TurisMALL
powered by

31706

Ghid Constanta
Obiective turistice

Constanta

Cazino-ul de pe faleza este unul dintre cele mai cunoscute simboluri din Constanta. Construit in 1910, Cazinoul se afla in lucrari de renovare si se estimeaza ca in 2012 va fi gata.

Piata Ovidiu este cea mai populara piata din Constanta. Piata este dominata de statuia poetului roman Ovidius Publius Naso, exilat la Tomis in anul 8 d.Hr., unde a si murit dupa 9 ani. Constuctia statuii a fost realizata de sculptorul Ettore Ferrari in anul 1887.

Edificul Roman cu Mozaic expune numeroase piese din culturile neolitice Hamangia (Ganditorul) si Gumelnita, statui ale diferitelor divinitati greco-romane, sarpele Glycon (o divinitate asiatica), exponate si vestigii descoperite pe meleagurile Dobrogei de-a lungul timpului etc.

Farul Genovez se afla pe faleza orasului si a fost construit ca un omagiu pentru comerciantii genovezi care si-au stabilit domiciliul in Constanta. Farul a fost construit in 1300 si masoara 8 metri inaltime.

Casa cu Lei este un monument de valoare pentru constanteni. Construita in secolul XIX, in stilul genovez, cladirea a rezistat celor Doua Razboaie Mondiale, ramanand pana in ziua de azi una dintre cele mai elegante cladiri ale orasului.

Catedrala Ortodoxa este una dintre cele mai frumoase biserici din oras. Construita in stil greco-roman intre anii 1883-1885, Catedrala a fost grav avariata in timpul razboiului, dar a fost restaurata, devenind un simbol al Constantei.

Basilica Sf. Anton este construita in stilul basilicilor romane din nordul Italiei si a fost inaugurata in 1937.

Musulamanii domiciliati in Constanta au unul dintre cele mai frumoase lacase: Moscheea. Ridicata in cinstea sultanului Mahomed al II-lea, Moscheea are o inaltime de 47 m, iar in varf are o semiluna, simbolul Islamului.

Parcul Arheologic expune coloane si vestigii din Cetatea Tomis, din secolul VI. Tot aici este expus si Turnul Macelarilor, refacut in timpul lui Iustinian si o serie de fragmente sculpturale si arhitectonice ale anticului Tomis.

Muzeul de Arta este unul dintre cele mai bogate muzee din Romania. Cu o colectie de peste 7.300 exponate, acestea prezinta un secol de arta. Printre exponate se numara picturi, sculpturi grafice si arte decorativa ale artistilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Stefan Ionescu Valbudea, Corneliu Baba, Alexandru Ciucureanu, Ion Jalea, Gheorghe Anghel.
Muzeul este deschis de miercuri – duminica, intre orele 09.00-20.00 (sezon), 09.00-17.00 (extrasezon).

Muzeul de Arta Populara detine o colectie impresionanta de: ceramica, icoane pe lemn si sticla, metal, port popular, scoarte, tesaturi, textile, podoabe. Talentul de brodator al taranilor romani este exemplificat de numeroasele stergare, fete de masa, cearsafuri, asternuturi de pat, scoarte, paretare, fete de perna din bumbac, borangic si lana.
Muzeul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 9:00 - 20:00 (vara) si 10:00 - 18:00 (iarna).

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie are un patrimoniu de peste 430.000 exponate ce prezinta evolutia asezarilor din Dobrogea, din era preistorica pana in secolul XX, in anul 1940. Muzeul are 24 de sali in care sunt expuse statui, icoane, podoabe de argint si pipe.
Muzeul este deschis intre orele 09.00-20.00 (sezon) si 09.00-17.00 (extrasezon). Muzeul este inchis luni si marti.

Muzeul Marinei Romane a fost infiintat la Constanta, in 1965, dupa ce initial a avut sediul in Mangalia. Organizat pe criteriul cronologic in patru sectii, muzeul expune numeroase obiecte de valoare istorica si stiintifica deosebita, harti, mulaje, machete de corabii de la cele mai vechi pana la cele moderne, instrumente si manuale de navigatie, documente si fotografii etc.

Acvariul este situat vis-a-vis de Casino-ul din Constanta si ofera ocazia de a admira peste 60 de specii de pesti exotici si autohtoni: vulpe de mare, pisica de mare, calutul de mare, pestele dragon, pestele scorpion. Unul dintre atractiile Acvariului sunt pestii de dimensiuni foarte mari, 15 – 20 m, care traiesc in captivitate de peste 15 ani.

Delfinariul este locul preferat al copiilor, dar si al adultilor. Spectacolele cu delfini si lei de mare ii incanta pe micuti. Pretul unui bilet pentru adulti este de 35 lei, elevii (6 – 18 ani) si studentii achita 18 lei, iar copiii sub 6 ani au acces gratuit.

Festivale si sarbatori
In fiecare an, pe la mijlocul lunii august, se sarbatoreste Ziua Marinei. Evenimentul dureaza 6 zile si are un program deosebit din care nu lipsesc defilarile cu fanfara, demonstratii artistice si ceremoniale religioase. In ultima zi a festivalului, se poate vizita gratuit Muzeul Marinei Romane.

Pe 1 Mai, de Ziua Muncii, Constanta si statiunile din jurul sau sunt impanzite de mii de tineri care sarbatoresc inceperea sezonului estival.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




ghita Guest, 31.07.2012

si de unde luam suveniruri? cele insirate mai sus le gasesti peste tot:))))

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Spania  |  Cehia  |  Franta  |  Romania  |  Austria  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Cea mai sudica capitala din lume este Wellington, capitala Noii Zeelande. Wellington reprezinta cea de-a doua zona urbana a tarii, dupa Auckland (care detine 1.241.600 locuitori). Wellington e... Canada este supranumita si "Tara frunzei de artar"....
Dictionar turistic
Vagon restaurant - Vagon in care pasagerii pot servi preparate calde sau reci, deserturi si bauturi racoritoare sau alcoolice.
7 recomandari