Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
44051
Ghid Mallorca
Unde sa mananci
Mallorca
Pentru a simti cat mai bine traditia si savoarea Spaniei nu trebuie ratate preparatele traditionale servite in restaurante sau taverne. Bucataria din Mallorca nu impresioneaza prin bucate iesite din comun, ci prin ingredientele inedite folosite: stafide, migdale sau diferite specii de peste.
Bucataria spaniola este celebra pentru bucatele cu carne tocata. Cel mai popular fel de mancare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Cele mai populare feluri de tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat in aer liber), sunca locala, branzeturi, fasole gatita cu bacon, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne si fructe de mare. Un alt aperitiv ce merita incercat este platouas (8 felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, cu doua tipuri de icre si cu somon).
Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Palma de Mallorca veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.
Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.
Bucataria spaniola are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.
Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileña (tocana picanta de vita), cocido madrileño (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi), sobrassada (carnati picanti, nativi din Mallorca).
Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.
Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol "sangre" (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.
In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.
De asemenea, puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.
O masa in oras porneste de la 15 euro de persoana, depasind 50 euro in localurile de lux.
Recomandarile noastre sunt: Ummo (cele mai bune tapas), Zee (cel mai bun restaurant din Mallorca), Can BoQueta (statiunea Soller), Can Cera (Palma de Mallorca), Ran de Mar (vedere superba spre golf), Bonaire Bistro & Cafe (Palma de Mallorca), Es Moli (statiunea Sant Elm, restaurant pescaresc), Opio (Palma de Mallorca, meniu sofisticat), L'Arruzz (vedere spre mare, meniu cu fructe de mare si peste), Es Vi (tapas delicioase).
Bucataria spaniola este celebra pentru bucatele cu carne tocata. Cel mai popular fel de mancare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Cele mai populare feluri de tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat in aer liber), sunca locala, branzeturi, fasole gatita cu bacon, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne si fructe de mare. Un alt aperitiv ce merita incercat este platouas (8 felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, cu doua tipuri de icre si cu somon).
Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Palma de Mallorca veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.
Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.
Bucataria spaniola are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.
Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileña (tocana picanta de vita), cocido madrileño (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi), sobrassada (carnati picanti, nativi din Mallorca).
Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.
Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol "sangre" (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.
In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.
De asemenea, puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.
O masa in oras porneste de la 15 euro de persoana, depasind 50 euro in localurile de lux.
Recomandarile noastre sunt: Ummo (cele mai bune tapas), Zee (cel mai bun restaurant din Mallorca), Can BoQueta (statiunea Soller), Can Cera (Palma de Mallorca), Ran de Mar (vedere superba spre golf), Bonaire Bistro & Cafe (Palma de Mallorca), Es Moli (statiunea Sant Elm, restaurant pescaresc), Opio (Palma de Mallorca, meniu sofisticat), L'Arruzz (vedere spre mare, meniu cu fructe de mare si peste), Es Vi (tapas delicioase).
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 9 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Stiai ca?
Mangustele sunt imune la veninul serpilor?...
Venus este singura planeta care se invarte in sensul acelor de ceasornic?...
Dictionar
turistic
Bungalow - Un tip de camera oferita de anumite hoteluri de lux. Bungalow-ul este pozitionat intr-o zona mai deosebita, intima, deasupra marii sau intr-o zona cu multa verdeata; ofera privelisti deosebite, are veranda si camere elegante.