Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
44166
Ghid Jerusalem
Unde sa mananci
Jerusalem
Ierusalim este casa pentru diferite etnii care ofera un numar mare de bunatati culinare. Mancarea nu este foarte scumpa, cele mai populare localuri fiind restaurantele locale si cele de tip fast-food. Daca in alte tari, restaurantele fast-food au scaune si mese, cele din Ierusalim au doar cateva mese unde se sta in picioare. Meniurile de baza sunt alcatuite din falafel si popularele mezze. Pentru bucate autentice israeliene, indreptati-va spre localurile arabice sau ebraice, unde principalii clienti sunt localnicii.
Unul dintre preparatele traditionale din Ierusalim este falafel, cea mai comuna si ieftina mancare. Falafel-ul este servit intr-o pita, umpluta cu salata, muraturi si tehina (pasta de susan). Chiftelutele falafel sunt facute din humus sau din boabe de fasole.
Shawarma este o alta mancare servita in toate localurile din Ierusalim. Facuta din carne de curcan, shawarma este servita intr-o pita cu salata, tehina si muraturi.
Sabich este un fel de mancare care a fost adusa in Israel de imigrantii arabi. Sabich inseamna dimineata si este facuta din pita, cu vinete prajite, ou, salata, tehina si muraturi.
Sandwich-ul tunisian este o gustare delicioasa facuta dintr-o bagheta umpluta cu ton, oua, lamaie murata, salata verde si ardei iute prajit.
Lafa este un fel de shaorma si este pita facuta la cuptor umpluta cu kebab de pui sau curcan, salate si cartofi prajiti. Cea mai excentrica lafa este umpluta cu ficat de gasca.
Meorav Yerushalmi este o tocanita facuta din maruntaie de pui (inimi, plamani, ficati si splina), ceapa si condiemente specifice Israelului. Mancarea se serveste cu orez sau fasole.
Maqluba este asemanator cu dorbul romanesc si in araba inseamna cu fundul in sus. Maqluba este facuta din carne de miel sau pui, orez, vinete, rosii, ceapa si conopida.
Knafeh, cunoscut si sub numele de cataif, este o prajitura facuta din aluat portocaliu, umpluta cu branza de capra si stropita cu sirop.
Sachlab este o bautura populara cand afara este foarte frig. Sachlab se serveste fierbine si este asemenator la textura cu laptele. Sachlab este servit cu bucati de nuca de cocos, nuci sau scortisoara. Cafeneaua Mifgash HaSheikh este cel mai bun local pentru a savura un autentic sachlab.
Cea mai ieftina mancare se gaseste in Orasul Vechi, in special in cartierul musulman. Celelalte 3 cartiere se axeaza mai mult pe meniurile turistice, decat pe autenticitatea mancarii. In partea de vest a Ierusalimului se afla unele dintre cele mai fantastice restaurante, dar preturile sunt destul de mari. Cea mai buna metoda de a manca ieftin si rapid este cand va aflati la cumparaturi in souk.
Recomandarile noastre sunt: Nafoura Jerusalem Wall (mancare libaneza cu influente grecesti intr-o atmosfera calma, in aer liber, inconjurat de fantani superbe), Mifgash HaShech (mancare traditionala, restaurant popular), Armenian Tavern (in mijlocul Orasului Vechi, mancare armeneasca), Maoz Falafel (localizat in centrul orasului, deschis in 1967, este cel mai faimos local pentru falafel), Te'enim (restaurant vegetarian), Scala - Chef kitchen & bar, Arcadia (restaurant faimos din Ierusalim), Darna (centrul orasului, mancare orientala, cu influente marocane), Eucalyptus (mancare traditionala), Adom, Machneyuda (mancare locala).
Unul dintre preparatele traditionale din Ierusalim este falafel, cea mai comuna si ieftina mancare. Falafel-ul este servit intr-o pita, umpluta cu salata, muraturi si tehina (pasta de susan). Chiftelutele falafel sunt facute din humus sau din boabe de fasole.
Shawarma este o alta mancare servita in toate localurile din Ierusalim. Facuta din carne de curcan, shawarma este servita intr-o pita cu salata, tehina si muraturi.
Sabich este un fel de mancare care a fost adusa in Israel de imigrantii arabi. Sabich inseamna dimineata si este facuta din pita, cu vinete prajite, ou, salata, tehina si muraturi.
Sandwich-ul tunisian este o gustare delicioasa facuta dintr-o bagheta umpluta cu ton, oua, lamaie murata, salata verde si ardei iute prajit.
Lafa este un fel de shaorma si este pita facuta la cuptor umpluta cu kebab de pui sau curcan, salate si cartofi prajiti. Cea mai excentrica lafa este umpluta cu ficat de gasca.
Meorav Yerushalmi este o tocanita facuta din maruntaie de pui (inimi, plamani, ficati si splina), ceapa si condiemente specifice Israelului. Mancarea se serveste cu orez sau fasole.
Maqluba este asemanator cu dorbul romanesc si in araba inseamna cu fundul in sus. Maqluba este facuta din carne de miel sau pui, orez, vinete, rosii, ceapa si conopida.
Knafeh, cunoscut si sub numele de cataif, este o prajitura facuta din aluat portocaliu, umpluta cu branza de capra si stropita cu sirop.
Sachlab este o bautura populara cand afara este foarte frig. Sachlab se serveste fierbine si este asemenator la textura cu laptele. Sachlab este servit cu bucati de nuca de cocos, nuci sau scortisoara. Cafeneaua Mifgash HaSheikh este cel mai bun local pentru a savura un autentic sachlab.
Cea mai ieftina mancare se gaseste in Orasul Vechi, in special in cartierul musulman. Celelalte 3 cartiere se axeaza mai mult pe meniurile turistice, decat pe autenticitatea mancarii. In partea de vest a Ierusalimului se afla unele dintre cele mai fantastice restaurante, dar preturile sunt destul de mari. Cea mai buna metoda de a manca ieftin si rapid este cand va aflati la cumparaturi in souk.
Recomandarile noastre sunt: Nafoura Jerusalem Wall (mancare libaneza cu influente grecesti intr-o atmosfera calma, in aer liber, inconjurat de fantani superbe), Mifgash HaShech (mancare traditionala, restaurant popular), Armenian Tavern (in mijlocul Orasului Vechi, mancare armeneasca), Maoz Falafel (localizat in centrul orasului, deschis in 1967, este cel mai faimos local pentru falafel), Te'enim (restaurant vegetarian), Scala - Chef kitchen & bar, Arcadia (restaurant faimos din Ierusalim), Darna (centrul orasului, mancare orientala, cu influente marocane), Eucalyptus (mancare traditionala), Adom, Machneyuda (mancare locala).
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 10 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
Cel mai mare canion submarin este canionul Esperance, aflat in Australia de Vest (1800 m). Latimea sa este de 32 km....
Cele mai mari zece lacuri sunt:
1. Marea Caspica, Europa-Asia (suprafata 371 000 km2, adancime 1025 m)
2. Lacul Superior, America de Nord (suprafata 82 100 km2, adancime 406 m)
3. Victoria, Afri...
Dictionar
turistic
Turist - Persoana care practica turismul; persoana care se deplaseaza in afara localitatii de resedinta.