TurisMALL
powered by

81680

Ghid Viena
Unde sa mananci

Viena

Specialitatile culinare vieneze sunt deosebit de apreciate de turisti si pe buna dreptate, pentru ca austriecii stiu sa echilibreze perfect carnea, ingredientul lor favorit cu o categorie larga de supe si de garnituri pe baza de legume.

La loc de cinste in preferintele vienezilor cand vine vorba de supe, se afla Leberknodelsuppe, adica o supa limpede de vita, cu perisoare mici, din ficat.
Daca Leberknodelsuppe este supa favorita a localnicilor, atunci Snitelul Vienez ramane cel mai comandat fel de mancare de catre turisti.

Snitelul Vienez are o crusta crocanta din pesmet este auriu si subtire si se serveste in mod traditional cu salata de cartofi. Pe langa snitel, vizitatorii mai incearca gulasul si gefullte paprika, adica ardei umpluti cu un amestec de carne tocata si orez si serviti de obicei cu sos de rosii si cartofi. Atat gulasul cat si ardeii umpluti sunt reminiscente de pe vremea Imperiului Austro-Ungar, cand Viena era de fapt un amalgam de mai multe nationalitati si culturi.

Gulasul adoptat din bucataria ungureasca a fost transformat de austrieci intr-un stufat de vita, condimentat, asezonat cu ardei rosii si servit cu galuste sau rulori de paine. In restaurantele din Viena exista mai multe feluri de gulas, precum gulasul cu cartofi sau gulasul cu ou prajit si castraveciori.

Tortul Sacher, specific Vienei, prajiturile aromate cu crèma de ciocolata, blat pufos, glazuri apetisante, imbogatite cu savoarea unica oferita de frisca sau gemuri parfumate sunt ideale ca desert dupa o masa copioasa, servita in localurile vieneze.
Un alt desert delicios preparat de vienezi este dobostorte, format din opt blaturi subtiri, acoperite cu crema de ciocolata. Ultimul strat se glazureaza cu caramel.

Linzertorte, numita dupa orasul austriac Linz este o alta prajitura savuroasa ce poate fi comandata in localurile vieneze. Exista mai multe variante, dar in esenta este o placinta de migdale, umpluta cu gem de capsuni sau coacaze.

Localnicii gusta la micul dejun Gugelhupf, a carui denumire vine de la tava circulara in care se coace. Legenda spune ca imparatul Franz Iosif manca o bucata de fiecare data cand isi vizita amanta, actrita Katharina Schratt, la cafeaua de dupa amiaza.
Tot imparatul Franz Iosif este cel care se delecta cu tafelspitz in fiecare zi, potrivit legendelor locale. Tafelspitzul inseamna un fel de mancare realizat din pulpa fiarta de vaca, servita cu rosti, adica mai multe bucati de cartofi gratinati, stropiti cu sos de mere si hrean.

Unde gasesti mancare traditionala

Ca sa puteti incerca toate aceste preparate, trebuie sa cautati restaurantele care serversc mancare traditionala.
Dintre acestea, Figmuller (pe Wollzeile, la numarul 5) este faimos pentru portia mare de snitel vienez pe care o aseaza in fata oaspetilor. De cele mai multe ori, snitelul depaseste farfuria si costa aproximativ 20 de euro, in pret fiind inclusa si garnitura.
Cel mai bun tafelspitz se serveste la Zum weissen Rauchfangkehrer (pe Weihburggasse, la numarul 4), iar specialistul in carne de vita ramane restaurantul Plachutta (pe Wollzeile, la numarul 38). Bierhof (Naglrgasse, la numarul 13) isi imbie musafirii cu specialitatea casei: medalion de porc in sos de bere neagra.

In ceea ce priveste restaurantele scumpe, cu decor somptuos si cu bucatari apreciati pe plan mondial, cele mai bune exemple sunt Zum Schwarzen Kameel (pe Bognergasse, la numarul 5) Korso, din cadrul hotelului Bristol (Mahlerstrasee, la numarul 2) si Do & Co in Haas Haus (Stephansplatz, ne 12), un local extrem de stilat care propune un meniu variat, format atat din preparate specifice Vienei, cat si mancare mai exotica, cum ar fi sushi sau Thai.

Dupa o masa delicioasa, puteti bea o cafea, alegand una dintre cafenelele Vienei. Puteti opta pentru Cafe Frauenhuber, una dintre cele mai vechi si frumoase, cu canapele rosii confortabile si mese de marmura, sau pentru Cafe Central, situata in istoricul Palat Ferstel, locul de intalnire al intelectualilor din oras de la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20. Cafe Mozart, deschisa in 1791 in memoria lui Mozart, sau MAK Cafe sunt alte doua alternative la fel de potrivite pentru o cafea si o prajitura buna.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 8   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




georgescu sergiu Guest, 15.01.2016

exceptionala prezentare,abordare inspirata,pe intelesul tuturor si foarte utila turistului de orice nivel.felicitari si multumim.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Italia  |  Austria  |  Romania  |  Belgia  |  Spania  |  Germania  | 
Stiai ca?
In Romania se afla un cimitir atipic – Cimitirul Vesel din Sapanta. Cimitirul Vesel din Sapanta, judetul Maramures, este unic in lume, ineditul sau fiind dat este diferentierea fata de cultura po... C.I. Parhon este autorul primului tratat de endocrinologie din lume (1909), a infiintat prima catedra de endocrinologie din lume (1933) si a organizat primul congres de endocrinologie din Europa Centr...
Dictionar turistic
Mic dejun - Breakfast - Prima masa a zilei care se serveste, de regula, in intervalul 07.00 - 11.00.
7 recomandari