TurisMALL
powered by

166892

Ghid Roma
Unde sa mananci

Roma

Italienilor le place sa manance si le place mancarea buna. In centrul orasului se afla cele mai multe restaurante si cei mai multi turisti, asa ca este usor sa te pacalesti. In schimb, daca vedeti restaurante cu localnici, atunci intrati fara grija, pentru ca nu aveti cum sa dati gres.

Pentru cei care nu stiu, bucataria italieneasca nu este compusa doar din paste si pizza. Meniurile restaurantelor sunt intesate cu bucate delicioase, din diverse regiuni ale tarii, multe dintre ele fiind preparate traditionale.

Aperitivul traditional din pizzerii este bruschetta (paine prajita frecata cu usturoi, ulei de masline, sare si cu sos de rosii pe deasupra) si carnuri afumate cum ar fi prosciuto crudo sau salam. Majoritatea localurilor au bufet cu autoservire.

Saltimboca este escalopul de vitel, acoperit de straturi de frunze de salvie si prosciuto, apoi stropit cu vin alb. Carciofi alla romana sunt anghinarele fragede, asezonate cu usturoi si menta, calite intr-un amestec de ulei de masline si apa. Mielul de primavara sau abbacchio scottadito este foarte fraged si se gaseste in meniuri in perioada Pastelui, inainte de sacrificarea de primavara.

In fiecare joi, romanii mananca gnocchi alla romana, niste galuste din cartofi si faina, servite cu sos de rosii sau sos de gorgonzola. Turistii carora le plac preparatele excentrice isi pot incerca norocul cu pajata (intestine de vitel de lapte fierte cu laptele matern inca aflat in ele; acestea se taie, se toarna sos de rosii si se pun peste pastele fierbinti) sau coda alla vacinara (coada de vita inabusita in suc de rosii cu telina).

Desi italienii nu se dau in vant dupa dulciuri, la Roma veti gasi cea mai buna inghetata din lume. Pe langa aromele clasice de vanilie, ciocolata sau capsuni, veti gasi si diverse sortimente, care de care mai incantatoare pentru papilele gustative: mango, rodii, cu crema de whisky, rom sau alte bauturi alcoolice. Maritozzi sunt chifle moi, ovale, facute cu stafide si coji de portocale. Ele se servesc cu cafea si pot fi umplute cu frisca proaspata. Crostata di Ricotta este un fel de cheesecake facut cu fructe confiate: stafide, nuci de pin sau alte arome, cum ar fi ciocolata. Tiramisu este un alt desert legendar, iar cantucci con vin santo (biscuiti cu vin dulce) sunt nelipsiti de pe mesele italienilor.

Frascati este cel mai bun vin al Italiei. Facut din struguri albi, de pe podgoriile din jurul Romei, vinul are un parfum deosebit. Chianti este cel mai intalnit vin in barurile si restaurantele Romei. Este un vin rosu, vechi renumit, preparat din struguri de pe domeniile Toscanei. Dupa ce termina de mancat, italienii servesc un pahar de grappa, cel mai bun digestiv, cu un gust relativ aspru.

Unul dintre cele mai celebre restaurante din Roma este Hostaria Antica Roma. Restaurantul se afla pe catacombele de pe via Appia Antica si este construit intr-unul din fostele temple ale Romei, restaurantul este confortabil, ideal pentru romantici. Aici veti gasi bucate traditionale, preparate cu ingrediente proaspete si o fabuloasa lista de vinuri.

In apropiere de Gara Termini se afla una dintre cele mai bune pizzerii din Roma: Babbo''s. Meniul este foarte bogat, lista de vinuri este impresionanta, iar preturile sunt accesibile pentru toti turistii.

Pentru mancaruri mai sofisticate, puteti incerca restaurantul Crispi 19. Meniul este axat pe preparate din peste si fructe de mare, dar exista si paste, fripturi, salate si diverse delicatese pentru vegetarieni. Preturile nu sunt foarte mari, iar staff-ul este foarte prietenos si amabil.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 9   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




MACARIE RODICA Guest, 23.03.2011

Roma este fantastica. Dupa mine intrece Parisul. Am vazut-o de 2 ori, dar as dori sa o vad an de an. Ghidul este la obiect si foarte util.

 
adi Guest, 07.07.2011

ok

 
ionel costa Guest, 23.01.2018

Ghidul prezentat este sintetic si vreau sa-i multumesc autorului.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Italia  |  Belgia  |  Malta  |  Cehia  |  Austria  |  Spania  | 
Stiai ca?
Una din cinci persoane de pe Terra traieste cu mai putin de 1$ pe zi?... George Bothezat este inventatorul elicopterului cu patru elice, denumit și “Caracatita zburatoare”. ...
Dictionar turistic
Centru de informatii turistice - Tourist information centre - Birou ce ofera informatii despre atractii turistice, facilitati si servicii oferite, si uneori ofera si servicii de rezervare de bilete. Poate apartine de guvern, "tourist boards" sau de alte organizatii si are o sfera de actiune locala sau mai larga.
7 recomandari