5 personalitati legendare cu o pasiune declarata pentru trabucuri

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 personalitati legendare cu o pasiune declarata pentru trabucuri


HAVANA

La inceputurile lui, undeva in secolul al X-lea, trabucului i s-a spus sikar, fiind “descoperit” intr-o sculptura de pe un vas din Guatemala pe care era reprezentat un mayas care fuma frunze de tutun stranse cu o ata.
Treptat a fost preluat ca tabiet elitist, derivandu-si denumirea in cigar si fiind adoptat de cele mai multe personalitati emblematice ale timpurilor.
Scriitori, oameni politici, gangsteri, actori, s-au grabit rand pe rand sa-si asocieze imaginea cu trabucul, facand din acesta un atu cu greutate pentru aparitiile lor in public.

1. WINSTON CHURCHILL Am putea spune ca numele lui Winton Churchil este aproape la fel de mult legat de istoria trabucurilor cat este si de cea a Regatului Unit.
Cateva intamplari remarcabile fac ca aceasta asociere sa nu fie deloc exagerata, readucand in prim plan pasiunea lui Wiston Churchil pentru fumat.
Istoria spune ca nici macar necesitatea de a purta masca de oxigen in timpul zborului la mare altitudine intr-o cabina nepresurizata nu l-a putut tine pe legendarul om politic britanic departe de fumat. Mai mult decat atat, din dorinta de a rezolva aceasta problema in favoarea sa, primul ministru a cerut sa fie creata o masca speciala care sa-i permita sa fumeze chiar si in timpului unui astfel de zbor - cerinta, evident, indeplinita.
Cu o alta ocazie, Churchill l-a avut invitat la pranz pe regele Ibn Sa''ud al Arabiei Saudite care nu permitea consumul de bauturi alcoolice si fumatul in prezenta sa.
Departe de a se conforma exigentelor invitatului sau, Churchill a tinut sa-i sublinieze acestuia ca “in filozofia mea de viata este prescris ca tabiet sacru si absolut de a fuma trabuc si consuma alcool inainte, dupa si, daca este necesar, in timpul meselor dar si in intervalele dintre acestea.” Iar regele...a cedat.
Un pasionat declarat al trabucurilor, Winston Churchil s-a indragostit iremediabil de trabucurile Romeo Y Julieta dupa vizita sa în Havana din 1946, numele sau ramanand in istorie omonim cu trabucurile de 178 mm si grosimea/diametrul de 47.

2. FIDEL CASTRO
Inainte de a renunta la fumat in 1985, numele lui Fidel Castro era aproape sinonim cu cel de trabuc. Cohiba - singurul tip de trabuc care contine frunze seco si ligero care trec printr-un al treilea process de fermentatie pentru a obtine savoarea specifica brandului - a fost creat in secret pentru Fidel Castro inca din 1966.
Chiar daca a renuntat la acest tabiet dupa mai bine de 44 de ani, asa cum recunostea chiar el intr-un interviu, uneori Fidel Castro visa ca mai fumeaza trabuc: "Eram constient ca nu trebuie sa mai fumez, si, totusi, in somn inca imi facea placere sa fac asta.”
Reiterand asocierea lui Fidel Castro cu trabucurile, la aniversarea acestuia de 90 de ani, Jose Castelar a lucrat alaturi de o echipa de asistenti timp de 10 zile cate 12 ore pe zi pentru a rula un trabuc lung de peste 90 de metri. Un trabuc similar, demn de cartea recordurilor, cu o lungime de aproximativ 5 metri, puteti vedea si in Romania, chiar in La Casa del Habano, in Bucuresti.

3. MARK TWAIN “Daca fumatul nu e permis in rai, poate nu ar trebui sa ajung acolo.” Cam asa arata pasiunea pentru trabucuri a lui Samuel Clemens, cunoscut in literatura universala sub numele de Mark Twain.
Autorul Aventurilor lui Tom Sawyer si ale lui Huckleberry Finn, fuma peste 20 de bucati pe zi, fara a se opri de cele mai multe ori la cele mai calitative. A incercat sa renunte la fumatul trabucurilor din cand in cand, dar fara prea multa perseverenta si, evident, fara vreun rezultat.
Asa cum recunostea chiar Mark Twain, dependenta lui de fumat avea mai mult o componenta psihologica, asociind trabucurile cu inspiratia. Cele mai cunoscute personaje din scrierile lui Twain - Tom Sawyer, Hank Morgan, Tom Canty - s-au nascut la umbra unui nor de trabuc.
Nu este, astfel, de mirare ca in cele mai multe fotografii - in special cu el la masa de lucru - Mark Twain apare insotit de un trabuc.

4. AL CAPONE
Unul dintre cei mai cunoscuti gangsteri americani din anii 1920 - 1930, Al Capone, si-a legat numele de notiunea de spalare a banilor, reusind multa vreme sa se sustraga justitiei si sa nu fie gasit vinovat.
Imagine emblematica a gangsterismului american si italo-american a anilor ‘20 , "Scarface" sau "The Big Fellow", asa cum era numit Al Capone, apare in majoritatea fotografiilor pastrate in arhive cu un trabuc in gura, tradandu-si voit tabietul lui elitist.
Fidel pana la capat acestui tabiet public declarat, in 1932, dupa ce a pierdut procesul in care era acuzat de evaziune, Al Capone isi ia adio de la libertate aprinzandu-si un trabuc.

5. J. F. KENNEDY
Ce a intarziat semnarea embargoului asupra tuturor importurilor cubaneze de la începutul lui februarie 1962 ? Raspunzand pe scurt - pasiunea lui J.F. Kennedy pentru trabucuri.
Pierre Salinger, ofiterul de presa al adminstratiei prezidentiale, a primit chiar inainte de semnarea embargoului o misiune importanta: 1.000 de trabucuri cubaneze pentru presedinte.
Salinger isi ideplineste cu succes misiunea aducandu-i lui J.F. Kennedy 1.200 de trabucuri cubaneze, faimoasele H.Upmann Petit Upmann, momentan scoase din productie. Fapt suficient de linistitor pentru semnarea, in cele din urma, a embargoului.


1261

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Spania  |  Italia  |  Germania  |  Franta  |  Malta  |  Austria  | 
Stiai ca?
Horia Hulubei reprezinta primul fizician din lume care a obtinut spectrul razelor X in gaze. El are, de asemenea, contributii importante in fizica neutronilor si studiul reactiilor nucleare. ... Prima fabrica de autoturisme din Romania a fost construita la Pitesti, iar numele primului autoturism romanesc a fost "Dacia 1100"....
Dictionar turistic
Statiune balneara - Localitate care dispune de factori terapeutici (ape minerale, mofete, namoluri terapeutice) si amenajari (cazare, balneatie, alte servicii) care permit valorificarea factorilor terapeutici pentru tratarea anumitor afectiuni.
7 recomandari