TurisMALL
powered by

31712

Ghid Cancun
Unde sa mananci

Cancun

Pentru ca este o destinatie ce aduna turisti din toate colturile lumii, restaurantele din Cancun ofera o mare diversitate de preparate. Pe langa bucatele mexicane, aici veti gasi restaurante ce servesc mancare italiana, frantuzeaca, japoneza, asiatica, chinezeasca, vegetariana, chiar si fast food-uri. Multe restaurante au show-uri cu muzica live si vederi superbe spre insula Cancun. Separeele intime nu lipsesc din design-ul restaurantelor de lux.

Bucataria mexicana este savuroasa, gustoasa, un adevarat festival pentru papilele gustative. Aromele diferite, varietatea ingredientelor (in mare parte, originare din Mexic) si influentele popoarelor indigene au dus la preparate bogate in sosuri, unele dintre ele fiind picante. Daca ati avut ocazia sa mancati in restaurantele mexicane din Romania, veti descoperi ca in Cancun, mancarea este total diferita, mult mai gustoasa, fata de tot ce ati incercat pana acum.

Cele mai populare feluri de mancare sunt: tortilla (lipie din cartofi sau faina, care se serveste la orice fel de mancare, in loc de paine), frijoles (fasolea este unul dintre ingredientele de baza ale bucatariei mexicane), tacos (tortilla prajite si crocante), chili (mancare picanta din rosii, legume sau carne), guacamole (aperitiv facut din avocado, ceapa, chili, coriandru si ceapa), salsa (sos rosu sau verde facut din rosii, ceapa si chili) si burrito (tortilla umpluta cu carne de vita, chili, ceapa, fasole rosie, porumb si rosii decojite).

Alte preparate mexicane: ceviche (peste marinat, crustacee, fructe de mare, in sos de lamaie si servite cu salata verde), enchiladas (tortilla umpluta cu legume, pui sau porc si chili), quesadillas (tortilla umpluta cu carne de pui sau porc, branza sau cascaval, preparata la gratar), pipian (sos verde facut din seminte de dovleac, servit peste carnea de pui), Poc Chuc (file de porc cu rosii, ceapa si condimente), Pollo Pibil (pui marinat in sos de portocale si condimente, pus la gratar in frunze de bananier), tamales (pachetele fierte din foi de porumn sau frunze de bananier, umplute cu pui, porc, curcan, legume sau branza).

Micul dejun al mexicanilor este foarte simplu si consta in cafea simpla si chifle dulci. O masa mai consistenta este servita in jurul orei 11.00, iar pranzul si cina se servesc, de obicei, alaturi de familie. Principalele ingrediente ale unui mic dejun sunt: plato de frutas (platou de fructe: banane, mango sau papaya), chilaquiles (tortilla cu ceapa, condimente, pui si branza), huevos rancheros (omleta cu bacon, sunca sau cascaval), huevos motuleños (oua prajite acoperite cu rosii, chili, mazare sau sunca, servite cu tortilla).

Mexicanii sunt mari amatori de bauturi alcoolice. Tequila este cea mai populara bautura din Mexic, iar turistilor li se serveste sub forma de margarita. Cerveza (bere) mexicanilor este apreciata in toata lumea, cele mai populare branduri fiind Corona, Sol si Dos Equis.

Ciocolata este cel mai popular desert din Mexic. Ciocolata este folosita in numeroase retete: de la retete simple ca cea de ciocolata calda, ciocolata de casa pana la retete mai elaborate: ciocolata cu mere, mousse de ciocolata, tort sau clatite de ciocolata.

Alte deserturi delicioase sunt: crema frita (crema de lapte, oua si pesmet), leche faln (tarta cu fructe si migdale), flan de coco y queso (tarta cu branza si nuca de cocos), tres leches (tarta cu lapte), margarita (prajitura cu tequila,triplu sec si suc de lamaie verde), churros (betigase crocante din aluat, inmuiate in ciocolata calda), polvorones de canele (prajituri cu scortisoara) si platanos machos (banene fripte).

Pachetele turistice vandute de agentiile din Romania includ, in cele mai multe cazuri, servicii all inclusive. Insa, daca doriti sa serviti masa si in restaurante din Cancun va recomandam: Peter's Restaurante (mancare mexicana si internationala), Surfin Burrito (mancare mexicana), Habanerso (mancare ieftina, traditionala), Trattoria La Veneziana Da Bertilla (mancare italiana), La Habichuela Downtown (bucataria din Caraibe), La Dolce Vita (mancare italiana), Fred's House & Seafood Market (peste si fructe de mare).
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 9   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Cehia  |  Malta  |  Spania  |  Romania  |  Belgia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Pictorul roman care a excelat in prezentarea florilor este Stefan Luchian (1868 - 1916). A fost supranumit "poetul plastic al florilor", fiind considerat de criticii de arta ca un continu... Fructele culese in orele de dimineata sau de seara sunt mult mai gustoase decat cele culese la amiaza?...
Dictionar turistic
Cheltuieri de anulare - Cancellation charge - Suma platita de turisti ca urmare a suspendarii unei rezervari.
7 recomandari