TurisMALL
powered by

82009

Ghid Viena
Obiective turistice

Viena

Obiectivele turistice majore ale Vienei sunt Palatele Shonbrunn si Hofburg, Belvedere, resedinta de vara a printului Eugen, catedrala gotica Stephansdom, Karlskirsche, Museumquartier sau Cartierul Muzeelor, Opera de stat si Cladirea Secesiunii.

Palatul Schonbrunn, vechea resedinta a Habsburgilor, a fost proiectat de arhitectul Johann Fischer si construit intre 1695 si 1713. Decorul original a fost schimbat de imparateasa Maria Tereza, care si-a dorit un design in stil rococo. Timp de doi ani de zile, mai exact intre 1817 si 1819, fatada a fost zugravita in culoarea caracteristica numita “galben de Schonbrunn”. Cele mai importante incaperi pe care trebuie sa le vizitati din palat sunt : Sala Oglinzilor, Sala Milioanelor, Sala lui Napoleon, Sala Vieux-Laqu, Salonul albastru chinezesc, Salonul imparatesei Elisabeta, Sala de Portelan, Marea Galerie, Salile Bergl si Capela.

Un tur simplu costa 14,9 euro, un bilet pentru “turul de aur” costa 3,6 euro, “Marele Tur” valoreaza 11,5 euro, iar “Turul Imperial” costa 8,9 euro.

Palatul Hofburg reprezinta de fapt un complex impresionant de cladiri, completat de imparatii austrieci pe masura ce puterea lor crestea in Europa. Palatul Nou (Neue Burg) este sectiunea cea mai noua si mai spectaculoasa. In prezent, Hofburg gazduieste birourile presedintelui Austriei, un Centru pentru Conventiile Internationale, mai multe sedii oficiale si particulare si o serie de muzee si de sali oficiale deschise publicului.

Achitand tariful de intrare de 8,9 euro, puteti vizita Apartamentele Imperiale, pastrate la fel cum erau pe vremea Imparatului Franz Iosif si a sotiei sale Elisabeta, Poarta Elvetiana, Capela Imperiala, Depozitul de argint, Bogatiile laice si ecleziastice, Piata Eroilor, parcurile Burggarten si Volksgarten, Poarta lui Michael, intrarea principala in complex precum si Muzeele etnografic si Ephes.

Stephansdom, cel mai frumos edificiu gotic al Austriei, dateaza din anul 1147 si este o imensa catedrala. Turistii au acces in doua turnuri ale lacasului de cult. In turnul de Sud trebuie sa urcati 343 de trepte, dar efortul este rasplatit prin panorama incredibila de deasupra Vienei. Daca vreti totusi sa ajungeti rapid si sa va salvati energia, puteti lua liftul din turnul de nord, platind 4 euro, cu un euro mai mult fata de biletul de acces din celalalt turn.

Palatele Belvedere au fost ridicate de printul Eugen de Savoia, unul dintre cei mai iubiti generali habsburgi, cu banii obtinuti ca recompensa pentru victoriile sale impotriva turcilor din 1683. Palatul Belvedere Superior poate fi vizitat pentru 8 euro, iar Belvedere Inferior pentru 7 euro.Un bilet valabil pentru ambele constructii in stil baroc costa 9 euro. Interiorul este decorat cu o sumedenie de opere de arta, semnate de pictori celebri, cum ar fi Monet, Gustav Klimt sau David Friederich.

Gradinile Franceze leaga cele doua edificii si sunt interesante atat pentru decorurile florale, cat si pentru statuile care se afla aici. Cele opt muze si Sfinxul se remarca in mod deosebit.

Biserica Karlskirsche a fost ridicata intre 1715 si 1737, in cinstea lui Karl Borromeo, sfantul patron al luptei impotriva ciumei. Biletul de acces costa 4 euro, la care se adauga alti 2 euro daca doriti sa urcati cu liftul pana la etajele superioare ala edificiului religios.

Museumquartier sau Cartierul Muzeelor a fost initial grajd pentru caii imparatului. Din 1918, fostul grajd s-a transformat in loc pentru expozitii, iar in prezent reprezinta unul dintre cele mai cautate atractii ale Vienei. Localnicii se aduna in cafenelele moderne, iar turistii studiaza muzeele din centru: Muzeul Leopold, Muzeul de Arta Moderna si Muzeul tutunului. Taxa de acces in Muzeul de Arta Contemporana este de 8 euro, iar Muzeul Leopold poate fi vizitat achitand biletul de 9 euro.

Opera de stat sau Staatsoper a fost construita intr-un stil neorenascentist si s-a redeschis in 1955, dupa distrugerile provocate de razboi.
Biletul de intrare este de 4,5 euro, pentru tururile cu ghid sau 6,5 euro bilet care include si turul noului Muzeu al Operei.

Daca doriti sa asistati la un spectacol de opera, tariful pentru intrare variaza intre 2 si 178 euro. Pentru locurile in picioare, biletele pot fi cumparate in ziua respectiva.

Aproape tot interiorul Cladirii Secesiunii a fost distrus in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, fiind complet renovat in 1970, in stil Art Nouveau. Tariful de intrare se ridica la 5,5 euro.

Un tur al Vienei - recomandari

Odata ajunsi in capitala Austriei, dedicati-va o zi plimbarilor in aer liber pentru a studia cu atentie cladirile impresionante, strazile pietruite si nu in ultimul rand pentru a lua pulsul local.

Incepeti cu zona din jurul Primariei si a Cartierului muzeelor, centrul politic al Austriei si inima culturala a capitalei.
Continuati cu o plimbare pe Ringstrasse, bulevardul care inconjoara districtul 1 al orasului si una dintre cele mai elegante artere din lume.

O alta zona pe care ar fi bine sa o luati in considerare este Spittelberg, formata dintr-o serie de strazi pietruite, deosebit de cochete, cu case frumoase si fantani arteziene. Turistii se pot delecta privind vitrinele galeriilor sau magazinelor de artizanat amplasate aici, sau pot incerca specialitati culinare la tavernele imbietoare.

De asemenea, nu ratati restaurantul rotativ din Turnul Dunarii (Donauturm). Cel mai potrivit moment ar fi pe inserat, in asa fel incat sa puteti savura cina, admirand panorama orasului atat pe lumina, cat si noaptea, cand este sublim luminat. Biletul de intrare in turn este de 6,9 euro, iar un fel de mancare in restaurantul rotativ costa, in medie, 12 euro.
Optional, puteti alege o croaziera pe Dunare.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




georgescu sergiu Guest, 15.01.2016

exceptionala prezentare,abordare inspirata,pe intelesul tuturor si foarte utila turistului de orice nivel.felicitari si multumim.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul din Malta
Luna februariei aduce in Malta saptamana destinata carnavalului care se desfasoara dupa un anumit ti..
Irlanda  |  Belgia  |  Spania  |  Franta  |  Austria  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Myanmar poarta supranumele de "Tara de aur" sau "Tara pagodelor de aur".... Cea mai adanca pestera din Africa este Anou Ifflis din Algeria. Ea are o adancime de 1.170 m....
Dictionar turistic
Tichet de bagaje - Chitanta (document) emisa de caraus unui calator pentru bagajele insotit si verificat, stabilind dreptul calatorului la bagaj in cazul pierderii, servind ca dovada pentru stabilirea dreptului la compensare.
7 recomandari