TurisMALL
powered by

34507

Ghid Sibiu
Obiective turistice

Sibiu

Cel mai important obiectiv turistic din Sibiu este Muzeul National Brukenthal. Deschis la 25 februarie 1817, muzeul se bucura de una dintre cele mai valoroase colectii, majoritatea fiind monumente istorice. Muzeul are in componenta sa: Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare.

Vara, muzeul este deschis de marti – duminica (10.00 – 18.00), iar luni si prima zi de marti a lunii este inchis. Iarna, muzeul este inchis in fiecare luni si marti, iar de miercuri pana duminica este deschis intre orele 10.00 – 18.00.

Tarifele pentru adulti pentru vizitarea Muzeului National Brukenthal sunt: Palatul Brukenthal: 12 lei, Galeria de Artă Românească: 8 lei, Muzeul de Istorie Casa Altemberger: 12 lei, Muzeul de Istorie Naturală: 8 lei, Muzeul de Istorie a Farmaciei: 6 lei, Muzeul de Vânătoare „August von Spiess”: 6 lei, Galeria de Artă Contemporană: 5 lei.

Elevii si studentii beneficiaza de reduceri, preturile fiind urmatoarele: Palatul Brukenthal standard: 3 lei, Palatul Brukenthal extra: 1,25 lei, Galeria de Artă Românească: 2 lei , Muzeul de Istorie standard: 3 lei, Muzeul de Istorie extra: 1,25 lei, Muzeul de Istorie Naturală: 2 lei, Muzeul de Istorie a Farmaciei: 1,5 lei, Muzeul de Vânătoare „August von Spiess”: 1,5 lei, Galeria de Artă Contemporană: 1,25 lei.

Militarii platesc pentru toate locatiile 3 lei, iar pensionarii beneficiaza de urmatoarele tarife: Palatul Brukenthal: 6 lei, Palatul Brukenthal extra: 2,50 lei, Galeria de Artă Românească: 4 lei, Muzeul de Istorie Casa Altemberger: 6 lei, Muzeul de Istorie Casa Altemberger extra: 2,50 lei, Muzeul de Istorie Naturală: 4 lei, Muzeul de Istorie a Farmaciei: 3 lei, Muzeul de Vânătoare August von Spiess: 3 lei, Galeria de Artă Contemporană: 2,5 lei.

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA se afla situat in Padurea Dumbrava la 4 km de oras, pe Calea Rasinari. Aici se gasesc gospodarii formate din case de locuit aduse din diferite zone ale tarii, interioare de locuit pastrate in forma original si toate anexele gospodaresti, ateliere mestesugaresti, constructii cu caracter religios (biserici, troite), comercial (hanuri, carciuma), ludic (pavilion de joc, popicarie, scranciob), instalatii de industrii taranesti, mijloace de transport traditionale, etc.

Muzeul este deschis in fiecare zi, iar tarifele ce trebuie achitate sunt: pentru Muzeul in Aer Liber adultii vor achita 15 lei, pensionarii 7.5 lei, iar elevii si studentii 3.5 lei. La muzeul Franz Binder adultii platesc 5 lei, iar elevii si studentii 1 leu. Biletele cumparate pentru vizitarea muzeului Emil Sigerus sunt valabile si pentru Casa Artelor. Astfel, adultii platesc 5 lei, iar elevii si studentii 1 leu. Pentru vizitarea Muzeului Civilizatiei Transilvane, adultii platesc 2 lei, iar elevii si studentii 1 leu.

Turistii care doresc sa isi petreaca noaptea in Muzeul Astra, se pot caza la pensiunea Diana unde o camera costa 40 lei.

Turnul Sfatului este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale orasului Sibiu. Are acest nume deoarece apara poarta de intrare in cea de a doua incinta, situata in imediata apropiere a cladirii ce adapostea primaria Sibiului, mentionata in documente la 1324 (Piata Mica nr. 31, azi refacuta). Vizitarea Turnului Sfatului se face in fiecare zi, intre orele 08.00 – 20.00, iar pretul unui bilet este de 2 lei.

Alte turnuri ce impresioneaza prin arhitectura si istorie sunt: Turnul Scarilor, Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor, Turnul de poarta, Turnul Gros, Turnul Pielarilor si Turnul Pulberariei.

Una dintre cele mai frumoase cladiri din Sibiu este Biserica Evanghelica, ridicata in secolul XIV, in locul unei biserici ce data din secolul XII. Biserica reuseste sa impresioneze prin turnul pe 7 nivele cu 4 turnulete pe colturi.

Biserica poate fi vizitata in fiecare zi, intre orele 10.00 – 18.00 (vara) si 10.00 – 16.00 (restul anului). Pretul unui tichet este 1 leu. Turnul Bisericii poate fi vizitat de luni pana vineri, intre orele 12.00 – 15.00 (grupuri organizate de minim 5 persoane), iar sambata si duminica intre orele 10.00 – 17.00. Pretul unui bilet pentru adulti costa 3 lei, iar pentru copii 2 lei.

Alte lacasuri ce nu trebuie ratate sunt: Catedrala Mitropolitana Sf. Treime, Sinagoga si Biserica dintre Brazi. Bisericile pot fi vizitate in fiecare zi, iar intrarea este gratuita.

Podul Minciunilor
este primul pod de fonta din Romania si a fost construit dupa demolarea caselor ce se intindeau pana aproape de Turnul Sfatului. De langa Podul Minciunilor, coboară spre Orasul de jos, Scara Cetătenilor.

Muzeul de locomotive cu aburi a fost inaugurat in 1994 si prezintã 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi si 2 pluguri cu aburi fabricate intre anii 1885 - 1958 la uzinele din Romania, Germania, Suedia, SUA si Austria. 7 dintre locomotivele expuse la muzeu sunt functionale si folosite in diverse ocazii.

In 1929, la Sibiu, s-a deschis prima Gradina Zoologica din Romania. In prezent Gradina Zoologica are o suprafata de 15 ha adaposteste 177 de animale si pasari din 47 de specii: maimute, ursi, lupi albi, lupi carpatini, vulpi, tigri, lei, jaguar, pume, mistreti, lame, cerbi carpatini, cerbi lopatari, caprioare, bivoli albi, ponei, piton reticulat, crocodil (lung de 2 m este cel mai mare din Romania), fazani, papagali, pauni, porumbei.

Gradina Zoologica poate fi vizitata in fiecare zi, intre orele 09.00 – 17.00. Pretul unui bilet pentru adulti este de 3 lei, iar pentru copii, elevi si studenti 2 lei.

Parcul de Sub Arini este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Romania, beneficiind de un teren de 22 hectare pe care cresc e 68 specii lemnoase, dintre care 30 exotice şi 38 autohtone. Unele sunt originale din Japonia, China, Himalaia, Asia Mica, America de Nord, America Centrala, Algeria sau din zona Alpilor.

*Preturile sunt valabile la data postarii. Va rugam sa verificati ulterior valabilitatea acestora.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Cehia  |  Franta  |  Spania  |  Belgia  |  Italia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Faimoasele premii Nobel, impreuna cu Premiul pentru Economie, se decerneaza in fiecare an la Stockholm, capitala Suediei, cu exceptia Premiului Nobel pentru Pace, care este decernat la Oslo, capitala ... Un european care traieste 70 de ani (durata medie de viata in Europa) consuma de-a lungul intregii sale existente cca 40 tone alimente (adica echivalentul a 4 vaci, 20 porci, 8 oi, 400 de pui, 250 kg ...
Dictionar turistic
Aerobuz - Avion de pasageri de capacitate foarte mare ca re zboare pe distanțe medii si efectueaza curse dese.
7 recomandari