Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
53433
Ghid Nisipurile De Aur
Unde sa mananci
Nisipurile De Aur
Bucataria bulgara este reprezentativa pentru sudul Europei, iar cultura slava si-a pus amprenta si pe preparatele bulgaresti. Diversitatea este cuvantul care defineste cel mai bine aceasta bucatarie: fructe, legume, ierburi aromate, super calde sau reci, produse de patiserie sau dulciuri cu crème aromate. Bogate in legume, branza si sunca, salatele bulgaresti sunt vedetele meniurilor traditionale.
Cele mai populare mancaruri sunt: shkembe chorba (ciorba de burta), tarator (supa rece din iaurt), baritsa (placinta sarata din aluat de foetaj, oua si branza), lukanka (salam din carne de porc, vita si condimente: piper negru, chimen, sare), kebapche (chiftelute la gratar din carne tocata in forma de carnat), moussaka (musaca din legume sau carne tocata servita cu iaurt), kavarma (tocanita de legume cu carne de porc sau pui), sarmi (sarmale), sirene (branza bulgareasca), kiselo mlyako (iaurt bulgaresc).
Bulgarii nu se pot lauda cu dulciuri traditionale: majoritatea este adoptata de la popoarele vecine: baclava, crema caramel, gogosi cu diverse umpluturi, placinte cu fructe sau crème de vanilie si ciocolata.
Rakia este una dintre bauturile preferate ale bulgarilor. Asemanatoare la gust cu bourbon-ul, rakia este bautura care nu lipseste de pe masa. Boza este o bautura dulce, cu foarte putin alcool. Preferata de domnisoare pentru gustul delicat, boza este perfecta in zilele calduroase. Vinul bulgaresc este cunoscut in toata lumea pentru savoarea sa deosebita.
Daca nu vreti sa parasiti plaja la pranz, va recomandam sa serviti masa intr-unul din restaurantele de pe plaja. Mancarea traditionala, preturile mici si privelistea placuta garanteaza un pranz reusit.
In apropiere de hotelul Admiral se afla un restaurant traditional bulgaresc, Old Oak. Preturile sunt acceptabile, mancarea este delicioasa, iar portiile imense.
Alte restaurante unde veti putea servi o masa foarte buna sunt: Happy Bar & Grill, Chiflika (meniu traditional si program folcloric), Old Lighthouse (meniu international), Neptun (specialitati de peste si fructe de mare), Gerana (meniuri internationale si vegetariene), Old House (meniu bulgaresc traditional).
Cele mai populare mancaruri sunt: shkembe chorba (ciorba de burta), tarator (supa rece din iaurt), baritsa (placinta sarata din aluat de foetaj, oua si branza), lukanka (salam din carne de porc, vita si condimente: piper negru, chimen, sare), kebapche (chiftelute la gratar din carne tocata in forma de carnat), moussaka (musaca din legume sau carne tocata servita cu iaurt), kavarma (tocanita de legume cu carne de porc sau pui), sarmi (sarmale), sirene (branza bulgareasca), kiselo mlyako (iaurt bulgaresc).
Bulgarii nu se pot lauda cu dulciuri traditionale: majoritatea este adoptata de la popoarele vecine: baclava, crema caramel, gogosi cu diverse umpluturi, placinte cu fructe sau crème de vanilie si ciocolata.
Rakia este una dintre bauturile preferate ale bulgarilor. Asemanatoare la gust cu bourbon-ul, rakia este bautura care nu lipseste de pe masa. Boza este o bautura dulce, cu foarte putin alcool. Preferata de domnisoare pentru gustul delicat, boza este perfecta in zilele calduroase. Vinul bulgaresc este cunoscut in toata lumea pentru savoarea sa deosebita.
Daca nu vreti sa parasiti plaja la pranz, va recomandam sa serviti masa intr-unul din restaurantele de pe plaja. Mancarea traditionala, preturile mici si privelistea placuta garanteaza un pranz reusit.
In apropiere de hotelul Admiral se afla un restaurant traditional bulgaresc, Old Oak. Preturile sunt acceptabile, mancarea este delicioasa, iar portiile imense.
Alte restaurante unde veti putea servi o masa foarte buna sunt: Happy Bar & Grill, Chiflika (meniu traditional si program folcloric), Old Lighthouse (meniu international), Neptun (specialitati de peste si fructe de mare), Gerana (meniuri internationale si vegetariene), Old House (meniu bulgaresc traditional).
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 9 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Maratonul Londonez se desfasoara anual in aprilie, fiind unul dintre cele mai mari maratoane urbane ..
Stiai ca?
Desertul unde s-a inregistrat cea mai lunga perioada secetoasa este Atacama, unde ploaia a revenit dupa 400 ani? ...
Stonehenge este cel mai important monument preistoric din Anglia, situat in comitatul Wiltshire (in Campia Salisbury).
Acest ansamblu celebru de pietre uriase este deosebit de misterios, intrucat nu ...
Dictionar
turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie.
Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri.
Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie.
Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.