Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
83415
Ghid Venetia
Unde sa mananci
Venetia
Bucataria venetiana este o ramura a celei italienesti, care a luat preparatele clasice din gastronomia Italiei, precum pastele si fructele de mare, si le-a imbogatit cu o aroma proprie, cu condimente si cu garnituri ce nu eclipseaza niciun pic gustul felului principal.
Nu ezitati sa comandati la restaurant pasta con il nero di seppia, adica paste combinate cu un sos bogat de rosii si sepie, puternic colorate in negru cu cerneala sepiei. Fegato alla veneziana (ficat de vitel in stil venetian) sau risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii, creveti si peste) sunt alte delicatese cu o textura inconfundabila si cu un gust special.
Printre specialitatile culinare din Venetia se numara carpaccio (carne de vitel cruda, feliata foarte subtire, servita cu fulgi de parmezan si ruccola), sarde in saor (sardine prajite, marinate intr-un amested culce-acru de ceapa, stafide negre si seminte de pin) sau antipasto di frutti di mare (platouri cu caracatite mici, ansoa si creveti).
Pentru cele mai bune fructe de mare, mergeti la Osteria di Santa Marina, un restaurant specializat in meniuri axate pe aceste ingrediente.
Specialitatea casei consta in caracatite de mici dimensiuni, servite cu portocale si ceapa rosie.
Da Fiore este un alt restaurant unde merita sa mergeti, desi rezervarile se fac din timp iar lista de asteptare este destul de lunga. Patronii intocmesc meniul in functie de ingredientele proaspete de la piata si se pot mandri ca gatesc cele mai savuroase pappardelle con ostriche e zafferano (paste cu scoici si sofran) si cele mai apetisante moleche fritte con polenta (crabi ca carapacea moale, serviti cu mamaliguta).
Daca aveti rabdare sa stati la coada, efortul va va fi rasplatit din plin de Trattoria alla Madonna, un local select care serveste specialitati precum spaghetti con nero (spaghete cu sos de cerneala de sepia) si anguilla fritta (tipari prajiti), dar care din pacate nu face rezervari.
Nu ezitati sa comandati la restaurant pasta con il nero di seppia, adica paste combinate cu un sos bogat de rosii si sepie, puternic colorate in negru cu cerneala sepiei. Fegato alla veneziana (ficat de vitel in stil venetian) sau risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii, creveti si peste) sunt alte delicatese cu o textura inconfundabila si cu un gust special.
Printre specialitatile culinare din Venetia se numara carpaccio (carne de vitel cruda, feliata foarte subtire, servita cu fulgi de parmezan si ruccola), sarde in saor (sardine prajite, marinate intr-un amested culce-acru de ceapa, stafide negre si seminte de pin) sau antipasto di frutti di mare (platouri cu caracatite mici, ansoa si creveti).
Pentru cele mai bune fructe de mare, mergeti la Osteria di Santa Marina, un restaurant specializat in meniuri axate pe aceste ingrediente.
Specialitatea casei consta in caracatite de mici dimensiuni, servite cu portocale si ceapa rosie.
Da Fiore este un alt restaurant unde merita sa mergeti, desi rezervarile se fac din timp iar lista de asteptare este destul de lunga. Patronii intocmesc meniul in functie de ingredientele proaspete de la piata si se pot mandri ca gatesc cele mai savuroase pappardelle con ostriche e zafferano (paste cu scoici si sofran) si cele mai apetisante moleche fritte con polenta (crabi ca carapacea moale, serviti cu mamaliguta).
Daca aveti rabdare sa stati la coada, efortul va va fi rasplatit din plin de Trattoria alla Madonna, un local select care serveste specialitati precum spaghetti con nero (spaghete cu sos de cerneala de sepia) si anguilla fritta (tipari prajiti), dar care din pacate nu face rezervari.
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 9 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
Ghiduri
turistice
Evenimente
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
Chiar in acesta secunda, 50% dintre soferii depasesc limita de viteza? ...
Potential cel mai periculos vulcan este Vezuviu din Italia: in anul 79 d.Cr. eruptia vulcanului Vezuviu a distrus orasele romane Pompei si Herculane. In prezent, o eruptie similara ar avea efecte deva...
Dictionar
turistic
Turism uval (viticol) - Forma de turism specializata pe vizitarea zonelor viticole, excursii la crame, degustari de vin, etc.
DEOSEBIT !!!I-mi doream si sfaturi despre cateva trasee deja expermentate , care sa ajunga in punctele de mare atractie si sa coste cat mai putin , cu plecari din locuri F. importante cum ar fi Piata San Marco, trasee descrise aproape pas cu pas ,cu ce poti vedea mai inportant pe parcursul unei zile de sejur . Oricum multumesc si astept completarea respectiva din partea unui vizitator fericit ca a fost la VENETIA !
...pai in primul rand ajungi in Venetia si o iei la pas spre Rialto apoi spre San Marco (nici macar nu ai nevoie de harta. In piata San Marco mergi sa vizitezi Basilica apoi Palatul Dogilor, daca nu ai stat mult la coada sa pierzi timpul poti vizita si celelalte muzee din piata. Apoi din statia San Marco iei vaporetto si mergi pe Insula Lido daca vrei sa vezi plaja, in continuare mergi sa vezi insulele Murano si Burano(tot cu vaporetto). Daca mai ai timp mai sunt de vizitat: Santa Maria della Salute si Academia. Cel mai bine e sa luati abonamet pt cate ore stati in Venetia, nu mancati la restaurat, este f scump. Toti turistii iau la pachet si mananca pe poduri. Venetia trebuie vizitata! Vacanta placuta!
Universitatea Ca' Foscari Venetia ofera posibilitatea de a vizita Palatul Foscari, o bijuterie a stilului gotic venetian, situat intr-o pozitie care permite admirarea unui splendid peisaj pe Canal Grande, de la Podul Rialto pana la Academia de Arta. Inauntrul palatului, ghidul nostru va va ilustra atat istoria palatului cat si impresionanta sa arhitectura, intr-un context artistic-cultural de exceptie. Acest frumos palat gotic, care poarta numele dogelui caruia i-a fost construit in 1452, a avut diferite functii pe parcursul secolelor pana a deveni sediul Scolii Superioare de Comert din Venetia in 1868. Vizita incepe in eleganta curte a palatului, continua in interior, trecand prin uimitoarea Aula Baratto (opera faimosului arhitect Carlo Scarpa si decorata de catre artistii Mario Sironi si Mario de Luigi) si se sfarseste cu o plimbare pe malul apei in care se oglindeste atat acest palat cat si alte importante palate de pe Canal Grande, intr-un peisaj de neuitat . Pentru informatii: www.unive.it/tour