Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
141403
Ghid Insula Corfu
Unde sa mananci
Insula Corfu
In Corfu exista numeroase restaurante ce ofera turistilor si localnicilor diverse preparate: de la souvlaki (fast food), la taverne unde se serveste doar peste si fructe de mare, psistarie (restaurante cu preparate la gratar), restaurante cu mancare traditionale pana la pizzerii. De obicei, terasele cu vedere spre mare au preturi foarte mari, asa ca nu ar strica sa verificati meniul afisat la intrarea in restaurant.
Odata asezati la masa, puteti sa va delectati cu preparatele grecesti. Incepeti cu delicioasele aperitive: salata horiatiki (rosii, castraveti, masline si branza feta), tarama (icre de peste), melitzanosalata (salata de vinete), sadziki (sos facut din iaurt, castraveti si usturoi), saganaki (branza prajita), capari (salata de capere), spanakopita (placinta cu spanac), tiropita (placinta cu branza), kreatopita (placinta cu carne).
Grecia este cunoscuta pentru minunata sa branza. Aici veti gasi numeroase sortimente, insa cea mai populara ramane branza feta. Nu ezitati sa gustati si mizithra, kasseri, kefalotyri (branza sarata folosita la paste) si graviera.
Foarte popular este gyro, saorma greceasca. Foarte gustos, gyro se diferentiaza de saorma prin ingredientele care se gasesc doar in Grecia. Sovlaki (frigarui grecesti) este un alt preparat care se gaseste in toate statiunile din Corfu.
Pestele si fructele de mare ocupa un loc privilegiat in bucataria greceasca.
Alte preparate traditionale ce merita incercate sunt: patsa (ciorba din intestine de porc sau vita), stifado (tocanita din carne de iepure sau vita, cu ceapa si sos de rosii), dolmades (sarmale), mousaka (musaca), pastitsio (un fel de lasagna), fricasse (tocanita de miel cu spanac, oua si lamaie) etc.
Grecii sunt mari amatori de dulciuri, de aici si marea varietate de produse: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (placinta cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci si migdale), inghetata cu diverse arome.
Ouzo este bautura traditionala greceasca si merge cel mai bine cu fructele de mare, in compania familiei sau a prietenilor apropiati. Ouzo este un lichior de culoare alba, cu aroma de migdale.
Metaxa este o alta bautura la fel de populara ca si ouzo, supranumita "elixirul vietii", "nectarul zeilor" sau "taria binecuvantata". Grecii au cateva sortimente de bere foarte bune, iar vinul grecesc este recunoscut la nivel mondial pentru aroma sa deosebita.
Recomandarile noastre sunt: Great Shakes (mancare indiana), Klimataria (taverne cu meniu cu peste si fructe de mare), Sebastian (mancare traditionala greceasca), Vitamins (statiunea Nissaki, mancare locala delicioasa), Armourada (organizeaza seri grecesti), Asteria si Boukari (fructe de mare) sau Chrisi (mancare greceasca).
Odata asezati la masa, puteti sa va delectati cu preparatele grecesti. Incepeti cu delicioasele aperitive: salata horiatiki (rosii, castraveti, masline si branza feta), tarama (icre de peste), melitzanosalata (salata de vinete), sadziki (sos facut din iaurt, castraveti si usturoi), saganaki (branza prajita), capari (salata de capere), spanakopita (placinta cu spanac), tiropita (placinta cu branza), kreatopita (placinta cu carne).
Grecia este cunoscuta pentru minunata sa branza. Aici veti gasi numeroase sortimente, insa cea mai populara ramane branza feta. Nu ezitati sa gustati si mizithra, kasseri, kefalotyri (branza sarata folosita la paste) si graviera.
Foarte popular este gyro, saorma greceasca. Foarte gustos, gyro se diferentiaza de saorma prin ingredientele care se gasesc doar in Grecia. Sovlaki (frigarui grecesti) este un alt preparat care se gaseste in toate statiunile din Corfu.
Pestele si fructele de mare ocupa un loc privilegiat in bucataria greceasca.
Alte preparate traditionale ce merita incercate sunt: patsa (ciorba din intestine de porc sau vita), stifado (tocanita din carne de iepure sau vita, cu ceapa si sos de rosii), dolmades (sarmale), mousaka (musaca), pastitsio (un fel de lasagna), fricasse (tocanita de miel cu spanac, oua si lamaie) etc.
Grecii sunt mari amatori de dulciuri, de aici si marea varietate de produse: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (placinta cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci si migdale), inghetata cu diverse arome.
Ouzo este bautura traditionala greceasca si merge cel mai bine cu fructele de mare, in compania familiei sau a prietenilor apropiati. Ouzo este un lichior de culoare alba, cu aroma de migdale.
Metaxa este o alta bautura la fel de populara ca si ouzo, supranumita "elixirul vietii", "nectarul zeilor" sau "taria binecuvantata". Grecii au cateva sortimente de bere foarte bune, iar vinul grecesc este recunoscut la nivel mondial pentru aroma sa deosebita.
Recomandarile noastre sunt: Great Shakes (mancare indiana), Klimataria (taverne cu meniu cu peste si fructe de mare), Sebastian (mancare traditionala greceasca), Vitamins (statiunea Nissaki, mancare locala delicioasa), Armourada (organizeaza seri grecesti), Asteria si Boukari (fructe de mare) sau Chrisi (mancare greceasca).
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 9 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
Ghiduri
turistice
Evenimente
Vienna Hofburg Orchestra.
Concert & Orchestra
În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Stiai ca?
Primul parc national din lume este Parcul Yelowstone. Este localizat in SUA si a fost infiintat in 1872....
Cel mai apreciat tablou de Madona pictata vreodată apartine pictorului renascentist italian Rafael (denumit si Rafael Sanzio sau Rafaelo Santi,1483 - 1520) si se numeste „Madona Sixtina”....
Dictionar
turistic
Last minute - Oferta turistica de ultim moment lansata de catre agentii cu un discount generos in scopul completarii grupului de turisti. Are valabilitate si numar de locuri limitate.
Un ghid practic, foarte lamuritor.