Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
95724
Ghid Milano
Unde sa mananci
Milano
Italienilor le place sa manance si le place mancarea buna. In centrul orasului se afla cele mai multe restaurante si cei mai multi turisti, asa ca este usor sa te pacalesti. In schimb, daca vedeti restaurante cu localnici, atunci intrati fara grija, pentru ca nu aveti cum sa dati gres. Pentru cei care nu stiu, bucataria italieneasca nu este compusa doar din paste si pizza. Meniurile restaurantelor sunt intesate cu bucate delicioase, din diverse regiuni ale tarii, multe dintre ele fiind preparate traditionale.
Aperitivul traditional din pizzerii este bruschetta (paine prajita frecata cu usturoi, ulei de masline, sare si cu sos de rosii pe deasupra) si carnuri afumate cum ar fi prosciuto crudo sau salam. Majoritatea localurilor au bufet cu autoservire.
Saltimboca este escalopul de vitel, acoperit de straturi de frunze de salvie si prosciuto, apoi stropit cu vin alb. Carciofi alla romana sunt anghinarele fragede, asezonate cu usturoi si menta, calite intr-un amestec de ulei de masline si apa. Mielul de primavara sau abbacchio scottadito este foarte fraged si se gaseste in meniuri in perioada Pastelui, inainte de sacrificarea de primavara.
In fiecare joi, italienii mananca gnocchi alla romana, niste galuste din cartofi si faina, servite cu sos de rosii sau sos de gorgonzola. Turistii carora le plac preparatele excentrice isi pot incerca norocul cu pajata (intestine de vitel de lapte fierte cu laptele matern inca aflat in ele; acestea se taie, se toarna sos de rosii si se pun peste pastele fierbinti) sau coda alla vacinara (coada de vita inabusita in suc de rosii cu telina).
Nu ezitati sa comandati la restaurant pasta con il nero di seppia, adica paste combinate cu un sos bogat de rosii si sepie, puternic colorate in negru cu cerneala sepiei. Risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii, creveti si peste) este o alta delicatesa cu o textura inconfundabila si cu un gust special. Risotto milanese este o mancare delicioasa facuta din orez, parmezan, ciuperci si vin alb.
Cassoeula este o mancare tipica milaneza, asemanatoare cu sarmalele romanesti. Cassoeula se serveste cu mamaliga.
Printre specialitatile culinare din Milano se numara carpaccio (carne de vitel cruda, feliata foarte subtire, servita cu fulgi de parmezan si ruccola), sarde in saor (sardine prajite, marinate intr-un amested culce-acru de ceapa, stafide negre si seminte de pin) sau antipasto di frutti di mare (platouri cu caracatite mici, ansoa si creveti). Alte minunatii care va vor incanta papilele gustative sunt: salame di Milano (salam din carne de porc, vita si branza), grana padano (branza), gorgonzola (cea mai faimoasa branza italieneasca).
Desi italienii nu se dau in vant dupa dulciuri, la Milano veti gasi cea mai buna inghetata din lume. Pe langa aromele clasice de vanilie, ciocolata sau capsuni, veti gasi si diverse sortimente, care de care mai incantatoare pentru papilele gustative: mango, rodii, cu crema de whisky, rom sau alte bauturi alcoolice. Maritozzi sunt chifle moi, ovale, facute cu stafide si coji de portocale. Ele se servesc cu cafea si pot fi umplute cu frisca proaspata. Crostata di Ricotta este un fel de cheesecake facut cu fructe confiate: stafide, nuci de pin sau alte arome, cum ar fi ciocolata. Tiramisu este un alt desert legendar, iar cantucci con vin santo (biscuiti cu vin dulce) sunt nelipsiti de pe mesele italienilor.
Frascati este cel mai bun vin al Italiei. Facut din struguri albi, de pe podgoriile din jurul Romei, vinul are un parfum deosebit. Chianti este cel mai intalnit vin in barurile si restaurantele din Milano. Este un vin rosu, vechi renumit, preparat din struguri de pe domeniile Toscanei. Dupa ce termina de mancat, italienii servesc un pahar de grappa, cel mai bun digestiv, cu un gust relativ aspru.
Aperitivul traditional din pizzerii este bruschetta (paine prajita frecata cu usturoi, ulei de masline, sare si cu sos de rosii pe deasupra) si carnuri afumate cum ar fi prosciuto crudo sau salam. Majoritatea localurilor au bufet cu autoservire.
Saltimboca este escalopul de vitel, acoperit de straturi de frunze de salvie si prosciuto, apoi stropit cu vin alb. Carciofi alla romana sunt anghinarele fragede, asezonate cu usturoi si menta, calite intr-un amestec de ulei de masline si apa. Mielul de primavara sau abbacchio scottadito este foarte fraged si se gaseste in meniuri in perioada Pastelui, inainte de sacrificarea de primavara.
In fiecare joi, italienii mananca gnocchi alla romana, niste galuste din cartofi si faina, servite cu sos de rosii sau sos de gorgonzola. Turistii carora le plac preparatele excentrice isi pot incerca norocul cu pajata (intestine de vitel de lapte fierte cu laptele matern inca aflat in ele; acestea se taie, se toarna sos de rosii si se pun peste pastele fierbinti) sau coda alla vacinara (coada de vita inabusita in suc de rosii cu telina).
Nu ezitati sa comandati la restaurant pasta con il nero di seppia, adica paste combinate cu un sos bogat de rosii si sepie, puternic colorate in negru cu cerneala sepiei. Risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii, creveti si peste) este o alta delicatesa cu o textura inconfundabila si cu un gust special. Risotto milanese este o mancare delicioasa facuta din orez, parmezan, ciuperci si vin alb.
Cassoeula este o mancare tipica milaneza, asemanatoare cu sarmalele romanesti. Cassoeula se serveste cu mamaliga.
Printre specialitatile culinare din Milano se numara carpaccio (carne de vitel cruda, feliata foarte subtire, servita cu fulgi de parmezan si ruccola), sarde in saor (sardine prajite, marinate intr-un amested culce-acru de ceapa, stafide negre si seminte de pin) sau antipasto di frutti di mare (platouri cu caracatite mici, ansoa si creveti). Alte minunatii care va vor incanta papilele gustative sunt: salame di Milano (salam din carne de porc, vita si branza), grana padano (branza), gorgonzola (cea mai faimoasa branza italieneasca).
Desi italienii nu se dau in vant dupa dulciuri, la Milano veti gasi cea mai buna inghetata din lume. Pe langa aromele clasice de vanilie, ciocolata sau capsuni, veti gasi si diverse sortimente, care de care mai incantatoare pentru papilele gustative: mango, rodii, cu crema de whisky, rom sau alte bauturi alcoolice. Maritozzi sunt chifle moi, ovale, facute cu stafide si coji de portocale. Ele se servesc cu cafea si pot fi umplute cu frisca proaspata. Crostata di Ricotta este un fel de cheesecake facut cu fructe confiate: stafide, nuci de pin sau alte arome, cum ar fi ciocolata. Tiramisu este un alt desert legendar, iar cantucci con vin santo (biscuiti cu vin dulce) sunt nelipsiti de pe mesele italienilor.
Frascati este cel mai bun vin al Italiei. Facut din struguri albi, de pe podgoriile din jurul Romei, vinul are un parfum deosebit. Chianti este cel mai intalnit vin in barurile si restaurantele din Milano. Este un vin rosu, vechi renumit, preparat din struguri de pe domeniile Toscanei. Dupa ce termina de mancat, italienii servesc un pahar de grappa, cel mai bun digestiv, cu un gust relativ aspru.
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 8 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
Ghiduri
turistice
Evenimente
Vienna Hofburg Orchestra.
Concert & Orchestra
În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Stiai ca?
Cea mai nordica capitala din lume este Reykjavík, capitala Islandei. Aceasta se afla foarte aproape de Cercul Polar.
Reykjavík reprezinta cel mai mare oras al Islandei. Se crede ca zona a devenit...
In Mexic culoarea mov este asociata cu inmormantarea si trebuie evitata cand se ofera flori....
Dictionar
turistic
Caravana - Grup de persoane sau de calatori care traverseaza impreuna un desert sau o regiune periculoasa. Prin extensie: a) Grup de turisti; b) Ansamblu de vehicule rutiere care se deplaseaza in grup.
fruuummmmoooooosssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1