Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
107870
Ghid Istanbul
Unde sa mananci
Istanbul
In foarte multe localuri traditionale ospatarii aduc clientilor o tava cu o gama extrem de variata de meze (echivalentul aperitivelor, atat calde, cat si reci) din care turistii aleg ce vor sa manance.
De asemenea, in restaurantele din centru, meniurile sunt si in limba engleza. Daca va indepartati de zonele considerate turistice si vreti totusi sa mancati intr-unul dintre localurile frecventate de localnici, dar nu intelegeti meniul, e de ajuns sa aratati chelnerilor ce vreti sa comandati.
Lokanta este denumirea data localurilor simple, cu preturi rezonabile, dar care nu servesc alcool. Cafenelele cu autoservire si foarte ieftine sunt numite bufe. In Kebapci puteti cumpara kebab si lahmacun, o clatita cu diferite umpluturi. In Donerci gasiti doner kebab si alte tipuri de carne fripta, iar echivalentul turcesc pentru pizzerii este Pideci.
In ceea ce priveste desertul, in Muhallebici puteti cumpara sarlote delicioase, iar in pastane gasiti produse de patiserie, inclusiv renumitele baclavale.
Pentru o petrecere cu specific turcesc, cu muzica traditionala si alcool, intrati in Meyhane. Iubitori de narghilea trebuie sa intre in cafenelele nargile unde se bea ceai.
Saloanele de ceai Cayhane sunt, in mare, destinate barbatilor care vin sa se relaxeze jucand table.
Turcii incep fiecare masa cu meze, gustari calde sau reci. Cateva exemple de meze calde sunt kebabul din ficat de pui si branza la gratar, in timp ce haydari (pasta de iaurt cu menta si usturoi), midye pilakisi (midii prajite in ulei de masline) si cerkez tavugu (pui rece cu sos de alune si paine) sunt cateva exemple de meze reci.
Doua specialitati culinare turcesti pe care trebuie sa le incercati cand mergeti la Istanbul sunt Imam Bayildi (Imamul a lesinat), preparata din vinete umplute cu ceapa si rosii si Guvec (tocana), gatita mai ales din carne de miel si legume.
De asemenea, in restaurantele din centru, meniurile sunt si in limba engleza. Daca va indepartati de zonele considerate turistice si vreti totusi sa mancati intr-unul dintre localurile frecventate de localnici, dar nu intelegeti meniul, e de ajuns sa aratati chelnerilor ce vreti sa comandati.
Lokanta este denumirea data localurilor simple, cu preturi rezonabile, dar care nu servesc alcool. Cafenelele cu autoservire si foarte ieftine sunt numite bufe. In Kebapci puteti cumpara kebab si lahmacun, o clatita cu diferite umpluturi. In Donerci gasiti doner kebab si alte tipuri de carne fripta, iar echivalentul turcesc pentru pizzerii este Pideci.
In ceea ce priveste desertul, in Muhallebici puteti cumpara sarlote delicioase, iar in pastane gasiti produse de patiserie, inclusiv renumitele baclavale.
Pentru o petrecere cu specific turcesc, cu muzica traditionala si alcool, intrati in Meyhane. Iubitori de narghilea trebuie sa intre in cafenelele nargile unde se bea ceai.
Saloanele de ceai Cayhane sunt, in mare, destinate barbatilor care vin sa se relaxeze jucand table.
Turcii incep fiecare masa cu meze, gustari calde sau reci. Cateva exemple de meze calde sunt kebabul din ficat de pui si branza la gratar, in timp ce haydari (pasta de iaurt cu menta si usturoi), midye pilakisi (midii prajite in ulei de masline) si cerkez tavugu (pui rece cu sos de alune si paine) sunt cateva exemple de meze reci.
Doua specialitati culinare turcesti pe care trebuie sa le incercati cand mergeti la Istanbul sunt Imam Bayildi (Imamul a lesinat), preparata din vinete umplute cu ceapa si rosii si Guvec (tocana), gatita mai ales din carne de miel si legume.

![]() |
Pagina 4 din 9 |
Obiective turistice![]() |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
Ghiduri
turistice
Evenimente
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Stiai ca?
Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un barbat obisnuit intre 2.000 si 4.000 de cuvinte pe zi?...
Greutatea tuturor furnicilor de pe Terra este mai mare decat greutatea tuturor oamenilor.
Furnicile traiesc pe Pamant de peste 100 de milioane de ani, fiind considerata specia care a evoluat si s-a...
Dictionar
turistic
Clasa economica - Economy class - Calitatea acestor servicii este de nivel mediu, cu pret redus si se aplica la biletele de avion si la camerele de hotel.
Extrem de util si la obiect.Am fost la Istanbul in martie 2011i am ramas iremediabil indragostita de acest oras uluitor.Imi pare rau ca nu am citit acest ghid inainte, cuprinde aproape tot ceea ce ar trebui sa stii cand vizitezi Istanbulul. Mi-ar fi placut totusi cateva comentarii despre partea europeana si cea asiatica. Va multumesc pentru sfaturile dvs.