Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
39306
Ghid Edinburgh
Unde sa mananci
Edinburgh
Bucataria scotiana este bazata pe mancaruri simple, traditionale, cu multe sosuri, dar fara prea multe condimente. Cu numeroase retete transmise din generatie in generatie, bucataria scotiana a fost influentata de cea europeana care si-a pus amprenta si in aceasta zona.
Dintre preparatele traditionale ce trebuie neaparat incercate mentionam: broth (supa crema de miel sau oaie), cullen skink (ciorba de peste afumat cu peste si cartofi), arbroath smokie (eglefin afumat), bannock (paine din fulge de ovaz, preparata la gratar), bridie (placinta cu carne de vita, ceapa si condimente), carnatii lorne, colcannon (tocanita din varza fiarta, cartofi, morcovi si napi), haggis (un amestec de carne tocana din inima, ficat si plamani de oaie, ceapa, condimente, fulgi de ovaz, seu), stovies (mancare de cartofi si legume).
Scotienii sunt mari amatori de peste, acesta facand parte din meniul zilnic al localnicilor. Pestele afumat si legendarii "fish & chips" se numara printre bucatele preferate la pranz sau cina.
Scotia se numara printre putinele tari care se pot lauda cu cele mai fine branzeturi. Preparate din lapte de vaca sau capra, celebritatea branzeturilor scotiene a depasit de multa vreme granitele tarii. Cele mai populare tipuri de branza sunt: cheddar (cascavala din lapte de vaca), crowdie (crema de branza; diminueaza efectele mahmurelii), caboc (branza de vaca, cu o textura moale, folosita la tartine sau biscuiti), blue (branza cu mucegai).
Placintele ocupa un loc special in meniurile scotiene. Din aluaturi crocante sau pufoase, placintele au umpluturi sarate (carne, branza, legume sau peste) si dulci (coacaze, mere, marmelada). Alte dulciuri renumite in Scotia sunt: crema de zahar ars, carrageen moss (budinca dulce din alge marine), clootie (chec cu fructe uscate), cranachan (frisca, whisky, miere, mure si ovaz) si stapag (crema racoritoare facuta din smantana, fulgi de ovaz, fructe, gem si inghetata).
Bautura nationala a scotienilor este whisky, denumita si "apa vietii". Alte bauturi ce merita incercate sunt: berea scotiana, vinul cu scortisoara, ale (suc acidulat cu scortisoara), drambuie (lichior din miere si ierburi aromate cu 40% alcool), irn bru (bautura racoritoare) si sugarelly (limonada din frunze de lemn dulce).
Pentru a gasi un restaurant bun, nu este nevoie sa cauti foarte mult pentru ca le poti intalni la fiecare colt de strada. Indiferent ca sunteti in cautarea unui local specializat pe fructe de mare si peste sau preparate traditionale, in Edinburgh veti gasi un restaurant care sa se potriveasca bugetului dvs.
Restaurantul The Wedgwood are meniul axat pe preparate traditionale scotiene. Localul este elegant, dispune de 48 locuri si un salon privat. Restaurantul are 2 meniuri, in functie de sezon. Desi preturile nu sunt foarte mici, mancarurile sunt delicioase.
Restaurantul The Spice Pavilion se afla in centrul orasului si serveste cele mai bune preparate indiene. Condimentele cu arome unice, prezentarea ingenioasa si staff-ul prietenos sunt cateva dintre atuurile acestui restaurant.
La restaurantul Wildfire veti gasi un meniu bogat in mancaruri traditionale scotiene: fripturi cu sosuri si umpluturi delicioase, fructe de mare si deserturi pufoase. Restaurantul Wildfire se afla pe strada Rose, in centrul orasului Edinburgh.
In cartierul Cowgate se afla restaurantul traditional scotian The Cellar Door. Bucatarul sef detine numeroase premii pentru bucatele sale, iar meniul, desi pretentios, nu este foarte scump. Restaurantul detine si o patiserie unde puteti gusta deserturi minunate.
Dintre preparatele traditionale ce trebuie neaparat incercate mentionam: broth (supa crema de miel sau oaie), cullen skink (ciorba de peste afumat cu peste si cartofi), arbroath smokie (eglefin afumat), bannock (paine din fulge de ovaz, preparata la gratar), bridie (placinta cu carne de vita, ceapa si condimente), carnatii lorne, colcannon (tocanita din varza fiarta, cartofi, morcovi si napi), haggis (un amestec de carne tocana din inima, ficat si plamani de oaie, ceapa, condimente, fulgi de ovaz, seu), stovies (mancare de cartofi si legume).
Scotienii sunt mari amatori de peste, acesta facand parte din meniul zilnic al localnicilor. Pestele afumat si legendarii "fish & chips" se numara printre bucatele preferate la pranz sau cina.
Scotia se numara printre putinele tari care se pot lauda cu cele mai fine branzeturi. Preparate din lapte de vaca sau capra, celebritatea branzeturilor scotiene a depasit de multa vreme granitele tarii. Cele mai populare tipuri de branza sunt: cheddar (cascavala din lapte de vaca), crowdie (crema de branza; diminueaza efectele mahmurelii), caboc (branza de vaca, cu o textura moale, folosita la tartine sau biscuiti), blue (branza cu mucegai).
Placintele ocupa un loc special in meniurile scotiene. Din aluaturi crocante sau pufoase, placintele au umpluturi sarate (carne, branza, legume sau peste) si dulci (coacaze, mere, marmelada). Alte dulciuri renumite in Scotia sunt: crema de zahar ars, carrageen moss (budinca dulce din alge marine), clootie (chec cu fructe uscate), cranachan (frisca, whisky, miere, mure si ovaz) si stapag (crema racoritoare facuta din smantana, fulgi de ovaz, fructe, gem si inghetata).
Bautura nationala a scotienilor este whisky, denumita si "apa vietii". Alte bauturi ce merita incercate sunt: berea scotiana, vinul cu scortisoara, ale (suc acidulat cu scortisoara), drambuie (lichior din miere si ierburi aromate cu 40% alcool), irn bru (bautura racoritoare) si sugarelly (limonada din frunze de lemn dulce).
Pentru a gasi un restaurant bun, nu este nevoie sa cauti foarte mult pentru ca le poti intalni la fiecare colt de strada. Indiferent ca sunteti in cautarea unui local specializat pe fructe de mare si peste sau preparate traditionale, in Edinburgh veti gasi un restaurant care sa se potriveasca bugetului dvs.
Restaurantul The Wedgwood are meniul axat pe preparate traditionale scotiene. Localul este elegant, dispune de 48 locuri si un salon privat. Restaurantul are 2 meniuri, in functie de sezon. Desi preturile nu sunt foarte mici, mancarurile sunt delicioase.
Restaurantul The Spice Pavilion se afla in centrul orasului si serveste cele mai bune preparate indiene. Condimentele cu arome unice, prezentarea ingenioasa si staff-ul prietenos sunt cateva dintre atuurile acestui restaurant.
La restaurantul Wildfire veti gasi un meniu bogat in mancaruri traditionale scotiene: fripturi cu sosuri si umpluturi delicioase, fructe de mare si deserturi pufoase. Restaurantul Wildfire se afla pe strada Rose, in centrul orasului Edinburgh.
In cartierul Cowgate se afla restaurantul traditional scotian The Cellar Door. Bucatarul sef detine numeroase premii pentru bucatele sale, iar meniul, desi pretentios, nu este foarte scump. Restaurantul detine si o patiserie unde puteti gusta deserturi minunate.
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 8 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Stiai ca?
Capibara este cel mai mare rozator din lume. Neobisnuitele animale pot ajunge pana la 80 de kg....
Cei mai mari iubitori ai carnii de porc sunt danezii. In Danemarca exista de doua ori mai multi porci decat intreaga populatie umana a acestei tari?...
Dictionar
turistic
Belvedere - Constructie, platforma sau terasa pozitionata pe un loc inalt de unde se poate admira o priveliste superba.