la hotelul din zona Padova pentru cazare.

 Ziua 4. Padova –Verona - Sirmione
Mic dejun. Dedicam ziua romantismului, vom face o vizita in orasul celui mai celebru cuplu de indragostiti. Intr-o frumoasa excursie optionala ne așteaptă poezia Veronei. Povestea Julietei și a lui Romeo și-a pus amprenta asupra acestui oraș pentru totdeauna. Așa că pornim cu sufletul deschis spre iubire în acest oraș adorat de turiști pentru tumultul său arhitectonic, culinar și pentru posibilitatea de a vedea artă la tot pasul. Vedem, desigur, balconul Julietei, unde Romeo își declara iubirea cu cel mai trist final din lume. Aproape uităm că legenda celor doi îndrăgostiți a luat naștere din condeiul lui William Shakespeare și ne lăsăm purtați de poveste. În curtea casei cu balconul, se află o statuie de bronz a Julietei. Se spune că dacă o atingi, vei avea noroc în dragoste. Nu strică să ne asigurăm!
Ieșim din atmosfera romantică și ne avântăm spre Arena - Amfiteatrul din Verona, al treilea ca mărime din Imperiul Roman după Capus de langa Neapole, si Colosseum din Roma. Grandoarea sa este azi pusă în slujba artelor (operă, teatru, balet). În trecut, însă, amfiteatrul a fost scena sângeroasă a luptelor între gladiatori. Plecand de la Arena mergem pe strada pietonala Via Mazzini, una dintre primele din oras care au magazine.
Aceasta ne conduce la Piazza delle Erbe, locul unde a fost forumul roman si centrul istoric al orasului. Ne indreptam spre Piazza dei Signori, pe vremuri principala piata publica a Veronei. Aici se inalta Palazzo del Comune, Torre dei Lamberti si Palazzo di Scaligeri sau Prefettura, construit ca palat al familiei Scaligeri, apoi insusit de guvernatorul venetian al orasului.

În Italia se întâmplă destul de des să te oprești din drum și să simți cu adevărat că ți s-a oprit respirația. Orașele, monumentele, bisericile, ruinele toate au cumva acest efect asupra călătorilor, Însă la sosirea în orășelul Sirmione, rămâi pur și simplu stană de piatră. Situat pe o limbă de pământ ce pare să străpungă Lacul Garda, Sirmione arată ca un colț de rai. Priveliștea este absolut încântătore: clădirile vechi, străduțele liniștite, Biserica Santa Maria Maggiore (sec XV), Biserica San Petro (sec. VIII), piazettele, magazinele cu aer desuet, totul participă la un tablou ce te farmecă. Nu întâmplător marea voce feminină a operei italiene, Maria Calass a ales o vreme să locuiască în Sirmione. Casa ei se poate vizita, se află în Piazza Carducci. Dar atracția principală din Sirmione este Castelul Scaligera din sec. XIII, o fortăreață superbă cu ziduri înalte și turnuri ce amintesc de piesele de sah, ridicată chiar la malul lacului. De pe zidurile sale ai o panorama superbă asupra lacului și crestelor Dolomiților din depărtare. Pe străduțele înguste din centrul istoric ne putem opri să savurăm o ceașcă de espresso, iar apoi să vizităm Grota lui Cattulo, unde se presupune că ar fi locuit poetul Gaio Valerio Catullo în antichitate.
Moment de răgaz (timp liber):
Merităm un scurt popas pentru cel mai cunoscut deliciu local, Gelato Garda Lake. După cum ai ghicit deja, ne vom răcori cu o înghețată delicioasă, o combinație de arome dulci și acrișoare... aste pentru că îngredientele de bază sunt lămâia și strugurii. Nu vă lăsați tentați de celelalte variante de arome pentru că în Sirmione aceasta este "înghețata casei".
Seara cazare la acelaşi hotel din zona Padova.


 Ziua 5. Padova – Ljubljana – Zagreb
Dupa un mic ne luăm la revedere de la Padova și de la Italia și ne îndreptăm spre Ljubliana. Pornim împreună să vedem cu ochii noștri cum se integrează istoria într-un prezent vibrant și viu. Căci te uimește verdeața orașului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care se înalță pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta datează din secolul al XV-lea și aspectul său impunător îi trădează rolul istoric de fortăreață, cazarmă și reședință regală. Verifică bateriile aparatului de fotografiat sau bazează-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa specială reuneșete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval. Zona este animată de baruri și restaurante, iar turiștii reușesc aici să facă fotografii demne de pus în ramă!
Moment de răgaz (timp liber):
Preparatele tradiționale sunt parte din mândria locului, căci în Ljubljana vei mânca un strudel uimitor, vei gusta brânzeturi rafinate și îți vei stinge setea cu bere locală. Slovenii se laudă cu apicultura și au nenumărate soiuri de miere. Așa că dacă te gândești să aduci un suvenir pentru cei dragi, acum este momentul să te aprovizionezi cu miere parfumată.
Pornim apoi spre Zagreb. Situat în nordul Croatiei, acesta a rezistat eroic atacurilor turcesti (între secolele XIV și XVIII) dar și cutremurului devastator din 1880. Încercările trăite de-a lungul timpului se văd, azi, în Zagreb, în două moduri. Bisericile luxuriante și mănăstirile arată credința puternică în Dumnezeu. Pe de altă parte, palatele, parcurile și aria comercială arată că în Zagreb oamenii știu să se bucure de viață! În vizita noastră, vedem ambele pespective: cea spirituală, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piaţa Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea, dar și partea modernă, vibrantă pe care o simți în Piaţa Centrală Zrinjevac – numită oficial Trg Nikole Šubića Zrinskog. Ne indreptam catre hotelul nostru din Zagreb pentru cazare. Ne odihnim si ne pregatim de o noua aventura pentru urmatoarea zi.

 Ziua 6. Zagreb – Belgrad
Dupa micul dejun ne îndreptăm spre Belgrad, unde incepem asediul prin Poarta Leopold, punctul de acces către centrul istoric. Belgradul s-a ridicat pe vechea Cetate Singidunum, fondat de un trib celtic și transformat de romani într-un centru de apărare la granița imperiului. Cetatea se află în Parcul Kalemegdan, un spațiu ce se întinde până la malurile Dunării și ale Râului Sava. În jurul cetății, la distanță de câțiva pași zărim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fântâna Romană, Biserica Ruzica, Muzeul de Istorie Naturală, Monumentul Recunoștinței Franceze, Poarta Vidin și Turnul cu Ceas.
Ieșim din Kalemegdan şi ne îndreptam spre Catedrala Ortodoxă Arhanghelul Mihail, construită la ordinele domnitorului Milos Obrenovic, în 1837. În apropiere se afla Palatul Prinţesei Ljubica. Ne continuăm traseul pe artera pietonală Kneaz Mihajlov, faimoasă pentru cafenelele și magazinele en vogue. Aici găsim un oraș vibrant, plin de viață și istorie, cu edificii civile în stil neoclasic sau baroc ce poartă amprenta Habsburgică de sec. XIX. După ce ajungem în Piața Republicii, admiram cladirea Muzeului National si a Teatrului si intrăm în Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmartre din Paris, cu o puzderie de cafenele și cârciumi unde odinoară își făceau veacul scriitori, artiști și actori la sfârșitul secolului XIX. Câteva dintre localuri mai primesc și astăzi oaspeți, Dva Jelena, Zlatni Bokal și Tri Sesira. În cârciumi, notele muzicale readuc atmosfera de început de secol XX, cu chansonete sau folk și jazz autohton și clinchet de pahare, acompaniate de o animație veselă și voci petrecărețe.
Ne continuăm vizita cu Catedrala Sf. Sava, cea mai impunătoare catedrală ortodoxă din Balcani, incendiată de către turci în 1595 și reconstruită în secolul XIX. Ne indreptam spre hotelul nostru din Belgrad pentru cazare.
Moment de răgaz: (program optional)
Seara mai rămîne timp să ne înfruptăm din preparatele supra-calorice, dar extrem de gustoase ale bucătăriei sârbești, și să ciocnim paharele pline de sljivovica (slibovița), rakija (rachiu) sau varaintele sale mai fanteziste cu diverse arome precum cea de gutui, caise sau nuc. Ar fi păcat să nu gustăm din păcătoasa medovaca (băutura ursului), o variațiune a rachiului în care mierea este vedetă. Hai să ciocnim cupele, să schimbăm impresii și să legăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată …)
Seara cazare la hotel în Belgrad.

 Ziua 7. Belgrad – Bucuresti
Călătoria noastră se apropie de sfârșit! De la Belgrad ne îndreptăm spre București, unde vom ajunge în cursul serii.











Servicii incluse:
PREŢUL INCLUE:
• transport cu autocar /minibus clasificat;
• 6 nopți de cazare la hotel de 3*
• 6 mic dejun;
• Vizită Ljubljana;
• Vizită Zagreb;
• Vizită Belgrad;
• însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
• 1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg



TRANSPORT :
• Locuri preferentiale - 25€/ pers.
• Confirmare loc in autocar - 5€/pers.
• Extra bagaj - 25€/1 piesa de 20 kg


EXCURSII OPTIONALE:

• 1. Excursie Padova si Venetia - 58 € /pers.
• 2. Excursie Verona si Sirmione– 46 € /pers.
• 3. Seara traditionala in Belgrad- 46 € /pers


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).


SUPLIMENTE &REDUCERI
• Supliment de single 175 €
• Reducere a 3-a persoană în cameră 15 €.
• Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi

Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
-16-24 pers - supliment 70€/pers
-25-34 pers- supliment 30 €/ pers


Oferta din categoria:


 
VENEŢIA – Magia Oraşului Lacustru - 7 zile / 426 EURO
Plecare Pana la
11.Sep.2025 17.Sep.2025 Rezervare
18.Aug.2025 24.Aug.2025 Rezervare
21.Jul.2025 27.Jul.2025 Rezervare
16.Jun.2025 22.Jun.2025 Rezervare
19.May.2025 25.May.2025 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 07.11.2024




# #