Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
90992
Ghid Costa Brava
Unde sa mananci
Costa Brava
Bucataria spaniola este celebra pentru bucatele cu carne tocata. Cel mai popular fel de mancare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Cele mai populare feluri de tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat in aer liber), sunca locala, branzeturi, fasole gatita cu bacon, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne si fructe de mare. Un alt aperitiv ce merita incercat este platouas (8 felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, cu doua tipuri de icre si cu somon).
Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Costa Brava veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.
Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.
Bucataria spaniola are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.
Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileña (tocana picanta de vita), cocido madrileño (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi).
Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati chocolate con churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.
Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol “sangre” (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.
In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.
De asemenea, puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.
Mancare traditionala delicioasa, atmosfera intima si romantica, preturi accesibile – toate acestea le veti gasi la restaurantul Aiguaclara din statiunea Begur. Aperitivele costa 9 euro, felul principal 12.5 euro, iar desertul 7 euro.
In Tossa de Mar cele mai apreciate restaurante sunt: Braseria Pini Pizzeria (pretul unui meniu variaza intre 12 – 35 euro), Tapas del Mar (preparate cu fructe de mare, peste, tapas si mancare mediteraneana, pretul unei mese pentru 2 persoane sare de 40 euro), 6,9 (mancare traditionala, portii generoase, preturi mici), Pizzeria Bar Lluis (perfect pentru familiile numeroase, preturi mici, pizza foarte buna) si Minerva (meniu mediteranean).
In Lloret de Mar recomandarile noastre sunt: Orient Express (meniu international, portii mari, preturi accesibile), El Tunel (preparate spaniole, pretul unui meniu variaza intre 10 – 35 euro), Panxos (meniu mexican), Can Tarradas (meniu italienesc, chelneri amabili, preturi medii).
Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Costa Brava veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.
Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.
Bucataria spaniola are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.
Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileña (tocana picanta de vita), cocido madrileño (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi).
Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati chocolate con churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.
Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol “sangre” (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.
In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.
De asemenea, puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.
Mancare traditionala delicioasa, atmosfera intima si romantica, preturi accesibile – toate acestea le veti gasi la restaurantul Aiguaclara din statiunea Begur. Aperitivele costa 9 euro, felul principal 12.5 euro, iar desertul 7 euro.
In Tossa de Mar cele mai apreciate restaurante sunt: Braseria Pini Pizzeria (pretul unui meniu variaza intre 12 – 35 euro), Tapas del Mar (preparate cu fructe de mare, peste, tapas si mancare mediteraneana, pretul unei mese pentru 2 persoane sare de 40 euro), 6,9 (mancare traditionala, portii generoase, preturi mici), Pizzeria Bar Lluis (perfect pentru familiile numeroase, preturi mici, pizza foarte buna) si Minerva (meniu mediteranean).
In Lloret de Mar recomandarile noastre sunt: Orient Express (meniu international, portii mari, preturi accesibile), El Tunel (preparate spaniole, pretul unui meniu variaza intre 10 – 35 euro), Panxos (meniu mexican), Can Tarradas (meniu italienesc, chelneri amabili, preturi medii).
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 8 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
Ghiduri
turistice
Evenimente
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Stiai ca?
Cuvantul piranha provine din limba indienilor si inseamana peste cu dinti....
Sri Lanka este numita si "Lacrima Indiei", "Perla Oceanului Indian"....
Dictionar
turistic
Festival - Ansamblu de manifestari artistice sau de spectacole, de inalta tinuta, organizat in acelasi loc sau in aceeasi regiune, intr-o anumita perioada.
Am petrecut un sejur minunat pe Costa Barbara in perioada 1 -8 octombrie 2014 ,mai precis in Malgrat de Mar.Printre altele am vizitat si Tossa de Mar -singurul orasel medieval de pe coasta Catalunyei- o adevarata bijuterie intre verdele Pirineilor si albastrul Mediteranei,o statiune linistita ,plaja cu Steagul Albastru, o splendoare.
Eu am fost in Malgrat de Mar la inceputul lunii iunie 2015. Nu stiu de ce plaja este premiata cu steagul albastru. Nisipul este oribil. Pietros, grunjos, n-am mai vazut asa ceva. Plajele sunt frumoase vazute doar dinspre mare, de pe vapor.