Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
90132
Ghid Bucuresti
Obiective turistice
Bucuresti
Palatul Parlamentului, cunoscut si sub numele de Casa Poporului, este cea mai emblematica atractie turistica din Bucuresti. Cladirea este situata la 10 minute de mers pe jos de Piata Unirii si este a doua cladire ca marime din lume, dupa Pentagon.
Casa Poporului poate fi vizitata zilnic, intre orele 10.00 – 16.00, iar pretul unui bilet este de 5 lei. Pe durata vizitei de 45 minute, veti fi insotit de un ghid care va va prezenta o parte din camerele Palatului.
Ateneul Roman este una dintre cladirile simbol ale Bucurestiului, ridicata intre anii 1886-1888, sub indrumarea arhitectului francez Albert Galleron si cu fonduri stranse prin contributie publica sub sloganul "Dati un leu pentru Ateneu!".
In 1878, a fost ridicat primul Arc de Triumf, cu ocazia intoarcerii trupelor romane din razboiul de independenta. Insa, din cauza materialelor proaste, monumentul s-a deteriorat rapid. In 1922, la intoarcerea trupelor romane din Primul Razboi Mondial a fost ridicat un nou Arc de Triumf, dar a avut aceeasi soarta ca si primul. Intre anii 1935-1936, sub indrumarea arhitectului Petre Antonescu, a fost ridicat Arcul de Triumf care poate fi admirat si astazi.
Opera Romana este una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti. Construita in 1953, cu o capacitate de 2.000 locuri, Opera impresioneaza prin arhitectura: fatada cladirii are un portic cu 3 arcade monumentale, impodobite cu statuile a patru muze si trei usi de acces, care permit intrarea in holul fastuos inaltat pe 2 nivele.
Punct de intalnire pentru mii de bucuresteni, Teatrul National Ion Luca Caragiale este o figura emblematica pentru capitala. Prima cladire a Teatrului National a fost construita in anul 1845, dar in 1944 este bombardata de nazisti. Actuala cladire a fost inaugurata in 1973 si modificata intre anii 1983 – 1984.
Palatul Regal Cotroceni, alaturi de biserica si manastirea din incinta sa formeaza Muzeul National Cotroceni, o asezare care in ciuda numeroaselor schimbari suferite de-a lungul anilor isi pasreaza specificitatea reveland aspecte ale istoriei mediavale si moderne desfasurate in acest loc. Cu anumite ocazii, “Zilele portilor deschise”, palatul poate fi vizitat de catre public.
Pe malul lacului Herastrau se afla Muzeul Satului. Infiintat in 1936, muzeul prezinta gospodarii, biserici, anexe si ateliere de lucru.
Muzeul Satului poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 9.00 – 17:00 (luni) si 9:00 – 19:00 (marti – duminica). Pretul unui bilet este de 6 ron (adulti) si 3 lei (copii).
Muzeul National Geologic adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un impresionant patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin remarcabile colectii geologice (de minerale, roci si fosile) din tara sau din strainatate.
Muzeul poate fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 – 18.00, iar pretul unui bilet este de 6 ron (adulti) si 3 ron (copii).
Muzeul National de Istorie a Romaniei ocupa 8.000 mp si isi are sediul intr-o impunatoare cladire considerata monument de arhitectura. In cele circa 60 de sali sunt prezentate exponate de o reala valoare. Cele mai multe provin de la fostul Muzeu National de Antichitati dar si de la numeroase institutii de gen din tara.
Muzeul National de Istorie Grigore Antipa gazduieste circa 1300 000 de exemplare, grupate in 130 de colectii apartinand majoritatii grupelor de animale. Aici puteti admira si colectii de minerale si roci, fosile, anatomie comparata, etnografie si antropologie. Valoarea exponatelor este cu atat mai mare cu cat in randul lor sunt peste 5000 de exemplare unice in lume.
Momentan, muzeul este inchis pentru renovare.
Muzeul Taranului Roman a adunat de-a lungul timpului un patrimoniu impresionant, un autentic tezaur de interes national si international depozitat dupa criterii stiintifice riguroase. Cladirea Muzeul National al Taranului Roman este amplasata in Piata Victoriei din Bucuresti, alaturi de Muzeul de Stiinte Naturale Grigore Antipa si de Muzeul de Geologie.
Muzeul poate fi vizitat de marti – duminica, intre orele 10.00 – 18.00 (luni este inchis). Adultii platesc 6 lei la intrarea in muzeu, iar elevii, studentii si pensionarii 2 lei.
Muzeul National de Arta are trei galerii de arta si o istorie regala: Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna. Patrimoniul muzeului contine lucrari de pictura, grafica si sculptura romaneasca, covoare romanesti, turcesti si armenesti, argintarie, portelan si sticla, mobilier, miniaturi.
Muzeul poate fi vizitat intre orele 11.00 –19.00 (mai-septembrie) si 10.00 – 18.00 (octombrie-aprilie).
Muzeul Militar National are 49 colectii care prezinta armament medieval, modern si contemporan, uniforme romanesti si accesorii, atelaje, harnasamente, accesorii de calarie, tablouri, steaguri si medalii.
Muzeul poate fi vizitat de marti – duminica, intre orele 09:00 – 17:00 (luni este inchis), iar pretul unui bilet este de 5 lei (adulti), 2.5 lei (elevi, studenti).
Muzeul Theodor Pallady detine citeva remarcabile panze ale marelui pictor roman Theodor Pallady, precum si un lot de peste 800 de desene (peisaje, nuduri, portrete, interioare), reprezentative pentru perioada pariziana a lui Pallady. Acestea sint expuse periodic in serii tematice.
Muzeul poate fi vizitat de miercuri – duminica, intre orele 11:00-19:00, iar pretul unui bilet este de 5 lei (adulti), 2.5 lei (elevi, studenti).
Muzeul Municipiului Bucuresti, cunoscut si sub numele de Palatul Sutu, a luat nastere prin unificarea Muzeului de istorie cu Muzeul de Arta (infiintat ca sectie a Muzeului Municipal in 1933), in decembrie 1999. Muzeul detine si conserva aproape 400.000 de obiecte provenite din cercetari arheologice, donatii si achizitii realizate cu fonduri asigurate an de an de Primaria Capitalei.
Muzeul poate fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 – 18.00. Adultii platesc 6 lei la intrare, elevii, studentii, militarii, pensionarii si grupurile organizate 3 lei, iar copiii sub 7 ani au intrarea gratuita.
Desi se afla intr-o stare deplorabila, Palatul Stirbei este unul dintre monumentele importante de pe Calea Victoriei. De-a lungul timpului, in incinta palatului au fost gazduite diferite muzee: Muzeul de Arta Populara (1954 - 1977) si Muzeul de Ceramica si Sticla (1984 - 1994).
Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu a fost construit in 1910 si gazduieste o colectie de documente si exponate ce urmaresc evolutia astronomiei la noi in tara. Muzeul cuprinde obiecte de epoca, carti si manuscrise, telescopul original, cadrane solare antice, instrumente astronomice vechi, panouri cu fenomene astronomice rare observate la noi etc.
Muzeul poate fi vizitat marti – vineri, intre orele 14.00 – 18.00, marti, vineri si sambata, intre orele 19.00 – 22.00. Pretul unui bilet este de 5 lei (adulti), 2.5 lei (elevi, studenti).
In incinta Gradinii Botanice se gasesc peste 10 000 de specii de pe toate continentele amenajate pe forme de relief special create si organizate pe sectoare dupa cum urmeaza: sectorul plantelor ornamentale, sectorul flora Dobrogei, cascada, gradina italiana, rozariul, sectorul plante utile, sectorul "sistemul plantelor", arboret dendrariu si complexul de sere cu plante exotice.
Gradina Botanica Dimitrie Brandza"se poate vizita zilnic intre orele 8:00 – 18:00, Muzeul Botanic se poate vizita marti, joi, sambata si duminica intre orele 09-13, iar serele de expozitie sunt in renovare si nu se viziteaza decat in unele compartimente.
Pretul unui bilet este de 5 lei (adulti), 2 lei (elevi, studenti).
In Bucuresti exista foarte multe parcuri, unde locurile de joaca pentru copii, statuile si florile recent plantate infrumuseteaza acest oras gri: parcul Herastrau, parcul Cismigiu, parcul Carol, parcul IOR etc.
Festivaluri si sarbatori
Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului este Festivalul George Enescu, manifestare ce isi doreste sa contribuie la dezvoltarea durabila a muzicii clasice din Romania.
Un alt festival de muzica foarte asteptat este B''ESTFEST: 3 zile de muzica cu artisti internationali si din tara aduna annual peste 5.000 de tineri din toate colturile tarii.
Pentru pasionatii de lectura, BookFest isi propune sa promoveze lectura de carte de calitate si scrisul, sa usureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material si informational, precum si la integrarea culturii si limbii romane in circuitul mondial de valori.
In fiecare an, are loc Noaptea Muzeelor cand cele mai importante muzee din Bucuresti isi deschid portile timp de o noapte pentru ca vizitatorii sa ia parte la evenimentele pregatite: expoziţii, spectacole de muzica, dans, teatru si film, proiectii si evenimente speciale interactive.
Daca sunteti in cautare de buna dispozitie, creativitate si distractie, atunci trebuie sa mergeti la Noaptea Devoratorilor de Publicitate, eveniment organizat anual la inceputul verii.
Casa Poporului poate fi vizitata zilnic, intre orele 10.00 – 16.00, iar pretul unui bilet este de 5 lei. Pe durata vizitei de 45 minute, veti fi insotit de un ghid care va va prezenta o parte din camerele Palatului.
Ateneul Roman este una dintre cladirile simbol ale Bucurestiului, ridicata intre anii 1886-1888, sub indrumarea arhitectului francez Albert Galleron si cu fonduri stranse prin contributie publica sub sloganul "Dati un leu pentru Ateneu!".
In 1878, a fost ridicat primul Arc de Triumf, cu ocazia intoarcerii trupelor romane din razboiul de independenta. Insa, din cauza materialelor proaste, monumentul s-a deteriorat rapid. In 1922, la intoarcerea trupelor romane din Primul Razboi Mondial a fost ridicat un nou Arc de Triumf, dar a avut aceeasi soarta ca si primul. Intre anii 1935-1936, sub indrumarea arhitectului Petre Antonescu, a fost ridicat Arcul de Triumf care poate fi admirat si astazi.
Opera Romana este una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti. Construita in 1953, cu o capacitate de 2.000 locuri, Opera impresioneaza prin arhitectura: fatada cladirii are un portic cu 3 arcade monumentale, impodobite cu statuile a patru muze si trei usi de acces, care permit intrarea in holul fastuos inaltat pe 2 nivele.
Punct de intalnire pentru mii de bucuresteni, Teatrul National Ion Luca Caragiale este o figura emblematica pentru capitala. Prima cladire a Teatrului National a fost construita in anul 1845, dar in 1944 este bombardata de nazisti. Actuala cladire a fost inaugurata in 1973 si modificata intre anii 1983 – 1984.
Palatul Regal Cotroceni, alaturi de biserica si manastirea din incinta sa formeaza Muzeul National Cotroceni, o asezare care in ciuda numeroaselor schimbari suferite de-a lungul anilor isi pasreaza specificitatea reveland aspecte ale istoriei mediavale si moderne desfasurate in acest loc. Cu anumite ocazii, “Zilele portilor deschise”, palatul poate fi vizitat de catre public.
Pe malul lacului Herastrau se afla Muzeul Satului. Infiintat in 1936, muzeul prezinta gospodarii, biserici, anexe si ateliere de lucru.
Muzeul Satului poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 9.00 – 17:00 (luni) si 9:00 – 19:00 (marti – duminica). Pretul unui bilet este de 6 ron (adulti) si 3 lei (copii).
Muzeul National Geologic adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un impresionant patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin remarcabile colectii geologice (de minerale, roci si fosile) din tara sau din strainatate.
Muzeul poate fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 – 18.00, iar pretul unui bilet este de 6 ron (adulti) si 3 ron (copii).
Muzeul National de Istorie a Romaniei ocupa 8.000 mp si isi are sediul intr-o impunatoare cladire considerata monument de arhitectura. In cele circa 60 de sali sunt prezentate exponate de o reala valoare. Cele mai multe provin de la fostul Muzeu National de Antichitati dar si de la numeroase institutii de gen din tara.
Muzeul National de Istorie Grigore Antipa gazduieste circa 1300 000 de exemplare, grupate in 130 de colectii apartinand majoritatii grupelor de animale. Aici puteti admira si colectii de minerale si roci, fosile, anatomie comparata, etnografie si antropologie. Valoarea exponatelor este cu atat mai mare cu cat in randul lor sunt peste 5000 de exemplare unice in lume.
Momentan, muzeul este inchis pentru renovare.
Muzeul Taranului Roman a adunat de-a lungul timpului un patrimoniu impresionant, un autentic tezaur de interes national si international depozitat dupa criterii stiintifice riguroase. Cladirea Muzeul National al Taranului Roman este amplasata in Piata Victoriei din Bucuresti, alaturi de Muzeul de Stiinte Naturale Grigore Antipa si de Muzeul de Geologie.
Muzeul poate fi vizitat de marti – duminica, intre orele 10.00 – 18.00 (luni este inchis). Adultii platesc 6 lei la intrarea in muzeu, iar elevii, studentii si pensionarii 2 lei.
Muzeul National de Arta are trei galerii de arta si o istorie regala: Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna. Patrimoniul muzeului contine lucrari de pictura, grafica si sculptura romaneasca, covoare romanesti, turcesti si armenesti, argintarie, portelan si sticla, mobilier, miniaturi.
Muzeul poate fi vizitat intre orele 11.00 –19.00 (mai-septembrie) si 10.00 – 18.00 (octombrie-aprilie).
Muzeul Militar National are 49 colectii care prezinta armament medieval, modern si contemporan, uniforme romanesti si accesorii, atelaje, harnasamente, accesorii de calarie, tablouri, steaguri si medalii.
Muzeul poate fi vizitat de marti – duminica, intre orele 09:00 – 17:00 (luni este inchis), iar pretul unui bilet este de 5 lei (adulti), 2.5 lei (elevi, studenti).
Muzeul Theodor Pallady detine citeva remarcabile panze ale marelui pictor roman Theodor Pallady, precum si un lot de peste 800 de desene (peisaje, nuduri, portrete, interioare), reprezentative pentru perioada pariziana a lui Pallady. Acestea sint expuse periodic in serii tematice.
Muzeul poate fi vizitat de miercuri – duminica, intre orele 11:00-19:00, iar pretul unui bilet este de 5 lei (adulti), 2.5 lei (elevi, studenti).
Muzeul Municipiului Bucuresti, cunoscut si sub numele de Palatul Sutu, a luat nastere prin unificarea Muzeului de istorie cu Muzeul de Arta (infiintat ca sectie a Muzeului Municipal in 1933), in decembrie 1999. Muzeul detine si conserva aproape 400.000 de obiecte provenite din cercetari arheologice, donatii si achizitii realizate cu fonduri asigurate an de an de Primaria Capitalei.
Muzeul poate fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 – 18.00. Adultii platesc 6 lei la intrare, elevii, studentii, militarii, pensionarii si grupurile organizate 3 lei, iar copiii sub 7 ani au intrarea gratuita.
Desi se afla intr-o stare deplorabila, Palatul Stirbei este unul dintre monumentele importante de pe Calea Victoriei. De-a lungul timpului, in incinta palatului au fost gazduite diferite muzee: Muzeul de Arta Populara (1954 - 1977) si Muzeul de Ceramica si Sticla (1984 - 1994).
Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu a fost construit in 1910 si gazduieste o colectie de documente si exponate ce urmaresc evolutia astronomiei la noi in tara. Muzeul cuprinde obiecte de epoca, carti si manuscrise, telescopul original, cadrane solare antice, instrumente astronomice vechi, panouri cu fenomene astronomice rare observate la noi etc.
Muzeul poate fi vizitat marti – vineri, intre orele 14.00 – 18.00, marti, vineri si sambata, intre orele 19.00 – 22.00. Pretul unui bilet este de 5 lei (adulti), 2.5 lei (elevi, studenti).
In incinta Gradinii Botanice se gasesc peste 10 000 de specii de pe toate continentele amenajate pe forme de relief special create si organizate pe sectoare dupa cum urmeaza: sectorul plantelor ornamentale, sectorul flora Dobrogei, cascada, gradina italiana, rozariul, sectorul plante utile, sectorul "sistemul plantelor", arboret dendrariu si complexul de sere cu plante exotice.
Gradina Botanica Dimitrie Brandza"se poate vizita zilnic intre orele 8:00 – 18:00, Muzeul Botanic se poate vizita marti, joi, sambata si duminica intre orele 09-13, iar serele de expozitie sunt in renovare si nu se viziteaza decat in unele compartimente.
Pretul unui bilet este de 5 lei (adulti), 2 lei (elevi, studenti).
In Bucuresti exista foarte multe parcuri, unde locurile de joaca pentru copii, statuile si florile recent plantate infrumuseteaza acest oras gri: parcul Herastrau, parcul Cismigiu, parcul Carol, parcul IOR etc.
Festivaluri si sarbatori
Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului este Festivalul George Enescu, manifestare ce isi doreste sa contribuie la dezvoltarea durabila a muzicii clasice din Romania.
Un alt festival de muzica foarte asteptat este B''ESTFEST: 3 zile de muzica cu artisti internationali si din tara aduna annual peste 5.000 de tineri din toate colturile tarii.
Pentru pasionatii de lectura, BookFest isi propune sa promoveze lectura de carte de calitate si scrisul, sa usureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material si informational, precum si la integrarea culturii si limbii romane in circuitul mondial de valori.
In fiecare an, are loc Noaptea Muzeelor cand cele mai importante muzee din Bucuresti isi deschid portile timp de o noapte pentru ca vizitatorii sa ia parte la evenimentele pregatite: expoziţii, spectacole de muzica, dans, teatru si film, proiectii si evenimente speciale interactive.
Daca sunteti in cautare de buna dispozitie, creativitate si distractie, atunci trebuie sa mergeti la Noaptea Devoratorilor de Publicitate, eveniment organizat anual la inceputul verii.
Unde sa mananci | Pagina 5 din 9 | Shopping |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
In Los Angeles exista mai putine persoane decat automobile? ...
Cu peste 40 milioane de vizitatori, Italia este a patra cea mai vizitata tara din lume?...
Dictionar
turistic
Nautism - Practicarea turistica sau sportiva a diferitelor forme de navigatie (canac, canoe, vele).