10 Cele mai fascinante vitralii din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 Cele mai fascinante vitralii din lume


PRAGA

Catedrala Grossmünster, Elvetia

La prima vedere, aceste vistralii par vitralii conventionale, cu un design modern. La o privire mai atenta, veti observa ca geamurile contin pietre de agate. In 2009, artistul Sigmar Polke a realizat opera pentru Grossmünster, una dintre cele mai importante biserici din Zurich.

Institutul Olandez pentru Sunet si Imagine, Olanda

Destinata tinerilor arhitecti care vor sa se afirme, Institutul a fost creat ca un cub perfect, jumatate din cladire fiind construita in pamant. Una dintre atractiile orasului Hilversum, cladirea este decorata cu geamuri colorate. Fiecare panou este imprimat cu o imagine faimoasa din televiziunea olandeza. Fiecare imagine este vizibila doar dintr-un anumit unghi, creand astfel un efect colorat foarte interesant.

Cel mai mare vitraliu din lume, SUA

Cimitirul Invierii din Justic, Illinois gazduieste cel mai mare vitraliu din lume, record omologat si de Cartea Recordurilor. Geamul a fost creat de Pickel Studio si este compus din 2448 de panouri ce masoara peste 6700 m.

Cel mai mare dom din geam

Chicago Cultural Center - Preston Bradley Hall detine recordul pentru cel mai mare dom din geam din lume. Vitraliul este colorat in nuante fascinante de verde, albastru si mov.

Vitraliul steag

Pentru a aduce un omagiu victimelor ce au pierit la 11 Septembrie, primaria orasului Lawrence, Kansas, a construit un altar din coloane recuperate de la World Trade Center. Intre 2 coloane a fost adaugat un geam decorat cu steagul SUA. Cu o inaltime de 12 m si 960 de panouri, steagul cantareste o tona si a costat 200.000 $.

Capela Sainte, Franta

Situata in centrul Parisului, capela Sainte este construita in stilul gotic. Considerate cele mai frumoase vitralii din lume, geamurile au o inaltime de peste 1900 m si sunt inconjurate de picturi din piatra. Vitralii sunt colorate in nuante de rosu si albastru si ilustreaza 1.130 figuri din Biblie.

Cel mai scump vitraliu din lume, SUA

Catedrala Nationala din Washington gazduieste cel mai scump vitraliu din lume. A sasea ca marime din lume si a doua din Statele Unite, vitraliul este facut din 200 de panouri, majoritatea incluzand memoriale, personaje sau evenimente ce au marcat istoria poporului american. Cel mai cunoscut vitraliu este Space Window, care onoreaza prima aterizare a omului pe Luna si include fragmente de roci donate de astronautul Michael Collins.

Harta lumii imprimata pe vitralii, SUA

Localizat in incinta Centrul de Stiinta din Boston, Mapparium este o camera sferica din geam care prezinta harta lumii. Suprafata sferica a camerei reflecta sunetul si produce efecte acustice deosebite. Scopul Mapprium-ului este de a arata vizitatorilor ca toate tarile se afla in relatii de prietenie geografica.

Catedrala St. Vitus, Cehia

Aflata intr-una dintre cele mai frumoase zone din Praga, catadrala St Vitus impresioneaza atat prin designul deosebit, cat si prin vitraliile deosebite. Creatia artistului ceh Alfons Mucha, vitraliile prezinta numeroase personaje si pilde din Biblie.

Vitralii pentru fanii jocurilor video, SUA

Desi nu impresioneaza printr-un design unic, acest geam colorat, care il prezinta pe Master Chief (fanii jocurilor video stiu cine e), acest geam poate fi achizitionat de pe eBay si este creatia artistului Jacob din Buffalo, New York.

Sursa


7441

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Los Veranos de la Villa
Los Veranos de la Villa reprezinta un eveniment desfasurat anual la Madrid in perioada iunie – inc..
Cehia  |  Italia  |  Romania  |  Ungaria  |  Grecia  |  Turcia  | 
Stiai ca?
Romanii au realizat cel mai mare steag din lume in anul 2013. Steagul avea cinci tone, masura 349 metri lungime si 227 metri latime.... In Italia este vazut ca fiind nepoliticos sa ceri nota de plata imediat dupa ce ai terminat de mancat. Fa-ti timp si pentru un cappucino si abia apoi cere nota....
Dictionar turistic
Brunch - O combinatie intre mic dejun si pranz, care se serveste intre orele 11.00 - 14.00, in special in zilele de duminica si de Sarbatori.
7 recomandari