TurisMALL
powered by

96598

Ghid Kusadasi
Unde sa mananci

Kusadasi

In timp ce ti se serveste cina, este o adevarata incantare sa vezi cum vin si pleaca din portul maritim Setur din Kusadasi, yacht-uri si barci intr-o imagine panoramica a apusului de soare. Restaurantele va propun diverse produse proaspete din peste si fructe de mare, dar si preparate culinare internationale.

Mancarea turceasca este o combinatie inedita intre bucatariile din Asia Centrala si din Orientul Mijlociu. Preparatele traditionale sunt: meze (aperitive din carne, legume sau fructe), kebab, dolma (sarmalute din foi de vita sau legume umplute cu nuci de pin sau coacaze), gozleme (un fel de paine, cu diverse umpluturi: spanac, branza, carne de miel, piure de cartofi), kofte (chiftelute din carne tocata si mirodenii, fierte, prajite, puse la cuptor sau pe gratar), humus.

La desert puteti servi baclava sau rahat turcesc. Mai putin cunoscute, dar foarte gustoase sunt lokma (gogosi dulci) si sutlac (bundinca de orez). Foarte buna la gust este si inghetata care este servita alaturi de prajituri sau cheesecake.

Cafeaua turceasca se serveste, de obicei, la desert. Insotita de un pahar cu apa, cafeaua este foarte tare si poate fi indulcita cu un cub de zahar. Raki este o alta bautura alcoolica turceasca, obtinuta din struguri si stafide, aromata cu anason iute. Bautura se serveste langa meze sau langa fructele de mare, cu un pahar de apa alaturi.

Situat in centrul vechi al statiunii, printre cladirile pline de istorie se afla restaurantul Saray. Aici veti gasi mancare traditionala turceasca, iar gazdele sunt foarte ospitaliere. Masa poate fi servita in gradina plina de verdeata sau in inauntru, unde decorul elegant creeaza o atmosfera speciala. La Saray au loc petreceri in fiecare seara: vineri este seara cabaretului, iar miercuri seara turceasca.

Restaurantul Ayhan Usta se afla in port si ofera o priveliste superba asupra Marii Egee. Aici se servesc multe preparate traditionale, peste proaspat si mancare internationala. Din meniu nu lipsesc cunoscutele vinuri turcesti.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 9   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




otelea Guest, 12.08.2014

foarte util, multumiri realizatorilor

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto El Dia de Sant Jordi
Anual, pe data de 23 aprilie in Barcelona si imprejurimile sale domneste o atmosfera de sarbatoare. ..
Stiai ca?
Laos se mai numeste si "Tara celor un million de elefanti".... UK/ Anglia poarta si denumirea de "Albionul", iar Scotia se mai numeste "Taramul Nemuritorilor"....
Dictionar turistic
Check-in - Procesul inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru sau introducerea datelor intr-un sistem computerizat. Intervalul orar de primire al camerei incepe, de obicei, cu ora 12 sau 14.
7 recomandari