TurisMALL
powered by

105921

Ghid Budapesta
Obiective turistice

Budapesta

Palatul Parlamentului este cea mai impresionanta cladire din Budapesta. Vazut de aproape, Palatul Parlamentului este impunator, iar de la departare este de-a dreptul senzational. Turnurile si simetria pot fi cel mai bine admirate de pe malul opus al Dunarii.

Pentru a vedea toate atractiile palatului, ar fi indicat sa mergeti intr-un tur cu ghid care se organizeaza in perioada vacantelor parlamentare. Turistii care fac parte din Uniunea Europeana au acces gratuit in Parlament.

Catedrala Sf. Stefan este una dintre figurile emblematice ale Budapestei si poate fi vazuta din orice colt al orasului. Datorita iluminarii superbe pe perioada noptii, Catedrala Sfantul Stefan este cel mai fotografiat monument al Budapestei. Catedrala este deschisa zilnic, intre orele 09.00 – 17.00 ( vara) si intre 10.00 – 14.00 (iarna, cand turnul este inchis). Accesul in catedrala este gratuit, dar se plateste o taxa de 250 Ft pentru accesul in trezorerie si 500 Ft pentru platforma de pe dom.

Hotelul Gellert are cele mai frumoase bai din oras. Piscina reprezinta un superb exemplu de arhitectura neoclasica, iar apa din bai este renumita pentru efectele sale terapeutice. In pretul biletului de 2500 Ft intra accesul la piscina si bai, insa daca stati mai putin de 2 ore, vi se returneaza o parte din bani. Baile sunt deschise zilnic intre orele 06.00 – 19.00 (vara), 06.00 – 17.00 (iarna, de luni pana vineri).

Locuita inca de pe timpul romanilor, insula Margareta este o oaza de liniste si verdeata in mijlocul Dunarii. Loc de odihna pentru cei care vor sa scape din aglomeratia urbana, insula Margareta isi incanta vizitatorii cu atractiile sale si restaurantele si terasele elegante. Printre atractiile insulei amintim de Gradina Japoneza, Monumentul Centenarului si Biserica Sf. Mihail.

Cea mai rapida modalitate de a ajunge pe insula este cu autobuzul 26 de la gara Nyugati, insa daca vreti sa admirati Dunarea in toata splendoarea ei, optati pentru cursa cu feribotul.

Cele mai mari bogatii ale Ungariei au fost adunate si sunt pastrate in Galeria Nationala, situata intr-o cladire care face parte din patrimoniul istoric al orasului. Pentru a admira cele mai frumoase lucrari expuse in muzeu optati pentru un tur cu ghid, care presupune si vizita in subsol, unde se afla Cripta Habsburgica. Galeria este foarte aglomerata dimineata si la pranz. Cel mai indicat ar fi sa mergeti dupa ora 15.00, cand cozile se micsoreaza considerabil. Accesul in galerie este permis in schimbul sumei de 2500 Ft. Galeria Nationala a Ungariei este deschisa de marti pana duminica, intre prele 10.00 – 18.00.

Cand veti ajunge la biserica Matyas veti observa mai multe stiluri arhitecturale. Acest lucru se datoreaza istoriei zbuciumate a orasului, dar si numerosilor arhitecti care si-au pus amprenta pe lacas, pastrand insa elementele gotice. Taxa pentru a intra in biserica este de 600 Ft, iar accesul este permis zilnic intre orele 09.00 – 17.00 (de luni pana vineri), 09.00 – 12.00 (sambata), 13.00 – 17.00 (duminica).


Teatrul National de Opera
a fost construit in 1884 si se remarca prin opulenta si grandoare. Admirati fatada, intrarea principala si foaierul in timpul zilei pentru ca ghiseul de bilete este deschis. Restul cladirii poate fi vazut doar daca alegeti un tur cu ghidul sau daca mergeti la un spectacol. Biletele sunt ieftine pentru ca sunt subventionate de stat.

De la fondarea sa in 1802, Muzeul National al Ungariei a ajuns sa gazduiasca cele mai frumoase colectii de arta, artefacte, fotografii si documente legate de istoria framantata a tarii. Muzeul are 3 etaje: in salile de la subsol sunt expuse mozaicuri romane, etajul 1 este dedicat perioadei din sec. V I.Hr pana in Evul Mediu, iar etajul 2 din sec. XII pana in prezent.

Muzeul este deshis intre orele 10.00 – 18.00, de marti pana duminica. Adultii platesc 1100 Ft, persoanele intre 6 – 26 ani 550 Ft, iar batranii cu varsta cuprinsa intre 62 – 70 ani achita o taxa de 550 Ft. Turistii care au Budapest Card beneficiaza de o reducere de 20%. Accesul este gratuit pentru copiii ce nu au implinit 6 ani, pentru batranii de peste 70 ani, persoanele cu handicap si persoana care ii insoteste, cetatenii italieni (sub 18 ani si peste 62 ani) si in zilele de sarbatoare nationala (15 martie, 20 august, 23 octombrie).

Parcul cu statui isi poarta vizitatorii prin epoca in care comunistii erau la conducere, iar artistii se conformau ideologiei acestora. Drept rezultat, in aceasta perioada au fost create cele mai ciudate sculpturi ale secolului XX. Accesul in parc costa 600 Ft si se poate face zilnic, intre orele 10.00 si pana la apusul soarelui.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




mircea Guest, 02.01.2013

Frumos si interesant! La multi ani!

 
mircea Guest, 02.01.2013

Interesant ghidul... La multi ani!

 
maxim valer Guest, 02.07.2015

Util si foarte interesant

 
Miculete Constantin Guest, 22.12.2017

Informatii utile. Astept si altele.

 
Ianchis Carmen Guest, 11.06.2024

Este foarte uril și bine documentat , mulțumim!

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Musikfilmfest
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Stiai ca?
Romania este casa celei mai grele cladiri din lume – Palatul Parlamentului, care a costat aproximativ 3 miliarde de <a href="https://www.valutare.ro/" title="Curs valutar dolar&quo... In toate tarile lumii, indiferent de cultura, religie sau zona geografica, soldatii executa salutul numai cu mana dreapta?...
Dictionar turistic
Turism rural - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unei zone turistice dintr-o zona rurala.
7 recomandari