Un altfel de tur al Romaniei la volan

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Un altfel de tur al Romaniei la volan


ROMANIA

Romania este o destinatie turistica foarte generoasa cu vizitatorii sai. De la pasionatii de istorie si traditii la gurmanzi, de la iubitorii de natura la practicantii sporturilor extreme, veti gasi ceea ce cautati in tara noastra. Cum primavara s-a instalat deja, probabil ca deja va ganditi la o excursie de cateva zile pentru a descoperi locuri si oameni noi, sau doar pentru a va completa albumul de fotografii de pe Instagram.

Echipa Cronoscar de la biroul de închirieri auto în București v-a pregătit un traseu prin inima țării noastre, un pic diferit față de circuitele tradiționale pe care vi le propun site-urile de călătorii. Acest traseu include și frumuseți naturale, și create de mâna omului. Oferă câte ceva și celor pasionați de activități sportive, dar și celor care preferă plimbările la pas.

Fără alte preliminarii, să pornim la drum cu mașina închiriată!

Prima zi: București – Brașov
Punctul de pornire al acestui tur poate fi Otopeni, după ce ați preluat automobilul direct de la centrul Cronoscar de închirieri auto în aeroport. Dacă doriți să petreceți câteva zile în Capitală, vă puteți adresa direct biroului nostru de rent a car din București, dar și centrului de închirieri auto din Ploiești, care se află tot pe traseul DN1 spre Valea Prahovei.

Oricare ar fi opțiunea aleasă, călătoria dumneavoastră vă va purta mai întâi prin zona de dealuri de la Câmpina (unde puteți face o scurtă oprire pentru a vizita Castelul Hașdeu) și apoi spre peisajul spectaculos al Munților Bucegi care vă vor străjui de ambele părți ale drumului.

Pentru masa de prânz și un prim contact cu aerul curat de munte, vă recomandăm o oprire la Sinaia (și vizitarea Castelului Peleș) sau la Bușteni (aici puteți vizita Palatul Cantacuzino).

Prima zi a călătoriei dumneavoastră se va termina la Brașov. Pentru cei care preferă să evite aglomerația de pe DN1 pe Valea Prahovei, există posibilitatea parcurgerii primului segment din acest circuit cu trenul. Apoi, puteți contacta centrul de închirieri auto în Brașov al Cronoscar pentru a continua drumul în confortul unei mașini de închiriat.

A doua zi: Brașov – Făgăraș - Sibiu
Ca să fim sinceri, vă recomandăm să petreceți măcar o zi întreagă în Brașov. Pe lângă ruinele medievale și clădirile istorice din oraș, puteți face o scurtă incursiune la Poiana Brașov. Dacă alegeți luna mai pentru a face acest tur, nu trebuie să ratați o excursie la Rezervația Naturală Dumbrava Vadului, mai bine cunoscută sub numele de Poiana Narciselor. În mai, întreaga rezervație este plină de narcise parfumate care creează un peisaj de basm.

Însă după oprirea în Brașov (oricât de scurtă sau lungă) urmează o nouă etapă din circuit. Continuând drumul la vest pe DN1, veți trece prin Codlea și veți ajunge în Făgăraș, unde vă recomandăm să faceți un popas pentru a vizita Cetatea Făgărașului. Această cetate feudală medievală este una dintre cele mai bine conservate din Europa.

Toate cele 85 de încăperi, alături de turnurile de apărare și fortificații, sunt deschise vizitatorilor. Dacă sunteți curioși să vedeți cum trăiau nobilii și cavalerii din legendele medievale, aceasta este cea mai bună ocazie pe care o aveți.

De la Făgăraș, veți continua drumul spre vest până la Sibiu. Capitală culturală europeană și capitală gastronomică europeană, Sibiul este nu doar un centru cultural important, ci și economic. Centrul Cronoscar de închirieri auto în Sibiu a fost deschis pentru a le oferi antreprenorilor și profesioniștilor care vin aici o alternativă comodă și avantajoasă la transportul public local, dar și pentru a facilita închirierile de mașini din aeroportul Sibiu, cu un trafic crescut de zboruri în ultimii ani.

A treia zi: Sibiu – Mediaș – Sighișoara

După ce ați vizitat pe îndelete Sibiul, ați intrat deja în atmosfera cetăților medievale saxone, care vă va însoți pe tot parcursul circuitului pe care vi-l propunem. Pornind la est pe DN14 veți ajunge mai întâi la Mediaș (în care se află o biserică medievală fortificată ce merită vizitată) iar apoi la Sighișoara.

Sighișoara este cea mai veche cetate medievală din Europa încă locuită. Multe case ale localnicilor, pensiuni și restaurante au o vechime de cel puțin 400 de ani. Aici veți putea admira nu numai emblematicul Turn cu ceas, ci și casa în care s-a născut Vlad Țepeș (acum, un restaurant cu specific tradițional).

În timpul verii, cetatea Mediaș organizează un festival medieval, unde puteți fi spectator la lupte între cavaleri în armură, arta meșteșugarilor și spectacole cu muzică și dans medievale.

Ultima zi: Sighișoara – Brașov – București
Și iată că am ajuns la momentul în care vom închide cercul acestui tur al României. Dacă vi se pare prea lung drumul de la Sighișoara la București (301 km pe DN13 până la Brașov și apoi pe DN1) puteți scurta drumul predând mașina de închiriat la biroul Cronoscar pentru rent a car în Brașov și să reveniți în Capitală cu trenul.

Oricare ar fi opțiunea dumneavoastră, echipa Cronoscar vă stă alături în orice moment cu o flotă de peste 500 mașini noi de închiriat, sfaturi utile și libertatea de a alege locul și ora de predare a mașinii de închiriat pe care v-am oferit-o. Pentru mai multe informații privind condițiile de închiriere, vizitați www.cronoscar.ro!


1633

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Malta  |  Austria  |  Germania  |  Cehia  |  Italia  |  Romania  | 
Stiai ca?
Cel mai rece loc permanent locuit este localitatea Oimeacov (Rusia), pe valea fluviului Indighirka, unde s-a inregistrat, in februarie 1964, temperatura minima absoluta de -71.10? ... Brunei este supranumit si "Domiciliul Pacii"....
Dictionar turistic
Excursie - Calatorie de o singura zi unde se viziteaza diferite atractii turistice, fara a petrece noaptea la un hotel sau pensiune.
7 recomandari