Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Home » Complexe banleare »

Lacul Sarat

Lacu Sarat


Statiune deschisa in toate anotimpurile anului, de importanta locala, situata in SE Rom&acicr;niei, pe raza comunei Chiscani (judetul Braila), in NE Campiei Romane, la altitudinea de 25 m, pe malul lacului omonim, la 5 km SV de municipiul Braila. Clima continentala de stepa cu diferente anuale de temperatura mari (25,4°C). Temperatura medie anuala este in jur de 11°C (media in iulie este de 23°C, in ianuarie de -2,3°C).

Lacu Sarat (1,72 km patrati, adancimea maxima 1,5 m) contine importante rezerve de namol sapropelic si apa minerala hipertonica continand compusi ai sulfului, clorului, sodiului, magneziului, bromului (mineralizare 70 - 84 g/litru), folosite pentru tratamentul bolilor reumatismale degenerative, inflamatorii (spondiloze cervicale, dorsale sau lombare, artroze, poliartroze, tendonite, tendimiozite, periartrite scapulohumerale), boli ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica), dermatologice (psoriasis, ichthyosis,dermatita keratotic, neurodermatite, etc.), endocrine (benigne, hipotiroidism,hipoovarianism pubertal), afectiuni ale sistemului nervos periferic (pareze usoare, neurite, sciatica si sechele dupa poliomelita), a starilor post-traumatice (dupa operatii pe muschi, tendoane si articulatii, dupa luxatii si fracturi), respiratorii (bronsite cronice, traheolaringite, laringite) si alte boli

Statiunea ofera si facilitati pentru bai calde in ape minerale in cazi, aplicari de namol cald, aerohelioterapie si aplicari de namol rece urmate de bai in lac, instalatii pentru electro- si hidroterapie, gimnastica, piscina pentru kinetoterapie. Complex balnear cu 250 de locuri. Statiunea este legata prin linii de tramvai si autobuz de municipiul Braila, de unde se poate pleca in excursii cu vaporul pe Dunare, catre Delta Dunarii si Marea Neagra.



# #