Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
26269
Ghid Salzburg
Unde sa mananci
Salzburg
Gradini umbrite, cafenele traditionale, restaurante elegante, baruri trendy sau pensiuni cochete sunt locurile in care puteti avea parte de o masa delicioasa. Marea diversitate de localuri garanteaza reusita festinului. Restaurantele pretentioase au preturi foarte mari, iar preparatele sunt extraordinare.
Salzburg face parte din Austria de peste 200 ani, iar mancarea este un mix ingenios intre traditiile bavareze si cele austriece. Bucataria austriaca este diversificata si colorata: dulceata preparatele din Bohemia se imbina ideal cu condimentele unguresti si cu ingredientele mediteraneene.
La loc de cinste in preferintele austriecilor cand vine vorba de supe, se afla Leberknodelsuppe, adica o supa limpede de vita, cu perisoare mici, din ficat. Alte supe servite adesea in restaurantele din Salzburg sunt: eachtlingsuppe (ciorba de cartofi cu carne de vita si oua) si winer suppentopf (ciorba de carnati).
Snitelul are o crusta crocanta din pesmet este auriu si subtire si se serveste in mod traditional cu salata de cartofi. Pe langa snitel, vizitatorii mai incearca gulasul si gefullte paprika, adica ardei umpluti cu un amestec de carne tocata si orez si serviti de obicei cu sos de rosii si cartofi.
Localnicii gusta la micul dejun Gugelhupf, a carui denumire vine de la tava circulara in care se coace. Legenda spune ca imparatul Franz Iosif manca o bucata de fiecare data cand isi vizita amanta, actrita Katharina Schratt, la cafeaua de dupa amiaza. Tot imparatul Franz Iosif este cel care se delecta cu tafelspitz in fiecare zi, potrivit legendelor locale. Tafelspitzul inseamna un fel de mancare realizat din pulpa fiarta de vaca, servita cu rosti, adica mai multe bucati de cartofi gratinati, stropiti cu sos de mere si hrean.
Printre bucatele traditionale servite in Salzburg se numara si kaspressknödel (gogosi prajite din cartofi), beuschl (tocanita din plamani, trahee de porc, morcovi, vin alb, ceapa si telina), käsespätzle (budinca cu taitei si branza), fleischkknödel (chiftele de cartofi umplute cu carne), pinzgauer specktorte (placinta cu crusta crocanta si umplutura de bacon, cascaval, ceapa si smantana), rindsrouladen (rulada de vita umpluta cu castraveti murati) si bierfleisch (friptura de vita inabusita in bere neagra).
Desertul incheie intotdeauna o masa copioasa. Din bucataria austriaca va recomandam legendarul strudel cu mere (sau cu alte umpluturi: gem de visine, mac sau ciocolata), kaiserschmarrn (clatite pufoase cu sos de mere sau afine), bierkuchen (chec cu cacao), salzburg nockerl (desert pufos din lapte si fructe de padure), gugelhupf (pandispan).
Berea este cea mai populara bautura alcoolica din Salzburg. Incercati brandurile locale (Müllner Bräu, Bockbier, Dunkles Hefeweizen si veti fi incantati. Vara weißer spritzer (spritul din apa minerala si vin) este un competitor puternic pentru bere.
Recomadarile noastre pentru restaurantele din Salzburg sunt: Weisses Kreuz, Republic Cafe, Goldener Hirsch (restaurant de top), Sternbräu, Stiftkeller St Peter, Ikarus – Hangar-7, Schloss Aigen, Esszimmer si Barenwirt.
Salzburg face parte din Austria de peste 200 ani, iar mancarea este un mix ingenios intre traditiile bavareze si cele austriece. Bucataria austriaca este diversificata si colorata: dulceata preparatele din Bohemia se imbina ideal cu condimentele unguresti si cu ingredientele mediteraneene.
La loc de cinste in preferintele austriecilor cand vine vorba de supe, se afla Leberknodelsuppe, adica o supa limpede de vita, cu perisoare mici, din ficat. Alte supe servite adesea in restaurantele din Salzburg sunt: eachtlingsuppe (ciorba de cartofi cu carne de vita si oua) si winer suppentopf (ciorba de carnati).
Snitelul are o crusta crocanta din pesmet este auriu si subtire si se serveste in mod traditional cu salata de cartofi. Pe langa snitel, vizitatorii mai incearca gulasul si gefullte paprika, adica ardei umpluti cu un amestec de carne tocata si orez si serviti de obicei cu sos de rosii si cartofi.
Localnicii gusta la micul dejun Gugelhupf, a carui denumire vine de la tava circulara in care se coace. Legenda spune ca imparatul Franz Iosif manca o bucata de fiecare data cand isi vizita amanta, actrita Katharina Schratt, la cafeaua de dupa amiaza. Tot imparatul Franz Iosif este cel care se delecta cu tafelspitz in fiecare zi, potrivit legendelor locale. Tafelspitzul inseamna un fel de mancare realizat din pulpa fiarta de vaca, servita cu rosti, adica mai multe bucati de cartofi gratinati, stropiti cu sos de mere si hrean.
Printre bucatele traditionale servite in Salzburg se numara si kaspressknödel (gogosi prajite din cartofi), beuschl (tocanita din plamani, trahee de porc, morcovi, vin alb, ceapa si telina), käsespätzle (budinca cu taitei si branza), fleischkknödel (chiftele de cartofi umplute cu carne), pinzgauer specktorte (placinta cu crusta crocanta si umplutura de bacon, cascaval, ceapa si smantana), rindsrouladen (rulada de vita umpluta cu castraveti murati) si bierfleisch (friptura de vita inabusita in bere neagra).
Desertul incheie intotdeauna o masa copioasa. Din bucataria austriaca va recomandam legendarul strudel cu mere (sau cu alte umpluturi: gem de visine, mac sau ciocolata), kaiserschmarrn (clatite pufoase cu sos de mere sau afine), bierkuchen (chec cu cacao), salzburg nockerl (desert pufos din lapte si fructe de padure), gugelhupf (pandispan).
Berea este cea mai populara bautura alcoolica din Salzburg. Incercati brandurile locale (Müllner Bräu, Bockbier, Dunkles Hefeweizen si veti fi incantati. Vara weißer spritzer (spritul din apa minerala si vin) este un competitor puternic pentru bere.
Recomadarile noastre pentru restaurantele din Salzburg sunt: Weisses Kreuz, Republic Cafe, Goldener Hirsch (restaurant de top), Sternbräu, Stiftkeller St Peter, Ikarus – Hangar-7, Schloss Aigen, Esszimmer si Barenwirt.
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 10 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Stiai ca?
Muntele Rarau reprezinta muntele din tara noastra unde au fost descoperiti corali, alge marine, amoniti si alte componente ce acum 140 de milioane de ani intrau in componenta recifelor....
In spatiu, astronautii nu pot plange? In lipsa gravitatiei, lacrimile nu pot curge (nici flatulenta nu este posibila in stare de imponderabilitate)....
Dictionar
turistic
No show - Un client si-a rezervat o camera la hotel sau un loc intr-un avion si nu se prezinta. In cazul hotelurilor, de obicei, se sanctioneaza cu plata primei nopti de cazare.