UZBEKISTAN, PE URMELE MATASII, AVION DIN BUCURESTI, LA HOTEL DE 4*, LA TARIFUL DE 2107 EURO/PERSOANA, DEMIPENSIUNE!

10 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea

Servicii incluse

  • Bilet de avion București – Urgench (zborur cu escala)
  • Bilet de avion Tashkent București (zborur cu escala)
  • Taxele de aeroport
  • Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispozitie conform programului
  • 7 nopţi de cazare cu demipensiune in hoteluri de 4*
  • 8 mic dejunuri + 8 cine
  • Transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
  • Bilet de tren de mare viteza din Samarkand – Tashkent
  • Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
  • Conducator de grup roman

Servicii neincluse

  • Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi (se achita la fata locului)
  • Alte servicii decat cele mentionate in program
  • Taxe foto + video locale (se achita optional la fata locului daca este cazul)
  • Taxa de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica
  • Alte taxe si cheltuieli personale
  • Alte mese decat cele mentionate
  • Alte obiective turistice decat cele mentionate in program
  • Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno

Descriere oferta

Urganch – Khiva – Cetatea Kunya-Ark – Madrasah Mahomed-Rakhim khan – Minaretul si Muzeul Islam Khoja – Friday Mosque – Palatul Tash-Khauli – Mausoleul Pahlavan Mahmud – Madrasa Abdulaziz Khan – Bukhara – Chor-Minor – Samarkand – Dorut Tilavat – Moscheea Kok-Gumbaz – Silk Road Bazar – Mausoleul Gur-Emir – Mausoleul Sf. Daniel – Meros Paper Mill – Tashkent – Khast Imam – Chorsu Bazaar – Kukeldash Madrasah

Itinerariu
Ziua 1 - Bucuresti - Istanbul - Urench
Prezentare in Aeroportul Bucuresti Otopeni pentru zborul cu escala spre Urench, Uzbekistan, nerabdatori sa descoperim noi meleaguri.

Ziua 2 - Urench - Khiva
Dimineata veti ajunge in Urench si veti fi intampinati de catre ghidul local apoi transferati catre Khiva, un oras asezat pe vechiul Drum al Matasii, pentru check-in la hotel. Tot aici veti savura si primul mic dejun din Uzbekistan iar apoi va bucurati de un tur al orasul Khiva. Incepem cu zona veche a orasului, Ichan- Kala, o zona cu fortificatii din epoca medievala, cu porti in toate cele patru puncte cardinale. Orasul ne va surprinde prin caracterul sau de epoca. Ne continuam plimbarea catre Minaretul Kalta-Minor, popular datorita aspectului sau: intreaga suprafata exterioara a acestuia este decorata cu placi glazurate traditionale albastru inchis, azuriu si alb. Modelul este format din trei linii orizontale la fel de largi in centrul turnului si o linie cu litere arabe ornamentate in partea superioara a acestuia. Decorul a fost realizat de cei mai buni maestri din Khiva. Scopul decorului a fost de a crea o impresie de integralitate si completitudine a structurii. Cu stralucirea decoratiunii sale care a durat de la mijlocul secolului al XIX-lea, minaretul, neavand omologi in Asia Centrala, arata intr-adevar ca o capodopera a artei arhitecturale moderne.

Orasul Khiva, care si-a sarbatorit aniversarea a 2.500 de ani in urma cu 15 ani, poate fi numit in sine o mare priveliste din Uzbekistan. Nu a fost doar un monument individual Khiva care a fost inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1990, ci intregul Ichan-Kala - „orasul interior”, partea istorica a orasului - cu suburbia Dishan-Kala, care ambele au fost Khiva de secole. Printre numeroasele monumente de arhitectura din Ichan-Kala se remarca Cetatea Kunya-Ark - inima „orasului interior”. „Fortareata veche” Kunya-Ark a fost resedinta si cetatea conducatorilor Khiva. De la sfarsitul secolului al XVIII-lea cetatea a fost un „oras in oras” pazit; a fost ascuns in spatele propriului zid de chirpici crelat, ca sa nu mai vorbim de zidul de fortificatie de 10 metri inaltime si 5-6 metri grosime al lui Ichan-Kala insusi.

Vizavi de Kunya – Arka se afla impresionantul Madrasah Mahomed-Rakhim khan. Constructia a fost finalizata in 1876 si a devenit una dintre cele mai mari de pe teritoriul Asiei Centrale. Madrasa a aparut ca o cladire cu doua etaje, cu un portal de intrare inalt. Curtea lui Muhammad Rahim-khan Madrasah avea patru aiwan-uri cu patru turnulete mici la colturi. Inauntru erau 76 de hudjrs (sali de zi interioare). Madrasah avea si darskhona – sala de clasa, moschei de vara si de iarna si o biblioteca extinsa. Madrasa Muhammad Rahim-khan a incapsulat spiritul iluminarii. Este o mostra stralucitoare a culturii arhitecturii acelei epoci si ocupa o nisa speciala in istorie. Ultima oprire de astazi va fi la Minaretul si Muzeul Islam Khoja . Este unul dintre reperele si atractiile de top din Khiva fiind cea mai inalta cladire din oras ce prezinta la randul ei o alternanta minunata de modele si forme vibrante.

Cazare
Cazare la Hotel Asia Khiva (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Mese
Mic dejun si cina (rooftop dinner)
Imagini

Ziua 3 - Khiva
Imediat dupa micul dejun ne continuam turul orasului Khiva cu vizita la Moscheea Juma (Friday Mosque). Aceasta moschee , cu o singura sala, din secolul al XVIII-lea are un acoperis plat sustinut de peste 200 de stalpi din lemn sculptat, dintre care cativa dateaza din cladirea originala din secolul al X-lea si poarta inscriptii arabe antice in Kufic. Modele florale si vegetale impodobesc unele dintre coloanele mai noi din secolul al XVIII-lea, completate de decoratiuni generoase si sculpturi delicate pe usi. Cu minaretul sau de 52 m din caramida coapta, rotunjit intermitent de curele de tigla turcoaz, moscheea ramane un reper al orasului vechi. Facem apoi o vizita la Palatul Tash-Khauli, unde vedem frumoasa curte interioara Kurynysh Khana, folosita in istorie pentru receptii si ceremonii oficiale.

Aici descoperim adevarate opere de arta in stil islamic, cu minarete si cupole pline de detalii grafice foarte atent executate si foarte bine conservate.

Poet, filozof, luptator legendar si om extraordinar de plin de compasiune - nu este de mirare ca Pahlavan Mahmud a devenit sfantul patron al lui Khiva. Mahmoud era cunoscut pentru generozitatea sa empatica, a lucrat pentru a-i ajuta pe cei saraci si pe cei asupriti cu actiunile si donatiile sale. A murit in anii 1320, dar Mausoleul Pahlavan Mahmud a fost construit ca un memorial in anii 1700 (secole dupa moartea sa) pentru a sarbatori marea sa viata si actiunile dupa ce a fost patronat. Mai mult decat un simplu mausoleu, situl este o bijuterie arhitecturala, unde placi stralucitoare turcoaz decoreaza peretii celui mai mare dom din Khiva. Cladirea in stil persan, cu domul turcoaz si curtea uimitoare, este o priveliste de vazut! Aceste caracteristici uimitoare fac din Mausoleul Pahlavan Mahmud unul dintre cele mai frumoase situri pe care le puteti vizita in Khiva.

Cazare
Cazare la Hotel Asia Khiva (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Mese
Mic dejun, cina (rooftop dinner)
Imagini


Ziua 4 - Khiva - Bukhara
Dupa mic-dejun, plecam spre Bukhara, strabatand Desertul Kyzylkum, supranumit Desertul Rosu, care ofera un peisaj ireal. Capitala provinciei cu acelasi nume, Bukhara a fost locuit din timpuri stravechi si s-a remarcat ca un important centru cultural si comercial, fiind situat pe Drumul Matasii. Orasul ne asteapta cu bazaruri si mestesugari, medrese elegante, moschei impunatoare si multe mausolee, pe care le descoperim mergand pe stradutele inguste. Dupa check in mergem la pas pentru a face un tur al acestui oras incantator.

Chor-Minor Madrasah („madrasa din patru minarete”) este situata in nord-estul Buharei. Cele patru minarete ale madrasei simbolizeaza cele patru puncte cardinale. Madrasa are forme elegante si netraditionale; nu este mare si totusi arata maret. A fost construita in 1807 la instigarea unui bogat negustor turkmen, un negustor de cai si covoare, califul Niyazkul-Beg. Potrivit documentelor istorice, dupa ce a vizitat Taj Mahal din India, califul Niyazkul-Beg a dezvoltat o dorinta puternica de a construi ceva ca aceasta cladire fascinanta inapoi in regatul sau. El a chemat arhitecti si astronomi si le-a pus doua conditii pe care sa le indeplineasca in timp ce vor construi madrasa dupa schitele sale: sa fie amplasata pe unul dintre Drumurile Matasii, astfel incat turkmenii care au calatorit de-a lungul ei sa se opreasca la cladire; si proiectul a fost sa arate ca toate partile lumii sunt la fel de egale ca si toti oamenii lumii, deoarece toti traiesc pe acelasi pamant, respira acelasi aer si se bucura de acelasi cer.

Vedem Magok-i-Attari Mosque, de o frumusete aparte, cat si Complexul Liabi-Kauz. Mergem si in bazar pentru a cauta suveniruri deosebite lucrate de mestesugari din regiune, apoi asistam la un moment artistic traditional in curtea interioara a Medresei Nodir Divan Begi. Pentru a intelege mai bine obiceiurile locale si ospitalitatea uzbecilor, luam cina la un restaurant local din Bukhara, dupa care ne retragem la hotel.

Cazare
Cazare la Hotel Asia Bukhara (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Mese
Mic dejun, cina
Imagini


Ziua 5 - Bukhara
Incepem ziua cu o vizita la cele mai importante moschei si medrese din zona. Vedem mausoleul dinastiei Saminide, o perla a arhitecturii funerare islamice, Mausoleul Chasma-Ayub. Pe langa frumusetea sa, mausoleul este renumit deoarece este cel mai vechi monument de arhitectura islamica din Asia Centrala. Cu toate acestea, designul sau nu este in mod traditional islamic; deriva din structuri funerare zoroastriene si temple de foc.

Moscheea Kalyan sau Poi Kalon este cea mai importanta cladire din oras si unul dintre cele mai celebre monumente ale acestei tari. Poi Kalon, care inseamna „La poalele celui Mare”.

Constructia moscheii a fost finalizata in 1514 sub conducerea lui Ubaidulla Khan. elemente noi au fost o fatada principala cu pestok in centru, buchet (turnuri) si arcade pe pereti. Decorul moscheii este restrans, compus in principal din placi smaltuite si caramizi care formeaza noduri si este concentrat in principal pe fatada principala si mihrab. Interesant, insa, dincolo de aceasta fatada, cercetarile arheologice au scos la iveala un decor mai vechi, compus din placi cu sase fete si o chenar mozaic. Decorul anterior este marcat cu numele maestrului care l-a realizat, Bayazid Purani, si dateaza din secolul al XV-lea. Madrasa Abdulaziz Khan face parte din ansamblul arhitectural al Madrasahului Ulugbek, cu toate acestea, este mult mai mare si mai frumoasa. Portalul madrasei este decorat cu modele bogate, in decorarea carora a fost folosita vopsea galbena. Au fost folosite si diferite tehnologii in timpul constructiei cladirii: tigla si mozaic sculptat, majolica in relief, marmura sculptata, aurire. Pe pereti sunt imagini cu dragonul chinezesc si cu pasarea fericirii Semurg.

In secolele XV-XVIII epoca cioplitorului in lemn a prosperat in Asia Centrala. Exista o sculptura de arta in decorarea moscheilor, madraselor, pietrelor funerare, portilor etc. Se stie ca Ulughbek nu a fost doar un conducator celebru, ci si un mare savant si patron al stiintelor. Prima sa madrasa a fost construita in 1417 la Bukhara. Madrasa Abdulaziz Khan a fost ultima sa cladire monumentala din capitala Hanatului Bukhara.

Cazare
Cazare la Hotel Asia Bukhara (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Mese
Mic dejun, cina
Imagini


Ziua 6 - Bukhara - Shahrisabz - Samarkand
Astazi ne trezim devreme pentru micul dejun si check out si pornim catre Samarkand. In drumul din Bukhara catre Samarkand, vom face un ocol prin fermecatorul oras Gijduvan, cunoscut pentru maestrii sai olari, in special familia lui Alisher, care de trei generatii creeaza opere de arta unice. Lucrarile lor se remarca prin stilul si culorile deosebite, fiind apreciate de personalitati precum Printesa Diana si Hillary Clinton. Optional puteti alege o experienta speciala, incluzand un pranz traditional si o sesiune de masterclass de olarit la atelierul lui Alisher, unde veti avea ocazia sa invatati tainele acestei arte vechi.

Cazare
Cazare la Hotel Sangzor Boutique (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Mese
Mic dejun, cina
Imagini

Ziua 7 - Samarkand
Nu degeaba Alexandru cel Mare a spus despre Samarkand ca este mai frumos decat si-ar fi putut imagina. Al doilea oras ca marime al Uzbekistanului a fost vreme de secole capitala Islamului luminat, un centru al dervisilor si sufitilor, savantilor, filozofilor, astronomilor, matematicienilor si medicilor din aceasta regiune a lumii. Farmecul sau s-a pastrat in timp, odata cu conservarea excelenta a edificiilor istorice si a traditiilor vechilor sai locuitori. Vedem Piata Registan, pazita de trei medrese care fac parte din patrimonial universal, Medresa lui Ulugh Beg, Sher – Dor si Tilla Kori. Turul continua cu Moscheea Bibi Khanum si cu Necropola Shakhi, care dateaza din secolele XI-XII.

Samarkand este adesea remarcat ca o rascruce culturala de-a lungul Drumului Matasii si un centru comercial principal. Odata cu ascensiunea si caderea diversilor conducatori de-a lungul secolelor, economia comerciala s-a intarit sau adaptat in mod similar. Influentele culturale ale noilor imperii si ale calatorilor din Drumul Matasii au adus o mare varietate metodelor traditionale de productie artizanala uzbeca, precum si bucatariei locale. Cel mai bun mod de a experimenta acest lucru de prima mana este sa faci cumparaturi la bazarurile locale si sa interactionezi cu comerciantii. Puteti face acest lucru in Silk Road Bazar.

Continuam ziua cu vizita la Mausoleul Gur-Emir (- „Mormantul regelui”). Inauntru se afla locul de odihna final al unuia dintre cei mai mari regi mongoli, Amir Timur, cunoscut si sub numele de Tamerlan sau Timur schiopul din cauza schiopatarii sale; rezultatul unei rani suferite in lupta), cat si situl Afrosiab si Muzeul de Istorie.

Cazare
Cazare la Hotel Sangzor Boutique (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Mese
Mic dejun, cina
Imagini

Ziua 8 - Samarkand - Tashkent
De dimineata, dupa micul dejun si check out, petrecem inca putin timp in orasul Samarkand pentru a vizita Mausoleul Sf. Daniel (Mormant al Profetului Vechiului Testament Daniel). Este foarte rar intalnit un loc ca acesta, unde deopotriva musulmani, crestini si evrei sa vina sa se roage. Este situat la marginea asezarii Afrasiab, care se afla in nord-estul Samarkandului. Pe o stanca inalta a dealului se intinde o cladire lunga cu 5 cupole a mausoleului, iar la poalele dealului se afla raul Siab. Intinderea cladirii este direct legata de mormantul, a carui lungime este egala cu 18 metri. Multe legende si ipoteze sunt legate de acest mormant. Unii sustin ca ramasitele au fost aduse aici de primii crestini, altii sunt inclinati sa creada ca li s-a ordonat sa le livreze la Samarkand de catre celebrul conducator medieval Amir Timur (Tamerlan). Oricum ar fi, acest mausoleu, fiind departe de alte atractii din Samarkand, atrage un numar imens de pelerini de multe nationalitati si religii. Si nu ar trebui sa fii credincios pentru a te simti calm si linistit in acest loc.

Inainte de a parasi Samarkand facem o oprire la Meros Paper Mill (Moara de hartie). Locul in sine este unic - este nevoie de mult efort pentru a reinvia si a pastra traditia de multe secole de a face hartie.

Pornim catre gara si luam trenul de mare viteza Afrosiyob catre Tashkent.

Cazare
Cazare la Hotel Lotte City Hotel Palace (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Mese
Mic dejun, cina
Imagini

Ziua 9 - Tashkent
Aceasta zi este destinata in totalitate capitalei Uzbekistan, Tashkent. Asadar, dupa micul dejun si check out de la hotel, vizitam Old City (orasul vechi) si Khast Imam (Hast Imam, Hazrat Iman, Khazrati Imam si inca un milion de variante) a fost inima spirituala a Taskentului de secole. Principala atractie pe Khast Imam se afla in centrul pietei: mica biblioteca Muyi Mubarak detine cel mai vechi Coran din lume. Coranul Uthman expus este patat cu sangele celui de-al treilea calif Uthman, care a fost ucis in timp ce il citea in 655.

Chorsu Bazaar - numit si bazar charsu, este bazarul traditional situat in centrul orasului vechi Taskent. Sub cladirea sa cu cupola de culoare albastra si zonele adiacente se vand toate necesitatile zilnice. Asadar aveti posibiliatea de a explora si de a cumpara suveniruri din mirificul Uzbekistan chiar din capitala acestuia.

Continuam turul cu o vizita la Kukeldash Madrasah, o madraza medievala din Taskent, situata aproape de Bazarul Chorsu, construita in jurul anului 1570 de catre dinastia de conducatori Shaybanid, Mustalik Square (Piata Independentei din Tashkent) si Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfarsitul sec. XIX. Aici putem vedea o serie de lucrari in ipsos si sculpturi in lemn, dar si ceramica si obiecte textile.

Pe seara avem parte de o cina de ramas bun in Tashkent iar dupa aceasta suntem transferati catre aeroport.

Cazare
Cazare la Hotel Lotte City Hotel Palace (sau similar) ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Mese
Cina
Imagini


Ziua 10 - Tashkent - Bucuresti
In cele din urma plecam incarcati de amintiri spre aeroport, pentru zborul de noapte spre tara

Oferta actualizata in data de: 16.12.2024

Agentia de turism TRAMP TRAVEL

Telefon: 07xx xxx xxx

Adresa: Bd Victoriei, nr 29 [...]

Email: rezervar [...]

Website: WWW.TRAM [...]

Arata datele de contact

Detalii & rezervare

  • Durata: 10 zile
  • Destinatia: Asia / Uzbekistan
  • Data plecarii: 04.03.2025
  • Transport: Avion din Bucuresti
  • Masa: Demipensiune
  • Locuri disponibile: 10 (in momentul postarii ofertei)
  • 2390 Euro
  • 2107 Euro /persoana