Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
50551
Ghid Valletta
Unde sa mananci
Valletta
Mancarea traditionala malteza a fost influentata de bucataria siciliana si include numeroase feluri de supa, preparate din peste si fructe de mare proaspete, paste si produse din aluat crocant.
Principalele preparate prezente pe mesele maltezilor sunt: nibbles (aperitive cu diverse legume sau carne), fazola bajda (salata de boabe de fasole cu usturoi, ulei de masline si patrunjel), fritturi tal-qaqo (anghinare prajite), bebbux (melci gatiti in sos de vin rosu), minestra (supa densa de pui). Maltezii sunt innebuniti dupa produsele de patiserie, cu aluat crocant sau sfaramicios si cu diverse umpluturi sarate sau dulci: carne, ou, mazare, ansoa etc.
Pestele este pregatit dupa retete traditionale, cele mai populare fiind cele la cuptor, cu vin rosu si rozmarin si garnituri de legume: capere, stafide, castane, nuci, conopida, spanac sau ierburi. Fructele de mare sunt foarte populare printre maltezi, iar cele mai cautate sunt: stuffat tal bakkaljaw (tocanita din cod sarat cu cartofi), klamari mimli fl-inbid (calamar la cuptor cu diverse umpluturi), stuffat tal-qarnit (tocanita de caracatita cu rosii, usturoi si legume, fierte in vin rosu) si sawrell mimli l-forn (macrou umplut si gatit la cuptor).
Un gust deosebit il are hobz biz-zejt (paine malteza cu diverse umpluturi). Cea mai populara umplutura care pe vremuri era considerata hrana saracilor, este cea cu piure de rosii, ulei de masline si cascaval maltez. Odata ajunsi in Malta, trebuie sa incercati tocanita de iepure (fenkata) si carnea de cal (laham taż-żiemel).
Dulciurile au mare cautare printre maltezi. Fani ai produselor cu aluat, aici veti gasi varianta malteza a cannelloni, cornete umplute cu crèma de vanilie, ciocolata sau branza dulce. Un desert inedit este torta tal marmorat, un tort din ciocolata cu umplutara din migdale si fructe confiate.
In privinta bauturilor, va recomandam sa serviti vinul casei la restaurantele la care popositi. Renumite sunt bauturile fara alcool, cum ar fi kinnie, o bautura exotica facuta din ierburi aromatice si suc de lamaie sau portocale proaspat stoarse. Ruggata este o bautura racoritoare facuta din lapte de migdale.
Restaurantul Blue Elephant a fost premiat ca cel mai romantic restaurant in 2004 si 2005 si este o oaza de cascade, gradini luxuriante si flori tropicale. Meniul este traditional thailandez, iar ingredientele proaspete, fructe si ierburi, sunt aduse saptamanal din Thailanda. Restaurantul se afla in statiunea St. Julians si este deschis zilnic, intre orele 19.00 – 23.00.
In Valletta va recomandam restaurantul La Mer. Specializat pe mancare indiana, restaurantul serveste si preparate traditionale, fructe de mare si peste. Preturile sunt acceptabile, atmosfera este plina de viata, iar staff-ul este prietenos.
Restaurantul The Kitchen este situat pe cea mai frumoasa promenada din Sliema si este unul din restaurantele de top ale insulei. Decorul minimalist, atmosfera intima si meniul cu preparate traditionale malteze te fac sa te intorci la The Kitchen. Restaurantul este deschis pentru pranz si cina si este recomandat sa faceti rezervari inainte.
Cand veti ajunge pe insula Gozo, va recomandam sa serviti masa la restaurantul Country Terrace. Pozitia excelenta, ce ofera privelisti minunate asupra portului Mgarr, bucatele locale sau italienesti sunt garantia unei mese excelente.
Principalele preparate prezente pe mesele maltezilor sunt: nibbles (aperitive cu diverse legume sau carne), fazola bajda (salata de boabe de fasole cu usturoi, ulei de masline si patrunjel), fritturi tal-qaqo (anghinare prajite), bebbux (melci gatiti in sos de vin rosu), minestra (supa densa de pui). Maltezii sunt innebuniti dupa produsele de patiserie, cu aluat crocant sau sfaramicios si cu diverse umpluturi sarate sau dulci: carne, ou, mazare, ansoa etc.
Pestele este pregatit dupa retete traditionale, cele mai populare fiind cele la cuptor, cu vin rosu si rozmarin si garnituri de legume: capere, stafide, castane, nuci, conopida, spanac sau ierburi. Fructele de mare sunt foarte populare printre maltezi, iar cele mai cautate sunt: stuffat tal bakkaljaw (tocanita din cod sarat cu cartofi), klamari mimli fl-inbid (calamar la cuptor cu diverse umpluturi), stuffat tal-qarnit (tocanita de caracatita cu rosii, usturoi si legume, fierte in vin rosu) si sawrell mimli l-forn (macrou umplut si gatit la cuptor).
Un gust deosebit il are hobz biz-zejt (paine malteza cu diverse umpluturi). Cea mai populara umplutura care pe vremuri era considerata hrana saracilor, este cea cu piure de rosii, ulei de masline si cascaval maltez. Odata ajunsi in Malta, trebuie sa incercati tocanita de iepure (fenkata) si carnea de cal (laham taż-żiemel).
Dulciurile au mare cautare printre maltezi. Fani ai produselor cu aluat, aici veti gasi varianta malteza a cannelloni, cornete umplute cu crèma de vanilie, ciocolata sau branza dulce. Un desert inedit este torta tal marmorat, un tort din ciocolata cu umplutara din migdale si fructe confiate.
In privinta bauturilor, va recomandam sa serviti vinul casei la restaurantele la care popositi. Renumite sunt bauturile fara alcool, cum ar fi kinnie, o bautura exotica facuta din ierburi aromatice si suc de lamaie sau portocale proaspat stoarse. Ruggata este o bautura racoritoare facuta din lapte de migdale.
Restaurantul Blue Elephant a fost premiat ca cel mai romantic restaurant in 2004 si 2005 si este o oaza de cascade, gradini luxuriante si flori tropicale. Meniul este traditional thailandez, iar ingredientele proaspete, fructe si ierburi, sunt aduse saptamanal din Thailanda. Restaurantul se afla in statiunea St. Julians si este deschis zilnic, intre orele 19.00 – 23.00.
In Valletta va recomandam restaurantul La Mer. Specializat pe mancare indiana, restaurantul serveste si preparate traditionale, fructe de mare si peste. Preturile sunt acceptabile, atmosfera este plina de viata, iar staff-ul este prietenos.
Restaurantul The Kitchen este situat pe cea mai frumoasa promenada din Sliema si este unul din restaurantele de top ale insulei. Decorul minimalist, atmosfera intima si meniul cu preparate traditionale malteze te fac sa te intorci la The Kitchen. Restaurantul este deschis pentru pranz si cina si este recomandat sa faceti rezervari inainte.
Cand veti ajunge pe insula Gozo, va recomandam sa serviti masa la restaurantul Country Terrace. Pozitia excelenta, ce ofera privelisti minunate asupra portului Mgarr, bucatele locale sau italienesti sunt garantia unei mese excelente.
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 8 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
Ghiduri
turistice
Evenimente
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Stiai ca?
Cel mai inalt vulcan activ peste nivelul marii este vulcanul Cotopaxi din Ecuador: Avand o inaltime de 5911 m, Cotopaxi a erupt de 50 ori din 1738. Ultima eruptie cunoscuta a avut loc in anul 1904, ia...
Populatia Africii se apropie de 1 miliard, iar mai mult de jumatate din populatie are sub 25 de ani?...
Dictionar
turistic
tabara - Asezare temporara situata in aer liber, dotata cu mijloace sumare de cazare, destinata tinerilor (elevi, studenti, sportivi) aflati in vacanta sau la pregatire sportiva.
In general ghidul este bunicel, dar are si anumite lipsuri si anume: - ati omis Mdina (Silent city) un oras-cetate superb, aproape de Rabat; - ati omis Ta'Qall o locatie a mestesugarilor si artizanilor locali, cu lucrari in piele, sticla, aur, pietre pretioase, ceramica etc; - ati omis Marsaxlokk un superb sat de pescari din estul extrem al insulei - trebuia sa dati mai multe obiective despre insula Gozo.
as pleca in Malta cu un troller Case Logic