Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
36072
Ghid Brussels
Unde sa mananci
Brussels
Locuitorii din Bruxelles adora mancarea buna, berea rece si atmosfera relaxata, de preferat in aer liber. Restaurantele sunt in numar mare, dar aveti grija sa nu cadeti in capcana. Daca un restaurant e plin, nu inseamna ca si mancarea este buna. Pe langa recomandarile noastre in privinta restaurantelor, vom trece in revista cele mai apreciate mancaruri din Bruxelles.
Waterzooi este o mancare fiarta clasica facuta din peste sau pui, cu legume (cartofi, morcovi, praz), oua, smantana si unt. Frieten sunt cartofii prajiti. Desi par la fel ca cei din Romania, acestia sunt prajiti de 2 ori si sunt facuti dintr-o singura specie de cartofi: Bintje.
Pentru o experienta unica, incercati paling in’t groen – tipar in sos de diferite ierburi. Fructele de mare sunt nelipsite din meniurile belgienilor. Pe langa creveti si caracatita gatita in moduri desavarsite, va recomandam mosselen-friet (midii fierte si servite cu cartofi prajiti).
Uimitoare este si vlaamse stoofkarbonaden – tocanita de vita fiarta in bere. Tot cu bere este facut si konijn in geuze – tocanita de iepure. O alta friptura delicioasa este La Carbonade Flamande: carne de vita prajita cateva minute, dupa care se fierbe in bere neagra cu usturoi, ceapa si diferite ierburi. Se serveste cu taitei sau cartofi prajiti. Ce ziceti de Choesels, miel la cuptor in sos de bere?
Nu ezitati sa incercati boudin blanc: carnati in sange din carne de porc.
Daca sunteti la dieta, incercati salade Liégeoise, o salata cu fasole verde, bacon si ceapa.
Branza belgiana este renumita pentru savoarea sa. Cu peste 150 de tipuri, branza belgiana poate fi tare, cremoasa, de oaie sau de vaca; cu siguranta exista un sortiment care va fi pe placul dvs.
Nici o masa nu este completa fara un desert delicios. Belgia este renumita pentru ciocolata sa, pralinele in forma de fructe de mare fiind populare si cumparate adesea ca suvenir.
La fel de celebre sunt si gauffre-le belgiene. Cu diferite sosuri de ciocolata sau fructe, cu siguranta nu veti rezista tentatiei. Smoutebollen sunt gogosile pe care le stiti de acasa. Cu zahar pudra, simple sau cu umpluturi de gem, gogosile din Belgia sunt delicioase.
Berea belgiana este renumita in intreaga lume, iar la Bruxelles veti gasi peste 8.700 branduri de bere.
Daca doriti sa luati masa intr-un restaurant de lux, va recomandam: Comme Chez Soi, La Truffe Noire, Bruneau.
Pentru turistii cu un buget moderat, recomandam: Aux Armes de Bruxelles, In't Spinnekopke, La Quincaillerie, La Tour D'y Voir, Bombay Inn (mancare indiana), Le Wine Bar du Sablon.
Mancare ieftina si buna gasiti la Chez Leon, Le Grain de Sel, Raconte-Moi des Salades si Touch & Go.
Waterzooi este o mancare fiarta clasica facuta din peste sau pui, cu legume (cartofi, morcovi, praz), oua, smantana si unt. Frieten sunt cartofii prajiti. Desi par la fel ca cei din Romania, acestia sunt prajiti de 2 ori si sunt facuti dintr-o singura specie de cartofi: Bintje.
Pentru o experienta unica, incercati paling in’t groen – tipar in sos de diferite ierburi. Fructele de mare sunt nelipsite din meniurile belgienilor. Pe langa creveti si caracatita gatita in moduri desavarsite, va recomandam mosselen-friet (midii fierte si servite cu cartofi prajiti).
Uimitoare este si vlaamse stoofkarbonaden – tocanita de vita fiarta in bere. Tot cu bere este facut si konijn in geuze – tocanita de iepure. O alta friptura delicioasa este La Carbonade Flamande: carne de vita prajita cateva minute, dupa care se fierbe in bere neagra cu usturoi, ceapa si diferite ierburi. Se serveste cu taitei sau cartofi prajiti. Ce ziceti de Choesels, miel la cuptor in sos de bere?
Nu ezitati sa incercati boudin blanc: carnati in sange din carne de porc.
Daca sunteti la dieta, incercati salade Liégeoise, o salata cu fasole verde, bacon si ceapa.
Branza belgiana este renumita pentru savoarea sa. Cu peste 150 de tipuri, branza belgiana poate fi tare, cremoasa, de oaie sau de vaca; cu siguranta exista un sortiment care va fi pe placul dvs.
Nici o masa nu este completa fara un desert delicios. Belgia este renumita pentru ciocolata sa, pralinele in forma de fructe de mare fiind populare si cumparate adesea ca suvenir.
La fel de celebre sunt si gauffre-le belgiene. Cu diferite sosuri de ciocolata sau fructe, cu siguranta nu veti rezista tentatiei. Smoutebollen sunt gogosile pe care le stiti de acasa. Cu zahar pudra, simple sau cu umpluturi de gem, gogosile din Belgia sunt delicioase.
Berea belgiana este renumita in intreaga lume, iar la Bruxelles veti gasi peste 8.700 branduri de bere.
Daca doriti sa luati masa intr-un restaurant de lux, va recomandam: Comme Chez Soi, La Truffe Noire, Bruneau.
Pentru turistii cu un buget moderat, recomandam: Aux Armes de Bruxelles, In't Spinnekopke, La Quincaillerie, La Tour D'y Voir, Bombay Inn (mancare indiana), Le Wine Bar du Sablon.
Mancare ieftina si buna gasiti la Chez Leon, Le Grain de Sel, Raconte-Moi des Salades si Touch & Go.
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 10 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Stiai ca?
Grecia este denumita si "Republica Elena", "Elada", "Hellas" sau "Tara zeilor"....
In Italia este vazut ca fiind nepoliticos sa ceri nota de plata imediat dupa ce ai terminat de mancat. Fa-ti timp si pentru un cappucino si abia apoi cere nota....
Dictionar
turistic
Centru de informatii turistice - Tourist information centre - Birou ce ofera informatii despre atractii turistice, facilitati si servicii oferite, si uneori ofera si servicii de rezervare de bilete. Poate apartine de guvern, "tourist boards" sau de alte organizatii si are o sfera de actiune locala sau mai larga.