TurisMALL
powered by

43564

Ghid Dubrovnik
Obiective turistice

Dubrovnik

Plajele din Dubrovnik atrag anual mii de turisti din intreaga lume. Plaja Banje se afla in fata portii de est, Poarta Ploce, la poalele hotelurilor de lux Excelsior si Argentina. De pe plaja se poate admira frumusetea centrului vechi din Dubrovnik. Copacabana este una dintre cele mai renumite plaje si se afla in apropiere de Babin Kuk, in golful Lapad. In apropiere de plaja Uvala se afla cateva hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, terenuri de tenis si locuri de joaca pentru copii.

Un loc perfect pentru turistii care vor sa inoate este plaja Lokrum, langa centrul vechi al orasului, pe insula Lokrum. Plaja Sveti Jakov se afla in partea de est a orasului, la 2 km distanta de centrul vechi. Pentru mai multa intimitate, puteti lua feribotul pana la arhipelagul Elaphite, unde se afla plajele Kolocep, Lopud si Sipan.

Orasul Dubrovnik este inconjurat de 2 km de fortificatii, cu numeroase turnuri si bastioane, cel mai cunoscut fiind Turnul Lovrijenac, pozitionat in partea de vest a orasului. Deasupra portii se afla o inscriptie in latina: "Non bene pro toto libertas venditur auro" (Libertatea nu ar trebui vanduta nici macar la pretul aurului).

Pe vremuri, orasul Dubrovnik avea 4 porti de acces in cetate: poarta Pile, poarta Ploče, poarta Peskarija si poarta Gate.

Daca intrati in oras pe la poarta Pile, veti ajunge pe strada Stradun, cea mai lunga si mare strada din Dubrovnik, mandria localnicilor. Cu o lungime de 292 m, strada Stradun este centrul comercial, spiritual si al vietii de noapte, fiind adeseori celebrata in cantece antice si poezii moderne.

Sveti Spas este o frumoasa biserica din perioada Renascentista, despre care se spune ca femeile din oras au carat pietre pentru ridicarea sa, iar mortarul a fost intarit cu albusuri de ou si lapte. In 1667, un cutremu a distrus orasul aproape in totalitate, dar, ca printr-un miracol, biserica a ramas intacta.

In dreapta bisericii se afla o superba fantana, denumita dupa arhitectul care a proiectat-o: Marea Fantana a lui Onofrio. In partea de est a strazii Stradun se afla o a doua fantana: Mica Fantana a lui Onofrio, construita de sculptorul Pietro di Martino in anul 1422.

La stanga portii Pile, se afla unul dintre cele mai importante atractii turistice din Dubrovnik: Manastirea Franciscana. Manastirea a fost construita in secolul XIII si este alcatuita din biserica, muzeu, farmacie (cea mai veche din Europa), galerie si gradina.
Manastirea poate fi vizitata zilnic, intre orele 09.00 – 18.00, iar pretul unui bilet este de 4 euro (adulti) si 2 euro (copii, elevi si studenti).

In partea de est a orasului se afla complexul arhitectural Manastirea Dominicana, construita in secolul XIII. Manastirea face parte din mostenirea culturala a orasului Dubrovnik. In contrast cu Manastirea Franciscana, Manastirea Dominicana seamana foarte mult cu o fortareata si reflecta preocuparea bogatului Ragusa pentru securitate intr-un mediu politic instabil. Cu toate acestea, manastirea a ramas un centru important de filozofie si teologie de la fondarea sa in 1390 pana in secolul XX.
Manastirea poate fi vizitata zilnic, intre orele 09.00 – 18.00 (vara) sau 09.00 – 17.00 (iarna). Pretul unui bilet este de 2 euro.

Toate drumurile din Dubrovnik duc la Palatul Rectorului, una dintre cele mai frumoase atractii din oras. Palatul impresioneaza prin constructiile impunatoare, fresce impresionante, colectii de arta si mobilier clasic.
Palatul poate fi vizitat de luni – sambata, intre orele 09.00 – 14.00. In fiecare duminica, Palatul Rectorului este inchis vizitatorilor. Pretul unui bilet este de 2 euro (adulti) si 1 euro (elevi si studenti).

Biserica Baroca St. Blaise a fost construita intre anii 1705 – 1717. In interiorul bisericii poate fi admirata o statuie din argint care il reprezinta pe patronul spiritual al orasului Dubrovnik.

In varful muntelui Srd a fost deschis recent Muzeul Razboiului de Independenta ce prezinta metodele prin care croatii s-au aparat in timpul razboiului din 1991 – 1995.

In apropiere de poarta Pile se afla cel mai modern muzeu din Dubrovnik: Visia Dubrovnik 5D Theatre. Scopul muzeului este de a oferi turistilor o experienta unica in domeniul tehnologiei: holograme si filme, toate in 5D.
Muzeul este deschis zilnic, intre orele 09.00 – 22.00. Pretul unui bilet este de 10 euro (adulti), 8.80 euro (familii cu 4 membrii).

Turistii care nu vor sa isi petreaca vacanta vizitand muzee pot opta pentru o excursie pe insula Mijet. Aici vor avea ocazia sa viziteze unul dintre cele mai frumoase parcuri din Croatia. Vegetatia impresioneaza prin multitudinea de flori parfumante, in nuante ametitoare.

Festivaluri si sarbatori
Una dintre cele mai potrivite perioade pentru a petrece vacanta in Dubrovnik este spre sfarsitul lunii februarie cand are loc Carnavalul de la Dubrovnik, un festival care si-a pastrat traditiile inca din secolul XIV. Desi februarie nu este o luna potrivita pentru o vacanta la malul marii, Carnavalul de la Dubrovnik reuseste sa adune un numar mare de turisti.

Daca nu sunteti adeptii unei vacante in februarie, intre 10 iulie – 25 august are loc un alt festival, Festivalul de Vara Dubrovnik. Evenimentul se desfasoara din 1950 si cuprinde spectacole de opera, concerte de muzica clasica si piese de teatru.

Un alt eveniment foarte important pentru turistii din Dubrovnik este Festivalul de Film, eveniment ce se desfasoara din luna mai 2003.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




scorpio Guest, 18.05.2012

am eu impresia sau bateti campii cu gratie cand vorbiti de sofia ca varianta optima si cea mai scurta. ce sa caut in sofia? ce sa caut in bulgaria? aveti vreo explicatie logica?

 
Danut Flueras Guest, 11.07.2015

Foarte bun practic si explicit dacă i-l citești de doua ori poti vizita Dubrovnik fără sa ai emoti

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Belgia  |  Cehia  |  Romania  |  Malta  |  Austria  |  Spania  | 
Stiai ca?
In Cuba se inregistreaza cei mai multi morti loviti de fulgere?... In perioada 1535 - 1541 (timp de 6 ani), cand Michelangelo picteaza peretele de deasupra altarului Capelei Sixtine, la cererea Papei Paul al III-lea, cu tema „Judecata de Apoi”, artistul trece pri...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari