TurisMALL
powered by

36122

Ghid Timisoara
Cum ajungi

Timisoara

Cetatea de pe Timis este un oras al parcurilor, al civilizatiei, al timpului care are rabdare cu oamenii si al arhitecturii desprinse din arta vieneza. Orasul a tinut ridicat de-a lungul vremii, standardul de viata, fiind primul oras din Europa continentala cu strazile iluminate electric, orasul unde s-a consemnat prima strada asfaltata de pe teritoriul Romaniei, prima resedinta de judet unde au avut loc proiectii cinematografice... Si debuturile culturale, tehnice si civice pot continua pentru ca nu degeaba si-a insusit acest frumos oras vorba "Banatu'' e fruncea".

Cu masina
Distanta dintre Bucuresti – Timisoara este de 558 km si poate fi parcursa in aproximativ 8 ore. Cea mai indicata ruta este Pitesti – Craiova – Timisoara.
Cu trenul
Din Gara de Nord pleaca in fiecare zi trenuri rapid sau accelerat spre Timisoara. Durata calatoriei este de 8 ore, iar pretul biletului dus este de 80 – 90 ron.
Cu avionul
Avionul este cea mai rapida si comoda cale de a calatori spre Timisoara. Din Bucuresti pleaca curse de pe aeroportul Henri Coanda, iar durata zborului este de aproximativ 1 ora.
  Pagina 1 din 9   Cand sa viziteziPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Stiai ca?
In trecut statele arabe erau denumite califate. Cele mai importante califate au fost la: Bagdad, Cairo si Cordoba.... Canalul Suez este caracterizat de doua superlative geografice: este cel mai lung canal maritim si canalul cu cel mai mare trafic naval. Canalul Suez este situat in Egipt, la vest de Peninsula Sinai...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari