TurisMALL
powered by

59436

Ghid Insula Santorini
Cum ajungi

Insula Santorini

Aflata in arhipelagul Insulelor Ciclade, insula Santorini este cea mai cautata destinatie de vacanta, fiind si una dintre cele mai scumpe.

In mijlocul insulei se afla un lac cu apa albastra, care s-a format pe locul unui vulcan foarte vechi care, conform legendei, a distrus continentul pierdut, Atlantis, atunci cand a erupt acum 3600 de ani, ingropand orasul antic Akrotiri (care acum este excavat) sub tone de cenusa.

Din cauza acestei tragedii, insula Santorini si-a castigat "celebritatea": plajele sale sunt unice in lume, datorita nisipului negru, rosu sau alb. Santorini are doua plaje accesibile, Perissa si Kamari, amandoua caracterizate prin nisipul vulcanic de culoare neagra.

Cele mai populare, dar si cele mai scumpe statiuni din Santorini sunt Fira (capitala insulei) si Oia, situate in zonele cele mai inalte ale insulei. Aici sunt construite hoteluri, restaurante, baruri si o multime de alte facilitati. Pe insula mai exista cateva statiuni, unde preturile sunt mult mai mici: Kamari, Perissa, Akrotiri, Imerovigli, Thira, Firostefani si Pyrgos Kallistis.

Se spune ca Santorini este locul in care “sunt mai multe biserici decat case, mai mult vin decat apa, mai multi magari decat barbati.”

Cu avionul
Majoritatea turistilor opteaza pentru avion atunci cand merg in vacanta in Santorini. In sezonul estival, curse saptamanale pleaca de pe aeroportul Henri Coanda si aterizeaza pe aeroportul Santorini. Durata calatoriei este de aproximativ 2 ore. In restul anului, cursele spre Santorini fac escala la Atena.

Cu feribotul
In fiecare noapte, din portul Piraeus (Atena) pleaca feriboturi spre portul din Santorini. Cursa dureaza aproape 8 ore. Exista si varianta rapida de transport pe apa, care face cursa in patru ore din Piraeus sau din Heraklion (Creta) in doua ore.
  Pagina 1 din 8   Cand sa viziteziPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Spania  |  Romania  |  Malta  |  Austria  |  Franta  |  Germania  | 
Stiai ca?
Masuratorile efectuate de oamenii de stiinta au aratat ca in ultimul secol ridicarea Oceanului Planetar s-a facut in medie cu 1- 1,5 mm/an.... Oamenii si delfinii sunt singurele fiinte care fac sex de placere. ...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari