Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
105784
Ghid Napoli
Unde sa mananci
Napoli
Napoli este un oras incitant care, pe langa atractiile turistice pline de istorie, fascineaza turistii si prin bucataria extraordinara. Locatiile stilate, restaurantele traditionale sau terasele pline de tineri sunt doar cateva dintre optiunile disponibile in Napoli. Meniurile bogate in preparate delicioase, precum si atmosfera intima garanteaza o seara reusita.
Probabil cel mai renumit fel de mancare din Italia este pizza. Cu numeroase variante, in Napoli veti fi incantati de cat de gustoasa poate fi pizza.
Cele mai bune paste le veti gasi in Italia. In Napoli exista numeroase retete care va vor da pe spate: de la retetele clasice pana la paste cu fructe de mare, menta, dovleac. Foarte populare sunt si spaghetti alla puttanesca (paste cu sos rosu, masline negre si capere).
Aperitivul traditional din pizzerii este bruschetta (paine prajita frecata cu usturoi, ulei de masline, sare si cu sos de rosii pe deasupra) si carnuri afumate cum ar fi prosciuto crudo sau salam. Majoritatea localurilor au bufet cu autoservire.
Un meniu tipic napoletan incepe cu mozzarella in carrozza (mozzarella intr-o crusta crocanta de pesmet) si contiua cu o portie consistenta de paste: spaghette alla puttanesca, spaghette cu scoici, maccheroni neapolitan ragù sauce (paste cu sos rosu).
Ca fel principal va recomandam impepata di cozze (middi prajite). Nu ezitati sa comandati la restaurant pasta con il nero di seppia, adica paste combinate cu un sos bogat de rosii si sepie, puternic colorate in negru cu cerneala sepiei. Risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii, creveti si peste) este o alta delicatesa cu o textura inconfundabila si cu un gust special. Risotto milanese este o mancare delicioasa facuta din orez, parmezan, ciuperci si vin alb.
Saltimboca este escalopul de vitel, acoperit de straturi de frunze de salvie si prosciuto, apoi stropit cu vin alb. Carciofi alla romana sunt anghinarele fragede, asezonate cu usturoi si menta, calite intr-un amestec de ulei de masline si apa. Mielul de primavara sau abbacchio scottadito este foarte fraged si se gaseste in meniuri in perioada Pastelui, inainte de sacrificarea de primavara.
O alta mancare traditionala este gnocchi alla romana, niste galuste din cartofi si faina, servite cu sos de rosii sau sos de gorgonzola. Turistii carora le plac preparatele excentrice isi pot incerca norocul cu pajata (intestine de vitel de lapte fierte cu laptele matern inca aflat in ele; acestea se taie, se toarna sos de rosii si se pun peste pastele fierbinti) sau coda alla vacinara (coada de vita inabusita in suc de rosii cu telina).
De asemenea, nu omiteti parmigiana di melanzane (vinete cu parmezan la cuptor), pasta e fagioli (paste cu fasole), ravioli capresi (paste umplute cu branza cacciotta si cu sos de rosii), cozze (scoici cu sos picant), polpette (chiftele napoletane).
Maritozzi sunt chifle moi, ovale, facute cu stafide si coji de portocale. Ele se servesc cu cafea si pot fi umplute cu frisca proaspata. Crostata di Ricotta este un fel de cheesecake facut cu fructe confiate: stafide, nuci de pin sau alte arome, cum ar fi ciocolata. Tiramisu este un alt desert legendar, iar cantucci con vin santo (biscuiti cu vin dulce) sunt nelipsiti de pe mesele italienilor.
Alte dulciuri delicioase sunt: torta caprese (tort de ciocolata), il baba (gogosi cu sirop de limoncello si diverse umpluturi), sfogliatelle (foietaj cu crema ricotta), delizie al limone (prajitura cu crema de lamaie) si torta ricotta e pera (tort cu crema de vanilie si pere).
In privinta restaurantelor, va recomandam: restaurantul Rosati, locatiile din zona Borgo Marinaro si Santa Lucia, cele mai ieftine restaurante se afla in zona Mergellina.
Alte locatii cu mancare excelenta italieneasca sunt: Sophia's Ristorante Italiano, Sweet Mama's Island Cuisine, Lindburgers and Bottles, Citrus Seafood, Pelagos Cafe, Baleen Naples si Roy's.
De review-uri excelente se bucura si restaurantul Daniela, afacerea unei romance care are un meniu bogat in preparate romanesti, unguresti si italienesti.
Probabil cel mai renumit fel de mancare din Italia este pizza. Cu numeroase variante, in Napoli veti fi incantati de cat de gustoasa poate fi pizza.
Cele mai bune paste le veti gasi in Italia. In Napoli exista numeroase retete care va vor da pe spate: de la retetele clasice pana la paste cu fructe de mare, menta, dovleac. Foarte populare sunt si spaghetti alla puttanesca (paste cu sos rosu, masline negre si capere).
Aperitivul traditional din pizzerii este bruschetta (paine prajita frecata cu usturoi, ulei de masline, sare si cu sos de rosii pe deasupra) si carnuri afumate cum ar fi prosciuto crudo sau salam. Majoritatea localurilor au bufet cu autoservire.
Un meniu tipic napoletan incepe cu mozzarella in carrozza (mozzarella intr-o crusta crocanta de pesmet) si contiua cu o portie consistenta de paste: spaghette alla puttanesca, spaghette cu scoici, maccheroni neapolitan ragù sauce (paste cu sos rosu).
Ca fel principal va recomandam impepata di cozze (middi prajite). Nu ezitati sa comandati la restaurant pasta con il nero di seppia, adica paste combinate cu un sos bogat de rosii si sepie, puternic colorate in negru cu cerneala sepiei. Risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii, creveti si peste) este o alta delicatesa cu o textura inconfundabila si cu un gust special. Risotto milanese este o mancare delicioasa facuta din orez, parmezan, ciuperci si vin alb.
Saltimboca este escalopul de vitel, acoperit de straturi de frunze de salvie si prosciuto, apoi stropit cu vin alb. Carciofi alla romana sunt anghinarele fragede, asezonate cu usturoi si menta, calite intr-un amestec de ulei de masline si apa. Mielul de primavara sau abbacchio scottadito este foarte fraged si se gaseste in meniuri in perioada Pastelui, inainte de sacrificarea de primavara.
O alta mancare traditionala este gnocchi alla romana, niste galuste din cartofi si faina, servite cu sos de rosii sau sos de gorgonzola. Turistii carora le plac preparatele excentrice isi pot incerca norocul cu pajata (intestine de vitel de lapte fierte cu laptele matern inca aflat in ele; acestea se taie, se toarna sos de rosii si se pun peste pastele fierbinti) sau coda alla vacinara (coada de vita inabusita in suc de rosii cu telina).
De asemenea, nu omiteti parmigiana di melanzane (vinete cu parmezan la cuptor), pasta e fagioli (paste cu fasole), ravioli capresi (paste umplute cu branza cacciotta si cu sos de rosii), cozze (scoici cu sos picant), polpette (chiftele napoletane).
Maritozzi sunt chifle moi, ovale, facute cu stafide si coji de portocale. Ele se servesc cu cafea si pot fi umplute cu frisca proaspata. Crostata di Ricotta este un fel de cheesecake facut cu fructe confiate: stafide, nuci de pin sau alte arome, cum ar fi ciocolata. Tiramisu este un alt desert legendar, iar cantucci con vin santo (biscuiti cu vin dulce) sunt nelipsiti de pe mesele italienilor.
Alte dulciuri delicioase sunt: torta caprese (tort de ciocolata), il baba (gogosi cu sirop de limoncello si diverse umpluturi), sfogliatelle (foietaj cu crema ricotta), delizie al limone (prajitura cu crema de lamaie) si torta ricotta e pera (tort cu crema de vanilie si pere).
In privinta restaurantelor, va recomandam: restaurantul Rosati, locatiile din zona Borgo Marinaro si Santa Lucia, cele mai ieftine restaurante se afla in zona Mergellina.
Alte locatii cu mancare excelenta italieneasca sunt: Sophia's Ristorante Italiano, Sweet Mama's Island Cuisine, Lindburgers and Bottles, Citrus Seafood, Pelagos Cafe, Baleen Naples si Roy's.
De review-uri excelente se bucura si restaurantul Daniela, afacerea unei romance care are un meniu bogat in preparate romanesti, unguresti si italienesti.
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 9 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Stiai ca?
Cele mai calde izvoare de apa termala din Romaia se gasesc in statiunea Baile Herculane. Aici temperatura apei depaseste 55 grade Celsius....
Continentul Africa acopera 22% din suprafata uscata a Pamantului?...
Dictionar
turistic
Talasoterapie - Tratament terapeutic care consta in bai de mare asociate cu aer marin, folosit in boli ca reumatismul cronic, sinuzita etc.