10 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea
Veliko Tarnovo - Salonic – Insula Corfu – Meteora
Itinerariu
Ziua 1 - (17.04) Bucuresti – Veliko Tarnovo - Serres
Plecare la ora 6.30 dimineata din Bucuresti – Piata Alba Iulia. Tranzitam Bulgaria. Nici nu ne-am obisnuit cu verdele dealurilor bulgaresti care domina peisajele cand ajungem la Veliko Tarnovo “Orasul Tarilor”, fosta capitala a Bulgariei Medievale. Orasul pare desprins din cartile de povesti, asa ca, decidem sa ii exploram farmecul. Fosta Capitala Bulgara ne intrece toate asteptarile: Cetatea Tsarevo domina inaltimile, iar in oras ne incanta stradutele si casele cu aerul lor medieval. Cafenele si restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colt de strada. Noi insa avem de vazut Monumentul Asanestilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificata a celor 40 de Sfinti Martiri, Biserica Sfintilor Petru si Pavel. Si evident, impozanta Cetate Tsarevets. Timpul insa ne obliga sa fim mai expeditivi, asa ca facem un tur frugal, sperand sa mai avem drum pe aici ca sa revedem orasul in tihna. Ne intoarcem la autocar, si continuam periplul Balcanic.
Ne continuam drumul spre Serres. Cazare in zona Serres – Sidirokastro.
Cazare
Cazare la Hotel Galaxy (sau similar) ( ♥ ♥ )
Imagini
Ziua 2 - (18.04) Salonic – Insula Corfu
Astazi ne continuam drumul prin Grecia si mai intai vizitam Salonic, o metropola deosebita aflata pe malul Marii Egee. Pentru ca atunci este Vinerea Mare (Megali Paraskevi), prima oprire va fi la cea mai mare biserica din intreaga tara, Biserica Sf. Dumitru. A fost ridicata chiar pe locul in care Sfantul Dumitru a fost ucis pentru ca a refuzat sa renunte la religia sa. Pe langa vizita la impunatoarea biserica, vom lua parte la procesiunea epitafului, impodobit cu flori si purtat pe strazile din Salonic. Vom merge apoi intr-un tur pietonal catre cel mai fotografiat monument din oras, Turnul Alb. Cladirea ofera o panorama a tarmului si gazduieste Muzeul Bizantin, unde se afla numeroase mozaicuri, bijuterii si icoane de valoare inestimabila.
Moment de ragaz: Frappe racoritor Incearca produsele de patiserie elene si, neaparat, un caffe frappe, perfect pentru zilele toride de vara. Originar din Grecia, frappe-ul a capatat popularitate dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, atunci cand oamenii au inceput sa iasa in oras pentru a bea o cafea. Se prepara foarte repede, cu ajutorul unui shaker sau al unui mixer, din cafea instant indulcita usor, gheata si lapte!
Cu greu ne despartim de incantatorul Salonic si ne indreptam spre portul din Igoumenitsa pentru a lua feribotul cu destinatia Insula Corfu, pretuita inca din antichitate pentru frumusetea sa paradisiaca si asezarea strategica. Debarcam in Corfu si ne indreptam spre hotelul nostru pentru cina si cazare.
Cazare
Cazare la Hotel Opera Blue (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ )
Imagini
Ziua 3 - (19.04) Corfu Town - Paleokastritsa
Dupa micul dejun ne indreptam spre capitala insulei – Corfu Town. Desi are taverne grecesti pe stradutele dosnice, desi sarbatoreste Pastele cu inca si mai multa exuberanta decat restul Greciei, orasul vadeste influente foarte puternice in privinta arhitecturii, influente ce amintesc de britanici, de francezi si de italieni. Plini de mandrie, populatia orasului Corfu se considera mai sofisticata decat locuitorii altor capitale din insulele grecesti. Acest amestec cosmopolit se vede cel mai bine in centrul orasului, in jurul Esplanadei. Combinatia de parc si piata centrala despre care vorbim se concentreaza in jurul unui teren de crichet cu alura extrem de britanica, aflat pe locul in care exista in trecut campul de trageri al venetienilor.
La capatul sau indepartat, pe un promontoriu care inainteaza in Marea Ionica, se ridica Vechea Fortareata venetiana, terminata in 1559 pe un loc despre care se crede ca a fost fortificat inca din secolul al VII-lea. In partea de nord a terenului de crichet se ridica Palatul Sfantului Mihail si Sfantului Gheorghe, construit intre anii 1819 si 1824 pentru a servi drept locuinta a Inaltului Comisar Britanic, in prezent adaposteste birouri administrative, o biblioteca, oficiul turistic si intr-una dintre aripi, Muzeul de Arta Asiatica. La capatul vestic se afla Liston, un sir de cafenele si de magazine care nu ar putea fi decat frantuzesti. A fost construit de un francez in 1807 la cererea lui Napoleon, care dorea ca sirurile de colonade de aici sa rivalizeze cu cele de pe Rue de Rivoli din Paris.
Moment de ragaz (timp liber): O cafea pe Liston Cafenelele insirate de-a lungul Listonului sunt locurile unde toata lumea vine sa socializeze. Cafeaua de aici te va costa mai mult decat in orice alta parte din Corfu, dar este vorba despre locul cel mai in voga cu putinta.
Ne continuam periplul nostru prin capitala insulei si ne indreptam spre Biserica Sfantul Spiridon, considerat protectorul insulei. Moastele acestuia se afla intr-o racla de argint din biserica si sunt purtate in procesiune prin oras de patru ori pe an, pentru a sarbatori momentele in care se spune ca sfantul a venit in ajutorul locuitorilor insulei, in perioada de razboaie si de molima. Fervoarea religioasa se potriveste de minune cu cheful de petreceri, asa ca aceste momente sunt unele in care te poti bucura ca te afli in orasul Corfu: Duminica Floriilor, Sambata Pastelui, 11 August si prima duminica din noiembrie.
Este Sambata Pastelui si admiram aceasta frumoasa procesiune prin oras. Program liber in Corfu Town sau excursie optionala in Paleokastritsa. Admiram frumoasa Manastire din Paleokastritsa, ridicata in 1228, un impresionant exemplu de arhitectura monastica greaca. Curtea manastirii este plina cu flori parfumate, printre care lenevesc la umbra pisici prietenoase. Paleokastritsa este considerata a fi o bijuterie a insulei Corfu, atat din punct de vedere al frumusetii naturale cu care a fost inzestrat acest loc, cat si din punct de vedere al incarcaturii istorice. In linii generale, aici te asteapta acea apa in nuante de smarald – turcoaz, cu o linie de coasta fragmentata, mici golfulete cu plaje ascunse, aspect stancos al malului.
Spre seara, ajungem la hotel, cinam si ne pregatim pentru cel mai important moment al calatoriei noastre, Sfanta Noapte de Inviere. La miezul noptii participam la Slujba de Inviere. La intoarcerea in hotel vom fi primiti cu Mageiritsa, o supa delicioasa care se mananca in Noaptea de Inviere, cu Tsoureki (un fel de cozonac) si, desigur, oua rosii.
Cazare
Cazare la Hotel Opera Blue (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ )
Mese
Mic dejun
Imagini
Ziua 4 - (20.04) Hristos Anesti!
Hristos a inviat! Hristos a inviat! Celebram Pastele in stil elen, cu un pranz special. Precum localnicii, vom savura preparate traditionale pascale grecesti, in timp ce ascultam muzica traditionala, vom socializa si ne vom bucura de ziua de sarbatoare cum se cuvine.
Seara cazare la acelasi hotel.
Cazare
Cazare la Hotel Opera Blue (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ )
Imagini
Ziua 5 - (06.05) Igoumenitsa – Meteora – Riviera Olimpului
Dupa micul dejun ne indreptam spre Corfu Town de unde ne vom imbarca pe feribotul catre Igoumenitsa. De aici pasii ne poarta spre Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sfantul Munte Athos, si monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta cateva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile manastirilor asezate chiar pe crestele stancilor inalte ca niste fortarete redutabile. Aflat intr-o padure de stanci, deasupra Marii Egee, complexul Meteora mai gazduieste 6 manastiri, din 24 cate au fost initial, ruine si pesteri ale sihastrilor..
Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim manastirile Marele Meteor, Varlaam si Sfanta Treime. Cea mai importanta manastire din complex este cea a Marelui Meteor, construita in secolul XIV. Regina Maria a Romaniei a fost prima femeie care a vizitat aceasta manastire, in anul 1921.
Moment de ragaz (timp liber): Dupa ce ne-am incarcat sufleteste ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi cateva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteti achizitiona si dumneavoastra una dintre aceste icoane lucrate manual de catre mesterii locali.
Drumul continua spre Riviera Olimpului, trecand pe langa orasul Larissa, dar si pe langa castelul bizantin de la Platamonas. Fortificatia, datand din secolul X, este amplasata la poalele Muntelui Olimp, cu pozitie strategica asupra drumului de legatura dintre Macedonia si Thessalia si Grecia de Sud. Ajungem la hotelul nostru si avem timp liber pentru ultimele cumparaturi pentru cei dragi de acasa. Cazare hotel pe Riviera Olimpului.
Experienta: ritm si gusturi traditionale Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont : cum suna pentru tine “Seara Traditionala Greceasca (optional). Ai ocazia sa descoperi folclorul autentic, dansurile, ritmurile si costumele specifice, cu obicieiurile de nunta, dar si bucataria specifica. Dupa aceasta cina ne indragostim definitiv de Elada, de aromele si gusturile sale, de cel mai bun ulei de masline din lume si de cele mai proaspete fructe de mare.
Cazare
Cazare la Hotel Adriani Inn (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ )
Mese
Mic dejun
Imagini
Ziua 6 - (22.04) Riviera Olimpului - Bucuresti
Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curand...!) Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre tara, unde ajungem in cursul serii.
Mese
Mic dejun
Cazare
Cazare - Hoteluri 2-3*
♥ ♥ ♥
Activități
Excursie Paleokastritsa
+ 29 EUR
Paleokastritsa este considerata a fi o bijuterie a insulei Corfu, atat din punct de vedere al frumusetii naturale cu care a fost inzestrat acest loc, cat si din punct de vedere al incarcaturii istorice. In linii generale, aici te asteapta acea apa in nuante de smarald – turcoaz, cu o linie de coasta fragmentata, mici golfulete cu plaje ascunse, aspect stancos al malului. In prezent, Paleokastritsa gazduieste, pe langa numeroasele sale plaje, atractii istorice precum Manastirea Theotokos (Manastirea Paleokastritsa, ridicata in secolul al XII-lea) si cetatea Angelokastro. Pretul include: transport autocar
Imagini
Seara greceasca
+ 63 EUR
Ai ocazia să descoperi folclorul autentic, dansurile, ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nuntă, dar și cu bucătăria specifică. Dupa aceasta cina ne îndrăgostim definitiv de Elada, de aromele și de gusturile sale, de cel mai bun ulei de măsline din lume și cele mai proaspete fructe de mare. Pretul include : cina intr-un restaurant traditional grecesc
Imagini
Oferta actualizata in data de: 27.01.2025
Telefon: 07xx xxx xxx
Adresa: Bd Victoriei, nr 29 [...]
Email: rezervar [...]
Website: WWW.TRAM [...]
Detalii & rezervare